Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin. Ardından nemli bezle son dokunuşu verin.
Evet, akrilik dolaplar en uzun ömürlü mutfak dolaplarıdır. Bu özelliğini kaplamasının kalitesinden almaktadır. Yüzeyinde ayrıca bir koruyucu malzeme bulundurması sebebiyle sararmaz ve solmaz.
Akrilik atmosfer neredeyse sınırsız dirence sahiptir. Polikarbonat havalarda UV ışınlarına maruz kaldığında bu durum çoğunlukla sararma ve malzemenin mikro-kırma şeklini alır.
Eşit miktarda su ve beyaz sirkeyi derince bir kovaya alın. Temizleyeceğiniz alanla ilintili olarak oranı belirlemek size kalmış. Ayrıca suyun içerisine 1-2 yemek kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışıma bir bez daldırın ve bu bezle mobilyalarınızı silin.
Öncelikle 1 fincan sirke, 2 fincan ılık su ve 1 yemek kaşığı karbonat karıştırılmalıdır. Bu karışım ile sararmış olan mutfak dolapları silinmelidir. Ayda bir kez mutfak dolapları ılık su ve yağ çözücü karışımı ile birlikte silinmelidir.
İlgili 30 soru bulundu
Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin. Ardından nemli bezle son dokunuşu verin.
Saf sirke ve su karışımı;
1 bardak saf sirkeyi çamaşır makinesinin deterjan gözüne, çamaşır deterjanının üzerine ilave edip, beyazlarımızı yıkadığımız yüksek derece ile yıkayabiliriz. Veya, Saf sirke-su karışımı hazırlıyor, sararmış çamaşırları bir gece bu suyun içinde bekletip, ertesi gün normal şekilde yıkıyoruz.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Lekeli eşyayı ılık suyla akıtın. Ardından az miktarda kalan lekenin üzerine birkaç yemek kaşığı karbonat serpin. Karbonatın üzerine ise bir miktar beyaz sirke damladın. Yarım saat lekeli bölgede kalan karbonatlı-sirkeli karışımı ılık suyla akıtın.
Bir sprey şişesinin içerisine 1 bardak beyaz sirke, 2 yemek kaşığı karbonat ve yarım su bardağı su koyarak karıştırın. Bu karışımı fırına sıkarak bir sünger yardımı ile kirleri temizleyebilirsiniz. Dış temizlik için de sirkeli su kullanabilirsiniz.
Pleksiglas veya Akrilik için en iyi temizleme, sabunlu su ve yumuşak bir mikrofiber bezle yapılır. Beyaz ispirto ve cam temizleyiciler (Glassex) gibi temizlik maddelerini önermiyoruz, çünkü bunlar katı kir parçacıklarını (kum ve toz gibi) çözmez.
Polimer boyanın dayanıklılığını arttırmaktadır. Akrilik boyanın tercih edilmesinin pek çok nedeni bulunmaktadır. Boya yapısı gereği sudan etkilenmez. Boya yapılan yüzey kuru olduğu takdirde, su ve sabun ile hafif bir şekilde temizlenebilir.
Eşit oranda su ve beyaz sirkeyi karıştırarak lekenin üzerine uygulayın. Pamuklu bir bez veya süngerle lekeyi hafifçe silerek çıkarın. Sadece beyaz giysilerde veya renk solması riski taşımayan yüzeylerde, akrilik boyayı çıkarmak için seyreltilmiş çamaşır suyu kullanabilirsiniz.
Temiz bir bez üzerine bir miktar bulaşık parlatıcısı dökerek tüm tezgahı hafifçe ovalayarak temizleyin. Tezgah üzerindeki sararma ve lekelerin kısa bir süre içerisinde yok olduğunu fark edeceksiniz.
Sararan mutfak dolaplarınızı karbonat ve sirke yardımıyla temizleyebilirsiniz. Ancak sararmaya en kesin çözüm boyamaktır. Bir bardak beyaz sirkeye, 1-2 yemek kaşığı karbonat atın ve karıştırın. Bir bez yardımıyla, bu karışımla mutfak dolaplarınızı silin.
Kaliteli ve birinci sınıf malzemelerle yapılan balon kapaklar, kolay kolay sararma yapmaz. Ancak ucuz ve kalitesiz malzemelerle yapılan beyaz ve diğer renkteki balon kapaklar, güneş ışığına ve neme maruz kaldığında solar ve renk değiştirir.
1 litre sütü kaynatıp ılımaya bırakın. Ilıyan süte iki kesme şekeri atın. Ardından danteli sütte yıkayın, 2-3 saat tuzlu suda bekletin ve durulayın. Danteli nemliyken üzerine bir tülbent sererek ütüleyebilirsiniz.
Ilık su dolu bir leğenin içine süt koyarak sandık lekesi olan eşyalarınızı 3-4 saat boyunca bu suda bekleterek sandık lekelerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda tuzlu suyun içinde de sandık lekesi olan ürünleri bekleterek lekelerden arındırılmasını sağlayabilirsiniz.
Karbonat, oksijenli su ve tuzkarışımını beyaz kıyafetinizde oluşan sarı lekelerin üzerine sürün. Kıyafetinizi bu şeklide yarım saat bekletin. Daha sonra beyazlarınızı çamaşır makinenizin içine atın. Makineden çıkardığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.
Beyaz kıyafetinizi içerisine koyun ve 5 saat boyunca arada bir karıştırmak sureti ile bekletmelisiniz. Sonrasında ise beyaz kalıp sabun ya da bulaşık deterjanı ile birlikte elde yıkamanız sonucunda büyük bir oranda renginin ağardığını göreceksiniz.
“Beyazlar kaç derecede yıkanırsa kirleri en iyi şekilde çıkarır?” diye merak ediyorsanız kirler fazlaca gösteren bu çamaşırları 60 derecede yıkamanız gerektiğini bilmelisiniz.
Karbonat dişleri beyazlattığı gibi çamaşırları da bembeyaz yapıyor. Sonuçları gördüğünüzde hep bu yöntemi kullanmaya başlayacaksınız. Kumaşın en derinlerine işleyebilen karbonat, lekeleri çabucak geçiriyor. Aynı zamanda kumaşların yumuşaması konusunda yardımcı oluyor.
1 litre suyun içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi koyarak buzdolabı içindeki kirlerin kabası alınır. Ardından temiz su ile durulanır ve kuruması beklenir. Sirkeli su ile temizlemek yeterli gelmiyorsa yine de çamaşır duyu gibi ağır kimyasallar içeren deterjanların kullanılmaması tavsiye edilir.
Beyazlarda oluşan kirleri, lekeleri söküp alır ve bunun yanı sıra beyazların ilk günkü kadar yeni, tazelenmiş şekilde görünmesini sağlar. Etkisi yalnızca beyazlarda sınırlı değildir ve renkliler için çamaşır sodası kullanıldığında da kıyafetlerin renklerinde solma yapmadan derinlemesine çıkarır.
Özellikle penye, gömlek ve yazlık kumaşlar için etkilidir. Bir kapta oksijenli su ve amonyağı karıştırın. Karışımı sararan bölgeye dökün ve yumuşamasını bekleyin. Daha sonra makinenin kısa programında yıkayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri