Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Başkentin kalbi Kızılay'da yer alan Saraçoğlu Mahallesi'ndeki restorasyon çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Ankaralıların hizmetine sunulacak olan Saraçoğlu Mahallesi, Başkentlilerin yeni buluşma merkezi olacak.
DÜN, BUGÜN VE YARIN SARAÇOĞLU MAHALLESİNDE BULUŞUYOR
79 yıl önce Ankara hayat bulan ve Türkiye'nin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi, şimdi yenilenerek eski canlılığıyla sizlerle yeniden buluşuyor.
İnşallah 30 Nisan itibariyle Ankaralı kardeşlerimizin hizmetine Saraçoğlu Mahallemizi de açıyor olacağız.
Saraçoğlu Mahallesi; 1940'lı yıllarda, Türkiye'nin başkenti Ankara'da yaşanan konut sıkıntısına çözüm bulmak amacıyla hayata geçirilmiş olan bir toplu konut projesidir.
İlgili 36 soru bulundu
1940'lı yıllarda bu projeye Emlak Bank imza atmıştı. Bugün ise Emlak Konut GYO üstleniyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan ve en köklü mahallelerinden olan “Saraçoğlu'nu Koruma, Yenileme ve Yaşatma Projesi” alanında incelemelerde bulundu.
Saraçoğlu, Konya ilinin Karatay ilçesine bağlı bir mahalledir.
31-A, Karatay bölgesinde bulunan Konya Saraçoğlu konumuna giden son Otobüs aracıdır. 00:58 civarında buradan geçer.
Bu alanı ile Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip olan ilidir. Ortalama yükseltisi 1.016 m'dir. İdari yönden, kuzeyden Ankara, batıdan Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, güneyden, İçel, Karaman, Antalya, doğudan, Niğde, Aksaray illeri ile çevrilidir.
Konya'ya bağlı 32 ilçe bulunmaktadır. Bu ilçelere bağlı 168 belde ve 585 köy, 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile mahalleye dönüştürülmüştür.
Kalecik, İç Anadolu Bölgesi'nde Ankara'ya bağlı bir ilçedir.
Merkez, İstanbul'un Şişli ilçesine bağlı bir mahalledir. Şişli semti ayrıca bulunduğu ilçeye de adını vermiştir.
Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi, Alman mimar Paul Bonatz tarafından projelendirildikten sonra Emlak Bankası tarafından 1940'larda hayata geçirildi. Dönemin üst düzey bürokratlarına lojman olarak hizmet veren 434 konutluk yerleşim biriminin yapımı 1946 yılında tamamlandı.
Devlet, Ankara ilinin Çankaya ilçesine bağlı bir mahalledir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kara Harp Okulu, Millî Savunma Bakanlığı ve Güvenpark bu mahallede konumlanmıştır.
Yıl, Ankara ilinin Çankaya ilçesine bağlı bir mahalledir.
Yenimahalle, İstanbul ilinin Küçükçekmece ilçesine bağlı bir mahalledir.
Hasbey, Saray, Tabakhane Camisi, Kazancıbaba ve Alişoğlu Türbesi ile Kızılırmak nehri üzerindeki Develioğlu Köprüsü ve Kalecik Kalesi belli başlı tarihi eserleridir. Halk oyunları, giyim tarzı, türküleri ve mutfak özellikleri göz önüne alındığında ilçenin halk kültürünün, İç Anadolu halk kültürü ile örtüştüğü görülür.
Tavşancık, Ankara ilinin Kalecik ilçesine bağlı bir mahalledir.
Çankaya, Ankara ilinin Çankaya ilçesine bağlı bir mahalledir. Çankaya Köşkü, Atakule, Seğmenler Parkı, Ankara Botanik Parkı ve Birleşik Krallık, İspanya, Hindistan ve Afganistan büyükelçilikleri bu mahallede konumlanmıştır.
Civar, 85 nefer ve 65 hane ile Konya'nın en kalabalık mahallesidir. III Murat döneminde mahalle sayısı 123'e yükselen Konya'da 213 mükellefle Civar Mahallesi yine birinci sıradadır.
“Konyanın Kurucusu; Kazım Ağa”
Konya mutfağında yer alan meşhur yemekler arasında Dilber Dudağı, Etli Ekmek, Arabaşı Çorbası, Çebiç, Tirit Kebabı, Papara, Mevlana Böreği gibi farklı tatlar yer almaktadır. Konya denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri Etli Ekmek'tir.
- Yedinci sırada 2 milyon 263 bin 373 kişiyle Adana bulunuyor. - Sekizinci sırayı ise 2 milyon 143 bin 20 kişiyle Şanlıurfa paylaşıyor. Oysa 2000 yılındaki nüfus sayımında Konya 4, Bursa 5, Adana 6, Antalya 7, Şanlıurfa dokuzuncu sıradaydı. Sekizinci sırada ise Mersin vardı.
Bugün, yani 12 yılda 30 sıra ilerleyerek ülkemizin sanayi devleri arasında 31'inci sıraya yükseldik.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri