eleman.net verilerine göre, Bina Yöneticisi 2023 yılında ortalama 13.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Bina Yöneticisi , Temmuz 2023 yılında ortalama 13.000 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 9.683 TL maaş alıyordu.
Özetlersek; kat maliklerinin sorduğu sorular arasında apartman yöneticisi maaş alır mı gibi sorular da vardır. Apartman yöneticileri maaş değil, ücret alır. Apartman ve site yöneticisi ücreti -zorunlu olmamakla birlikte- kat malikleri kurulunda belirlenir.
Oybirliği ile kat malikleri arasından bir yönetici seçilemediği durumlarda dışarıdan seçilecek olan apartman yöneticisi, ücret karşılığında atanır ve bu maaş da yine kat maliklerince ortak kararla belirlenir. Dışarıdan atanan yöneticinin maaşı, kat malikleri tarafından arsa payları oranında karşılanır.
Apartman ya da sitede yönetici için ücret belirlenmesi zorunlu değildir; ancak ücret ödenmesi de mümkündür. Böyle olunca; yöneticiye ödenek ücret aylık 100 lira olabileceği gibi 10.000 lira da olabilir. Bu tamamen, apartmanın ya da sitenin büyüklüğüne, ihtiyaçlarına ve yapılacak işin yoğunluğuna göre değişecektir.
eleman.net verilerine göre, Müdür 2023 yılında ortalama 46.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Müdür , Temmuz 2023 yılında ortalama 46.800 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 38.720 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
CEO olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. CEO maaşı 2023 verilerine göre ortalama 99.400 TL civarındadır.
Apartman yöneticiliği çok zor olmamakla beraber apartmana ait olan finansal kayıtların düzenli ve yanlışsız bir şekilde kaydedildiği ve yönetmeye yönelik olan zorunlulukların yerine getirildiği takdirde oldukça kolay bir görevdir.
Yöneticinin görev süresi bir yıldır ve kat malikleri kurulunun olağan toplantısında seçilir, ama toplu yapılarda yönetim planında kat malikleri kurulunun olağan toplantısının iki yılda bir yapılacağı yazıyorsa yöneticinin görev süresi bu durumda iki yıldır. Eski yöneticinin yeniden atanması/seçilmesi mümkündür.
Normal süresi 2 yıl olan site yönetimlerinin olağanüstü durumlarda yapılacak genel kurul toplantısı ile görevleri sona erebilir. Site yönetimi seçimi genel kurula katılan kat maliklerinin yeterli çoğunluğa sahip olduğunda yapılabilen bir seçimdir.
Yöneticiye aidat ödeme konusunda Kat Mülkiyeti Kanununda bir muafiyet tanınmıştır.
Kanuna göre, yönetim planında yöneticilerin kat malikleri tarafından seçileceği maddesi konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor.Fakat böyle bir hüküm yönetim planında yer almıyorsa kiracı da yönetici olabiliyor.
Kanunlar gereğince yönetilen apartman yöneticisi kendine verilen sorumlulukları yapmak ile yükümlüdür.Yönetici görevi gereği bakım , onarım ve organize olmak gibi işleri yönetir yanı sıra bina sakinlerinin sulh içinde yaşamalarınada katkı sağlamaktadır.Bu görevlerden dolayı yönetici bina için harcanan kısmı ...
eleman.net verilerine göre, Bina Yöneticisi 2023 yılında ortalama 13.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Bina Yöneticisi , Temmuz 2023 yılında ortalama 13.000 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 9.683 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Keza kazancı basit usulde tespit edilen mükellefler dahi satışları sırasında fatura düzenler. Tüm bu sayılan kişiler apartman ve site yönetimlerine mal veya hizmet satarken 2021 yılı için 1.500 TL ve üstündeki işlemlerde mutlaka fatura düzenlemek zorundadır.
Denetçi Ücret Alır Mı? Kat malikleri kurulu kararlaştırmışsa hizmetlerinden dolayı belli bir ücret alır. Genel kural ücretsiz vekillik yapılması yönündedir. Denetçi bir ücret talep ederse ve kat malikleri kurulu bu talebini reddederse denetçi istifa eder.Zira hiç kimse denetçi olmaya zorlanamaz.
"Bu sorunlardan birincisi, yöneticiler tarafından genel kurul yapılmadan aidat artışı gerçekleştirilmesi. Yöneticiler bunu yapamazlar, hukuka aykırıdır.
Bir yönetici olmasa da kat malikleri kurulu örneğin binanın boyanması kararını alabilir ya da binanın sigortalanmasına dair karar alabilir. Yöneticinin olmaması işlerin yürümesine engel olmamakla birlikte; elbette pratikte başsız kalan bir apartmanda işler iyi gitmeyecektir.
Sekiz ve daha fazla bağımsız bölümü olan apartmanlarda yönetici atanması zorunlu olup yasal olarak zorunlu olmasa da sekizden az bağımsız bölümü bulunan apartmanlarda da yönetici seçimi yapılabilir. Eğer Apartmanda ki bütün daireler bir kişinin mülkiyetinde ise, o kişi kanunen yönetici olacaktır.
Kanunun 36. maddesine göre yönetici, kat malikleri kurulunun kararlarını, protokolleri, yapılan ihtar ve tebligatın özetini ve tarihlerini ve bütün giderleri deftere (işletme defteri) tarih sırasıyla yazmaya ve bu defteri ve giderlerin belgeleriyle diğer bütün belgeleri bir dosyada saklamaya mecbur.
Seçim, gönüllü olan kişi veya yönetici olması istenen kişi üzerine yapılıyor. Yönetici oy fazlalığıyla seçiliyor. Kat malikleri kendi aralarında bir yönetici seçemedikleri veya yönetimin daha profesyonel olmasını istediklerinde dışarıdan bir yönetim atayabiliyorlar. Apartman yönetim kurulu 3 kişiden oluşuyor.
Kat malikleri kurulunca kabul edilmiş işletme projesi yoksa, yönetici gecikmeksizin bir işletme projesi yapar. Görevlerini yerine getirmiyen yöneticiye 33 üncü maddenin son fıkrasında yazılı cezalar uygulanır. Yöneticilik halk arasında öyle görünmese de çok fazla görev ve sorumlulukları olan bir iştir.
CEO olmak için belirli bir eğitim şartı yoktur çünkü farklı alanlarda görev yapan şirketlerde CEO olmak mümkündür. Fakat genelde İşletme Bölümü, İktisat Bölümü mezunları CEO olur. İyi bir CEO olmak için kişinin alanında deneyim kazanması, yabancı dil bilmesi gerekir.
Kelime anlam, Türkçe de baş yönetici olarak geçer. CEO olmak için belirli bir bölümden eğitim alma şartı yoktur. Bunun sebebi farklı alanlarda görev yapan tüm şirketlerde CEO ihtiyacının olmasıdır. Ancak genel olarak İşletme Bölümü ve İktisat Bölümü mezunları CEO için daha uygun olmaktadır.
Hangi bölüm mezunları CEO olabilir? Genel anlamda CEO olmak için belirli bir bölümden mezun olma gerekliliği olmasa bile, yapması gereken görevler ve sahip olacağı yetkinlikler sebebiyle, işletme, ekonomi, finans gibi bölümlerden mezun olmak CEO olma konusunda büyük avantaj sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri