Kariyer hedefiniz nelerdir sorusuna cevap verirken “Sahip olduğum yeterliliklerle hem kendi gelişimimi hem de kurumun gelişimini devam ettireceğim. Kurumunuzun sunduğu fırsatların kişisel ve mesleki gelişimime katkı sağlayacağına inanıyorum. “ mesajının verilmesi gerekir.
Cv özeti (kariyer hedefi), öz geçmişinizin üst kısmında yer alan, kariyer portföyünüzü tanıttığınız özet şeklindeki paragraftır. CV'özeti, kim olduğunuzu, sektör veya başvurduğunuz pozisyon ile ilgili becerilerinizi, güçlü yönlerinizi ve kariyer hedeflerinizi kısaca ve etkili bir şekilde anlatır.
Kariyer hedefi nedir? Kariyer hedefi, çalışma hayatın boyunca neler yapmak istediğin ve kariyerin açısından ulaşmak istediğin yer olarak tanımlanabilir. Bu hedefin, bireysel isteklerin ve gerçekçi hedeflerinden oluşması gerekmektedir.
Yetenekleriniz ve becerileriniz
İlandaki iş tanımını düşünün ve güçlü yönlerinizi ve yeteneklerinizi göz önünde bulundurun. Bu bilgilere dayanarak, pozisyon için neden uygun olduğunuzu düşündüğünüzü belirtin. Ayrıca, ilgili herhangi bir iş deneyimini ve ondan edindiğiniz beceri ve bilgileri de ekleyebilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Sonuç olarak, CV'nin hakkımda bölümünde, başvuru pozisyonu için uygunluğunuzu, şirkete katacağınız değerleri ve başarılarınızı ifade eden, size özgü ve dikkat çekici bir metin sunmalısınız. Bu yaklaşım, diğer adaylar arasından sıyrılmanıza ve başarıya ulaşmanıza katkı sağlayacaktır.
Kariyer Hedefi Nedir? En basit tanımıyla kariyer hedefi kişinin çalışma hayatının ilerleyen dönemlerinde neler yapmak istediği ya da kendisini nerelerde gördüğüdür. Bireylerin kariyer hedefleri genellikle öznel nitelikli açıklamalardan meydana gelmektedir.
Bu amaçları şu şekilde sıralayabiliriz; Öncelikli olarak daha rahat bir yaşam standardı elde etmek için maddi kazanımlar. Başarının verdiği kişisel doyuma erişebilmek. Daha çok sorumluluk ve itibar kazanmak.
İşe alım uzmanları veya kurum yöneticilerinin iş başvurusu yapan aday ile adayın pozisyona uygunluğunu değerlendirmek amacıyla yaptıkları görüşme(ler) sürecidir. Süreç sonunda hem aday hem de işe alımı gerçekleştirecek taraflar birbirleri için uygun olup olmadıklarına karar verirler.
Özgeçmişinizin beceriler/yetenekler bölümü, başvuruda bulunmakta olduğunuz işlerle ilgili yeteneklerinizi içerir. Bu bölümde, bilgisayar becerileri, yazılım becerileri ve / veya dil becerileri gibi ilgi alanınız veya kariyer alanınızla alakalı becerileri listelemelisiniz.
İş deneyiminiz hiç yoksa, CV'nizi güçlendirmek adına günüllü işler, stajlar ve diğer çalışmalarınızdan edindiğiniz yeni becerileri CV'nize ekleyin. Aşağıdaki maddeler aktarılabilir becerilere örnektir: Uyarlanabilirlik.
Deneyimsiz bir aday bile olsanız şirketi iyi tanıdığınızı ve uzun süredir takip ettiğinizi yazınızda yansıtın. Ön yazınızı sunacağınız şirketin sektördeki durumunu ve rakiplerini araştırın. Bir sayfadan uzun ön yazı hazırlamayın. Ön yazınız CV'nizle örtüşmelidir.
Şirketin ve pozisyonun gerektirdiği nitelikleri öne çıkartarak kendinizi ifade edebilirsiniz. Güçlü yanlarınızı, yeteneklerinizi, temel başarı ve iş tecrübelerinizi anlatın. Sizi işe almaları durumunda işleri nasıl kolaylaştırıp fazlasını elde etmelerine katkı sağlayacağınızı belirtin.
Geçmişte CV'lerde adayın kariyer hedeflerine yer vermesi çok popülerdi. Ancak yeni yaklaşıma göre ucu açık, yuvarlak cümlelerle ifade edilen kariyer hedeflerinin kimseye bir faydası dokunmuyor.
Başarılar: Çalışırken ulaştığınız başarıları kısaca listelemelisiniz. Deneyim: Kısaca hangi tarihler arasında, hangi firmada, hangi pozisyonda çalıştığınızı listelemelisiniz. Eğitim Bilgileri. Beceriler/Diğer Bilgiler.
Kişisel hedefler, yakın veya uzak gelecekte kendinin daha iyi bir versiyonuna sahip olmak için belirlediğin hedeflerdir. Bu hedefler, kişisel gelişime yönelik faaliyetleri ve planları içerir. Kişisel hedeflere örnekler: Ayda bir kitap oku, yaşam boyu öğrenmeye devam et.
Bireysel açıdan kariyer planlama, kişinin kendini değerlendirerek; güçlü ve geliştirilmesi gereken yönlerini belirlemesi, bilgi, beceri ve ilgileri doğrultusunda kariyer hedeflerini oluşturması ve bunlara nasıl ulaşabileceği konusunda aksiyon planlarını geliştirmesidir (Dündar, 2010).
Kişisel Bilgiler
İsim soyisim, irtibat numarası, açık adres ve mail adresi muhakkak doğru, güncel olacak şekilde ve özgeçmişin ilk sıralarına yazılmalıdır. Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler mutlaka yazılmalıdır.
Belirlenen kariyer hedefi kişinin başvurulacak pozisyona uygun kişisel ve mesleki özelliklerini tanıtıp başvuru amacını belirtirken yardımcı olacak önemli bir unsurdur. CV içerisinde kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, iş ve staj deneyimleri, beceriler, eğitim ve sertifikalar ve referanslara yer verilmelidir.
Peki hobiler nelerdir? Müzik aleti çalmak, fotoğraf çekmek, blog yazmak, yüzmek, çizim yapmak hobi örnekleri olarak kabul edilebilir ve bu örnekler çok daha fazla çoğaltılabilir. Hobilerinizden bahsederken kitap okumak gibi genel bir boş vakit geçirme aktivitesi değil daha spesifik uğraşlara yer vermeniz iyi olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri