Sarı veya sarı-kızıl saçlı çocukların saçları, bazen 10 yaşına gelmeden koyulaşmış olabiliyor. Bunun sebebi; ömelaninin salgısını büyüme sürecinde devam ettirmesi. Melanin miktarı arttıkça, saç rengi koyulaşırken, eğer bu pigment artmıyorsa çocukluktaki sarı saçlar yetişkinlikte de devam ediyor.
Saç renginin koyulaşması;
Sıklıkla ilaçlar, saçlı derinin inflamasyonlu hastalıkları ve alopeside saçlarda renk koyulaşması olabilmektedir. Bunun dışında Addison hastalığı, porfiriada saç rengi koyulaşabilmektedir. Saç renk düzensizlikleri; sıklıkla dışarıdan boya ve metallerin saç girmesi ile olmaktadır.
Diye bir soru zihinlerde canlanır. Ancak sarı saç rengi akmaz. Yani eğer saçlarınız kullandığınız boyanın renginden koyuysa boya akmaz.
Melanin seviyeleri zaman içinde insanın saç renginin değişmesine neden olabilir ve aynı insan üzerinde birden fazla renkte saç köklerinin bulunması mümkündür. Özel saç renkleri genellikle etnik gruplarla, gri veya beyaz saç renkleri ise yaşla ilişkilendirilir.
İlgili 30 soru bulundu
Saç renginin koyulaşmasına neden olan faktörler
Yaşlanma süreci: İnsanlar yaşlandıkça, melanositler daha az melanin üretir ve bu durum da pigmentler azalmaya başlar. Bu durum da saçın doğal renginin eskisinden daha gri ve koyu görünmesine sebep olur. Herkesin aynı dönemde saçının koyulaşması mümkün değildir.
Boya ve oksidanla saç rengi açıldığında bu baz tonlar ortaya çıkar. Eğer saç rengi açıldıktan sonra turunculaşma ortaya çıktıysa, bunun nedeni baz saç rengindeki turuncu ve kırmızı alt tonların yeterli şekilde açılmamasından kaynaklanır.
5) Boyadan sonra hemen yıkamayın
Saçınızı boyattıktan sonra yıkamak için en az 48 saat bekleyin. Renk iyice saça oturur.
Sarı saç rengi, genellikle her tene uyan bir saç rengidir. Şöyle açıklayacak olursak; çok esmer tene sahip olan bir kişi, sarının daha koyu tonlarından olan karamel sarısı ile yüzünü renklendirebilir veya ten rengi çok beyaz olan bir kişi, sarının en açık tonu olan platin rengi ile kendini yenileyebilir.
Saçınızı limonlu su ile yıkayıp yarım saat bekletip saçları durulayın. Abartmadan haftada 1-2 kere uygulayarak saç boyasını akıtmayı deneyebilirsiniz. Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir.
Aslında güneşte saç rengimiz açılırken ten rengimizin koyulaşması durumu tamamen güneşten gelen mor ötesi olarak da adlandırdığımız UV ışınları ile vücudumuzda bulunan melanin pigmentinin ilişkisinden kaynaklanmaktadır.
Vücutta saç ve deriye rengini veren melanin adında bir pigment bulunmaktadır. Güneş ışınlarıyla buluşan melanin pigmenti, saç ve cilt renginde değişime yol açar.
Islak saçın yüzeyi daha pürüzlü olduğu için ışık daha fazla kırılır ve saçın içinden daha az yansır. Bu nedenle, ıslak saç daha koyu görünür. Ayrıca, saçın koyu renkli görünmesinin bir diğer nedeni de, ışığın saçın iç kısmına daha fazla nüfuz ederek saç telinde daha fazla emilmesidir.
Saçların giderek koyulaşması orta yaşlara dek sürer, gençlik yıllarında sarışın olan pek çok kişinin saçları ileriki yaşlarda kumral ya da kızıl-kahve tonlara dönüşür. Yirmili yaşlardan sonra melanosit üretimi azalır. Bu yaşlardan sonra çıkan saçlar pigmentlerden nasiplerini tam olarak alamaz ve renk kaybı başlar.
GÜNEŞ SAÇI YIPRATABİLİR.
Bunun nedeni UV ışınlarının saç pigmentine etki ederek rengini açmasıdır. Burada daha çarpıcı olan haberse UV ışınlarının saçın protein kaybetmesine yol açması, ki bu bir saç yıpranması şeklidir, ve bunun güneşte rengi açılan saçları kurutmasıdır.
Mevcut görünümüne farklılık vermek istiyorsan sarı tonlarını da kullanabilirsin. Ancak burada dikkat etmen gereken nokta, platin sarısı gibi çok fazla açık tonları tercih etmemektir. Çok açık sarı tonları daha yaşlı görünmene neden olabilir.
2023 yılı ile de saçlarda çokça doğal tonları göreceğiz. Özellikle natural ton olarak adlandırdığınız bej renkler ve kumrallar bu senenin gözde renklerinden olacak. Sarı tonları her zamanki gibi popülerliğini koruyacak ancak platin ve açık sarılar yerine küllü sarıları bu yıl daha çok göreceğiz.
Sarı saçlı, göz tonlarının daha canlı görünmesine yardımcı olarak, çok çeşitli göz rengine uygundur. Ünlü olarak, mavi gözler için en iyi saç rengi genellikle sarışındır. Hem açık hem de koyu mavi renkli kontakt lensler, sarı saç fonuna karşı daha çarpıcı görünecektir.
Ama kızıl, bakır, küllü kumral, kahverengi ve hatta mavi siyah saç renk tonları da buğday tenli kişiler tarafından tercih edilebilir. Buğday ten rengine sahip kişiler sarı alt alt tipinde oldukları için daha çok kahve tonlarında ve sarı tonlarında saç renklerini tercih etmelilerdir.
Saçlar, dış görünümü büyük oranda etkiliyor. Bakımları doğru şekilde yapılmadığında istenilen şekli alması da zorlaşabiliyor. Bakımı zahmetli gözüken saç tiplerinden biri sarı saçlar oluyor. Sarı saç bakımı her ne kadar zahmetli gözükse de doğru ürünler kullanılarak kolayca yapılabiliyor ve pratik hale getirilebiliyor.
Daha Uzun Süreli Yarı Kalıcı boyalar, 28 yıkamaya kadar sürer; saçınızı hergün yıkarsanız, bu süre yaklaşık 4 haftadır. Kalıcı Boyalarda ise dipleriniz gözükmeye başladığında, yaklaşık 4 ila 6 hafta sonra boyanın yenilenmesi gerekir.
Platin Sarı Saçların Dip Boyası Kaç Günde Yapılmalı? Platin saçlarınız için 4-6 hafta da bir boya işlemi tekrar etmeniz saçınızın sağlığı için idealdir. Sarı saç rengi açma işlemi yapılarak elde edildiğinden, sürdürülebilir, sağlıklı, güçlü saç elde etmek için dikkat etmeniz gereken bir detaydır.
İşte mor şampuan; bu tarz saçlardaki istenmeyen turuncu yansımaları nötralize edip, saçların bakırımsı ve turuncu bir hal almasını önleyerek daha doğal, küllü bir görünüm kazanmasına olanak sağlar.
Saçtaki turunculuğu azaltmak için kullanılan en yaygın ürünler arasında mor şampuanlar bulunur. Bu şampuanlar, sarı ve turuncu tonlarına karşı mavi bazlı pigmentler içerir. Haftada birkaç kez kullanılabilirler. Mor-mavi şampuanlar, daha koyu tonlardaki turunculuğu düzeltmek için kullanılır.
Saç açıcılar, saç renginizde kalıcı değişikliğe yol açar. Bu durumda saçın rengi tamamen açılmış olur. Saçtaki açıcıyı akıtma yöntemleri saçlarınızın eski rengine dönmesine sebep olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri