Sarımsak Granül Hangi Yemeklerde Kullanılır? Granül sarımsak soslar, etlerin marinesi, et suları, ekmek, krakerler, atıştırmalıklar, peynir, çorba çeşitleri, sebze yemekleri, patates kızarması, güveç yemekleri ve turşularda kullanımı yaygındır.
Salatalara, çorbalara, yemeklere, mezelere katılan sarımsak taze olarak tüketilebildiği gibi tozu, yağı ve turşusu kurularak da kullanılabilir. Taze olarak günde 2 diş, sarımsak tozu olarak günde 1200 miligram ve yağ şeklinde ise 0,12 mililitrenin üzerinde kullanılması önerilir.
Sebze ve et yemekleri başta olmak üzere yoğurtlu soslarda direk kullanılır. Sarımsak tozu birçok hamur işinde (ekmek,mantı, pizza, poğaça, vs..) çorba, sos, et – balık – tavuk – sebze yemeklerinde, çiğ köfte ve köfte yapımında, omletlerde, sarımsak aroması olması istenilen her yerde rahatlıkla kullanılır.
Sarımsak granül, taze sarımsakların kurutulduktan sonra öğütülmesi ile elde edilen baharat çeşididir. Hayfene sarımsak granülün içeriği tamamen doğaldır ve kurutulma işleminden geçtiği için içeriğinde sadece sarımsağın özü bulunur. Sarımsak granülün taze sarımsaktan farkı raf ömrünün 2-3 yıl olmasıdır.
Eski çağlardan beri antibiyotik niyetine kullanılan sarımsak gibi sarımsak tozu da vücudun bağışıklık sistemi için son derece önemlidir. C vitamini açısından zengin olan sarımsak tozu, vücudun vitamin eksikliklerini gidererek hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlar.
İlgili 43 soru bulundu
Salatalara, çorbalara, yemeklere, mezelere katılan sarımsak taze olarak tüketilebildiği gibi tozu, yağı ve turşusu kurularak da kullanılabilir. Taze olarak günde 2 diş, sarımsak tozu olarak günde 1200 miligram ve yağ şeklinde ise 0,12 mililitrenin üzerinde kullanılması önerilir.
Sarımsak Tozunu; hamur işlerinde (ekmek,mantı, pizza, poğaça) çorba, sos, et - balık - tavuk - sebze yemeklerinde köfte yapımında, omletlerde, yoğurda karıştırarak kullanılabilirsiniz.
Granülün kullanım alanları oldukça geniştir. Kullanılan alanlar şu şekilde sıralanabilir; otomotiv sanayi, mutfak eşyaları, elektrik malzemeleri, inşaat sektörü, şamandıralar, plastik oyuncak sektörü, mobilya sektörü, plastik boru sektörü ve ambalaj sektörü, levha ve doğalgaz boruları.
Bitmiş sarımsak tozunu serin, kuru bir yerde hava geçirmez bir kapta muhafaza ediniz. Kavanozu ilk hafta süresince arada bir sallayınız. Bu sayede sarımsak tozunun eşit olarak karışmasını sağlamış ve küf oluşumunu engellemiş olacaksınız.
Soğan granül nerelerde kullanılır? Antik Kuruyemiş'ten satın aldığınız kurutulmuş soğan, taze soğanın kullanıldığı her alanda tercih edilebilir. Et, tavuk ve köfte harçlarında, tuzlu kraker, cips içerisinde, hazır çorbalar içerisinde, mantı içerisinde, katkılı un içerisinde soğan granülü kullanabilirsiniz.
Sarımsak tozu, içinde bulunan mineraller ve antioksidanlardan gelen bağışıklık arttırıcı özelliklere sahiptir. Ayrıca düzenli olarak tüketilirse, sizi çeşitli bakteriyel, fungal ve viral enfeksiyonlardan korur. Sarımsak tozundaki organik bileşikler, demir ve diyet lifi, midenizi sağlıklı tutmak için mükemmeldir.
Sarımsağın kendisi ve tozunun ölçüsünü kıyaslamak gerekirse; 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığının 4'te 1 ölçüsünde kurutulmuş sarımsak tozuna denk gelir.
1 çay kaşığı sarımsak tozu kaç diş sarımsak? ortalama ¾ çay kaşığı ideal bir ölçüdür. Bu miktar 2-3 diş taze sarımsağa denk gelecektir.
Sarımsak granül de sarımsak gibi içeriğindeki besin maddeleri ve bioaktif bileşenlerle sağlık açısından faydalıdır. Granül ve toz sarımsaktaki besin değerleri aynıdır.
Sarımsak, diş üzerinde plak oluşumuna neden olan zararlı bakterilerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olduğu gibi oluşan ağrı hissinin hafiflemesini etkiliyor. Diş ağrısı şikâyeti için yapılan uygulamalarda sarımsak, rendelenerek veya ezilerek macun kıvamına getirilir.
Hazmı kolaylaştırır. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve bağırsak kurtlarının düşmesine yardım eder. Sarımsağın yutularak tüketilmesi kanın kolayca sulanmasını sağlar. Gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutulursa kabızlığa iyi gelir.
Sarımsak tozunu sıkı kapaklı cam bir kavanozda oda sıcaklığında bir yıl saklayabilirsiniz.
Bu durumda ilk akla gelen saklama yeri buzdolabı olsa da, sarımsak buzdolabına konmaz. Oda sıcaklığında ve fırın, ocak gibi ısı kaynaklarından uzakta tutulmalıdır.
Sarımsakların kabuğunu soyun ve dondurucu poşeti içine ekleyin. Poşet yerine dondurucuya uyumlu saklama kaplarını da kullanarak sarımsakların ömrünü uzatabilirsiniz. Sadece soyma ve paketleme işleminden geçen sarımsaklar, dilediğiniz her an dondurucuda elinizin altında olacak.
Deterjan, şampuan, motor yağı şişeleri, çamaşır suyu, çöp torbası, su arıtma cihazları, yüksek basınçlı borular, plastik şişeler, oyuncaklar gibi birçok üründe sıklıkla kullanılmaktadır. Evlerde kullanılan pek çok plastik ürün de polietilen granül kullanılarak elde edilmektedir.
Granülosit adlı bir grup lökosit, granüller içerir ve bağışıklık sisteminde önemli bir rol oynar. Doğal katil hücre gibi bazı hücrelerdeki granüller komşu hücrelerin çözülmesine (lizis) yol açan bileşenler içerir. Lökositlerin granülleri azurofilik granüller ve spesifik granüller olarak sınıflanır.
İlaç endüstrisinde granülasyon; genel kimya endüstrisinin aksine, küçük taneciklerin bir araya getirilerek daha büyük ve daha dişli yapılar oluşturma işlemi anlamında kullanılır. Bağlar, fiziki baskı veya sıvı bir bağlayıcı kullanılarak oluşturulur. Tablet ve pellet üretiminde granülasyon yaygın olarak kullanılır.
Sarımsaklı yoğurt, bağırsakların hareketini ve işleyişini düzenlediği için sindirimin daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Bu da metabolizmayı hızlandırarak, kilo vermeyi sağlar. Bunun için günde bir kâse yoğurt tüketmeniz, zayıflamanızda ciddi fayda sağlayacaktır.
Sarımsağı aspirinle kullanmayın
Ancak sarımsak fazla tüketildiği zaman yanında da aspirinin veya pıhtılaşmayı geciktirici bazı ilaçlar içildiğinde mide, beyinde kanama riskini artırabildiği bilinmektedir. Yine idrar söktürücü ilaçlar, vücutta su ve tuz kaybına yol açmaktadır.
Yoğurtlu salatalarınızı, özellikle de sarımsak içeriyorsa 4-5 güne kadar hava almayan kaplarda saklayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri