Bebek telsizleri ses iletmek için çeşitli kanallara ihtiyaç duyar ve bazı dalgalar yayar. Bu sebeple bebek telsizlerinin belirli bir radyasyon oranı da vardır. Yapılan araştırmalar bebek telsizlerinin yaydığı radyasyon oranının cep telefonlarının yaydığı radyasyondan çok daha düşük seviyede olduğunu ortaya çıkarmıştır.
Evlerde wi - fi ve kablosuz bebek alarmlarının büyük bir tehlike olduğunu belirten Şeker “Wi-Fi ve kablosuz bebek alarmları evin içinde tehlikeli bir radyasyon dalgası oluşturuyor. Bu dalgalar, zaten kafatası ince olan bebeklerin beyinlerine direkt nüfuz ediyor.
Yeni doğan bebeklerin her an ağlama ihtimaline karşı bazı anne babalar odalarına telsiz yerleştiriyor. Oysa elektromanyetik dalgalarla çalışan bu cihazlar bebeğin beyni için tehlikeli olduğu biliniyor.
İnternet bağlantımızı sağlayan kablosuz ağ (wi-fi) teknolojisi çok düşük şiddette radyo dalgalarını kullanır. Mikrodalga fırınlarla karşılaştırınca yüz bin kez daha az iyonlaştırıcı olmayan radyasyon yaydığı bilinmektedir.
Bebek telsizi yenidoğandan, 3-4 yaşa kadar kullanılmaktadır. Yenidoğan döneminde bebeğin uyandığından haberdar olmak için kullanılan bu telsizler daha sonraki dönemlerde bebekler kendi odalarında kalırken güvenlikleri için de kullanılmaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
Gün içerisinde ebeveynlerin bebek uyurken ya da oynarken başka bir odadan izleyebilmesi için kullanılan elektronik ürünlerdir Bebek Kameraları. Özellikle anne ve babanın kitap okuma,tv izleme,misafir ağırlama gibi süreçlerinde daha rahat olabilmeleri ve bebeğin güvenliği için ben mutlaka öneriyorum.
Kablosuz internetin de evde yaydığı radyasyonu azaltmak için mümkünse modemin yerini değiştirebilir veya kablolu internet bağlantısı kullanabilirsiniz. Ayrıca evde kullanılan elektronik cihazları doğru şekilde yerleştirmek, özellikle yatak odası ve çalışma alanı gibi yoğun kullanılan yerlerde önemlidir.
İçsel radyasyondan korunmada hijyenin büyük bir önemi vardır, ellere veya ağız içine bulaşan radyoaktif çekirdekler temizlenmelidr. Yeme-içme ve ağız hijyeni dahil olmak üzere hijyen ve ev temizliği alışkanlıkları radyoaktif maddelerin zararlı etkilerinden korunmaya yardımcı olur.
Bebek veya dadı kamerası olarak bilinen güvenlik cihazları aslında güvenlik açıklarıyla dolu. Hacklenmesi çok kolay olan bu cihazlar üzerinden saldırganlar çocukları korkutup kandırabiliyor, istismar edebiliyor, kaçırmakla tehdit ediyor. Cihazlar, yasadışı dinleme faaliyetlerinde casus cihaz olarak da kullanılabiliyor.
Bebek telsizleri bir odadan diğerine sesleri ve bazen de görüntüleri ileterek evin başka bir yerindeyken bile bebeğinizin durumundan haberdar olmanızı sağlar. Gece ve gündüz uykularında, beslenme, alt değişimi ve ihtiyaç duyduklarında bebeğinizi duymanıza olanak verir.
Bebeğiniz ile 300 metrelik alan içerisinde sesli iletişim kurabilirsiniz.
Osman Müftüoğlu, kablosuz modemin yaydığı manyetik dalgaların hamile ve 2 yaş altındaki bebekler için zararlı olduğunu iddia etti. Müftüoğlu, beslenme şartlarının yanı sıra çevrede kullanımı artan manyetik kirlenmeyle ilgili olarak çok ciddi tehlikelerin olduğunu söyledi.
Wi-Fi'den gelen radyasyonun kanser gibi sağlık sorunlarına neden olduğuna dair endişeler var. Ancak şu anda insanlarda bilinen herhangi bir sağlık riski bulunmamaktadır.
Radyasyondan korunmada, Uluslararası Radyasyondan Korunma Komisyonu'nun (ICRP) belirlediği 3 temel prensip vardır. Bunlar Gerekçelendirme (“Justification”), Optimizasyon (ALARA) ve Doz Sınırlamaları (“Limitations”)'dır.
Özellikle sarımsak ve soğan vücuttaki radyasyonun atılması için en etkili yiyecekler arasında yer almaktadır. Bunun yanında yeşil çay tüketiminin de vücuttaki radyasyonu atmak için bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir.
Hastaya verilen radyoaktif maddeye göre ne kadar süreyle ve nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgi verilmektedir. Nükleer tıpta en sık kullanılan radyoaktif madde teknesyum olup yarı ömrü 6 saattir. Genellikle intravenöz enjeksiyonla verilen teknesyum'un tamamı pratik olarak 24 saatte vücuttan atılır.
Listenin zirvesindeki Motorola Edge telefonu 1.79 SAR değeriyle en fazla radyasyon yayan akıllı telefon.
Özellikle göz en fazla etkilenen organ olup, görme zayıflığı, katarakt ve göz uyumunun yavaşlamasına sebep olmaktadır. Deri ise, radyasyona karşı daha dayanıklıdır.
En büyük kaynak içinde yaşadığımız binaların yapımında kullanılan taş, toprak ve malzemelerdir. Elektromanyetik radyasyon kaynaklarının yaklaşık %50'sini yaşadığımız binalarda mevcut olan radon gazından almaktayız. Diğer doğal radyasyon kaynakları arasında güneş, hava, su, toprak sayılmaktadır.
Türkiye'nin en iyi bebek telsizi markaları arasındaki Motorola, MTRL-MBP24 Bebek Telsizi modeliyle ebeveynlere son derece pratik özellikler sunuyor. Motorola MTRL-MBP24 modelinin en önemli özelliği 300 metrelik bir çekim mesafesi sunması.
Bir verici şeklinde çalışır, çocuğun yanına yerleştirilmiş, mikrofonla donatılmış bir verici ünitesinden oluşur. Bebeğin bakımını üstlenen bakıcı kişinin yanında bulunan diğer ünitesinden bebek ağladığında veya ses çıkardığında duyabilir ve bebeğin uyandığını bu şekilde anlamış olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri