Genellikle; Hormon, Mikrobiyoloji, Biyokimya ve Cross Match analizleri için kullanılırlar. Sarı kapaklı tüpler: Özel Jel formülasyonu sayesinde serumu kandan ayrıştırır ve serum elde edilmesini sağlar. Genellikle; Hormon, Biyokimya ve Mikrobiyoloji analizleri için kullanılır.
Sarı kapaklı Jelli Tüpler :Biyokimya laboratuarlarinda yapilan testler için gerekli olan kani almakta kullanilir.Bu tüpler serum ile plazmanin hızlı , net ve kolay bir sekilde ayrışması için tasarlanmıştır.
Cam tüp kullanıldığında kırmızı kapaklı tüp ilk alınır. üzerindeki seviye çizgilerine dikkat edilmelidir. Bu çizgiye kadar kan alındıktan sonra tüpler 4-5 kez yavaşça alt üst edilmelidir.
Kan kültürü tüpleri, • mavi ya da siyah kapaklı sodyum sitratlı tüpler, • kırmızı veya sarıkapaklı katkılı ya da katkısız serum tüpleri • yeşil kapaklı heparinli tüpler, • mor kapaklı EDTA'lı tüpler, • gri kapaklı glikoliz inhibitörlü tüpler sırası ile alınmalıdır.
İlgili 16 soru bulundu
Sarı kapaklı tüpler: Özel Jel formülasyonu sayesinde serumu kandan ayrıştırır ve serum elde edilmesini sağlar. Genellikle; Hormon, Biyokimya ve Mikrobiyoloji analizleri için kullanılır. Yeşil kapaklı tüpler: Lityum heparin sayesinde kan ile plazmayı ayırarak, plazma elde etmek için kullanılır.
Tüp: Mor kapaklı EDTA'lı tüp • Tam kan mor kapaklı EDTA'lı tüplere alınır.
Siyah kapaklı (Sitratlı) tüplerle sedimentasyon testi çalışır. Serum tüpleri (Sarı-Kırmızı); Biyokimya-Hormon-Mikrobiyoloji-Seroloji-İmmunoloji-Kan Bankası gibi birçok test için kullanılır. Heparinli (Yeşil) tüpler; NT-ProBNP ve Plazma gerektiren diğer analizler biyokimya analizleri için kullanılır.
Hastadan kan alındıktan sonra hiç bekletilmeden mor kapaklı edta'lı tüplere (tüpteki işaretli çizgiye kadar) yaklaşık 2 ml kan konulur. Kanın tüpe aktarılmasındaki gecikme pıhtılaşmaya ve yanlış sonuçlara neden olabilir.
Temel biyokimya paneli , rutin biyokimya testleri
Glukoz, üre, kreatinin, bilirubin, AST, ALT, alkalen fosfataz, gama-glutamil transferaz (GGT), albümin, protein, kolesterol, trigliserit, HDL kolesterol, LDL kolesterol, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum, klorür ve ürik asit.
2 mL tam kan mor kapaklı EDTA'lı tüplere alınır. Tüplerin içerisinde pıhtı oluşmaması için kan alınır alınmaz tüp 5-6 kez yavaşca alt üst edilerek karıştırılır. Çalkalama işleminden kesinlikle kaçınılmalıdır. Kan alımı esnasında kanın işaretli çizgiye kadar doldurulmasına özellikle dikkat edilmelidir.
Kök Hücre Bağışçısı olmak için;
Ardından kan grubunuzun belirlenmesi, enfeksiyon hastalıkları açısından test edilmesi (HIV, Hepatit ve Sifiliz) ve doku tipleme testlerinin yapılabilmesi için 3 tüp kan örneği alınır.
Sarı kapaklı kan alma tüpü 8.5 ml olarak boyutunda üretilmektedir.
Vacusera Koagulasyon Tüpleri kan pıhtılaşma testleri için kullanılır.
Sarı kapaklı kan alma tüpü 5 ml olarak boyutları mevcuttur.
Boş kan tüpü, tıbbi laboratuvar testleri için kullanılan bir tür kan örnekleme tüpüdür. Boş kan tüpü, kan numunelerinin toplanmasına ve taşınmasına yardımcı olur. Bu tüplerin içindeki özel kimyasallar, kanın koagülasyonunu engeller ve numunelerin doğru şekilde analiz edilmesini sağlar.
Örnek Toplama Koşulları : jelli tüpe alınan örnek 1 saat içinde santrifüj edilir. Endikasyon : Prostat hastalıklarının (özellikle prostat karsinomları ve benign prostat hiperplazisi) tanı ve takibinde kullanılır.
Hemogram, esas olarak kanın üç bileşenini, yani kırmızı kan hücrelerini, beyaz kan hücrelerini ve trombositleri test eder. Yakınmalarınızı dinleyen ve muayenenizi yapan doktorunuz yaşadığınız sağlık sorununun vücudunuzda ne gibi değişiklikler yarattığını bu kan tahlili ve diğer bulguları birleştirerek anlamaya çalışır.
Oksijen tüpleri mavi, Azot tüpleri yeşil, Asetilen tüpleri sarı, yanıcı gaz tüpleri kırmızı ve diğer bütün gazlara ait gri renk kodları ile boyanmaktadır.
Hidrojen gazı, kırmızı (RAL 3020) renkteki tüplerde saklanır. Helyum gazı, kahverengi (RAL 8008) renk kodunun yer aldığı tüplerde muhafaza edilir. Etilen Oksit + CO2 gazı, gri (RAL 7000) renk kodunun bulunduğu tüplerde saklanır.
Kapalı tüp sistemi, CRP testini kolaylaştırır: Operatörün tek yapması gereken şey numune tüpünü numune portundaki tüp tutucuya yerleştirmektir; analizör tüm test adımlarını otomatik olarak gerçekleştirir.
Numune olarak, EDTA'lı tüpe kan alınmalıdır.
Kişinin kanındaki enfeksiyon ve iltihaplanmayı ölçmeye yarayan CRP değeri özellikle 20 ve daha yüksek mg / l çıktığında kanser hastalığından şüphelenilir. Ancak tek başına bu değer kanser tanısı için yeterli değildir. Kanser hastalığının kesin teşhisi için doktor patolojik testler ve ekstra tahliller isteyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri