Nemli Ortam Nemli bir ortamda şarj aletini bulundurmak ya da telefonu bu ortamda şarj etmek de oksitlenmeden başlayarak pek çok sorunu beraberinde getiriyor. Elbette şarj aletlerinin bozulması da kaçınılmaz oluyor. Hangi markanın hangi ürün modeli olursa olsun, şarj aletlerini nemden kesinlikle uzak tutmalısınız.
Sürekli veya duruma göre yalnızca kullanıldığında prize takılan adaptörler zaman zaman bozulabilir. Genellikle yüksek akım, kısa devre, sürekli elektrik kesintileri veya şasi sebebiyle bozulmalara uğrarlar.
En yaygın sorunlar genellikle kablo, şarj cihazı veya adaptörün hasarlı veya cihazla uyumsuz olmasından kaynaklanır. Ayrıca, cihazın şarj bağlantı noktasında, kabloda, adaptörde veya bilgisayarda toz veya kalıntı birikmesi, şarj işleminin düzgün ilerlemesini engelleyebilir.
Adaptör Işığı Yanıp Sönüyor: Kısa devre sebebi ile ışık yanıp sönebilir. Bu durum arızalanan parçalar olduğuna işaret etmektedir. Adaptör sigortayı artırıyor: Sigortayı attıran adaptör kesinlikle prize takılmamalıdır. Bu ciddi bir sorundur ve adaptörün hemen tamir edilmesi gerekir.
Evet, prizde şarj aleti bırakmak elektrik tüketir. Ancak bu durum her cihaz için geçerli değil. Bazı cihazlar, şarj aletini prizde bıraktığınızda kendilerini beklemeye alır. Bu durumda şarj aleti, cihazın pil seviyesini izler ve pilin tamamen dolması durumunda enerji akışını keser.
İlgili 35 soru bulundu
Telefonu sürekli şarj etmek yanlıştır. Bu durum, pilin olması gerekenden daha çabuk tükenmesine sebep olabilir. Pili doğru kullanmanın tek yolu sadece ihtiyacı olduğunda şarj etmektir. Bu aralık ise %20 ile &5 arasındadır.
Prizler kapalıysa elektrik enerjisi kullanmazlar. Bundan dolayı boş prizlerde enerji harcama gibi bir durum asla söz konusu değildir.
Eğer şarj aleti orjinalse bir sıkıntı olmaz. O şarj aletleri bağlandıkları cihazla iletişim kurarak o cihazın destekleyeceği kadar akım veriyorlar. Orjinal şarj aletlerinde cihazın desteklediği maksimum akımdan fazla akım verme durumu pek görülmez çünkü üreticiler bunun için önlem alıyorlar.
Akıllı telefonların şarj soketlerinde yaşanan temassızlığın en büyük sebebi cihazın telefona takılırken veya çıkarılırken aşırı bir şekilde şarj girişi yerinin zorlanmasıdır. Şarj soketi bağlı bulunduğu kısımdan ayrılmaya başlar. Lehimi, kablosu kopar ya da kırılma/çatlama yaşanabilir.
İnternet & Teknoloji konusunda 326 cevap paylaştı. Kablonun orjinal olması veya olmamasının telefona herhangi bir etkisi olmaz. Telefonuna zarar vermemesi için önemli olan konnektörlerin yani bağlantı yaptığın uçların telefona veya şarj aletine takıldığında oynamaması, gevşek kalmaması, tam oturması gerekir.
Cep telefonunuzda kullandığınız ve standart sandığınız USB kabloları, aslında çok da standart değil! USB şarj adaptörünüz, akıllı telefonunuzu hızla şarj etmede önemli faktörlerden bir tanesi. Ancak görünen o ki sadece adaptör değil, kablonuz da şarj hızında oldukça etkili.
Sık kullanımı ve plastik yapıları nedeniyle hızlı bir şekilde hasar gören şarj cihazları, aynı zamanda tamir edilebilmektedir.
En iyi koşullar sağlandığında 1.000 şarja kadar dayanabilir. Bir yılda 52 hafta olduğu düşünüldüğünde, her hafta şarj edilen pilin 10 yıla kadar dayanabileceği anlamına gelir. Bazı durumlarda pillerin ömrü beklenenden çok daha kısa olabilir.
Pil araştırmacıları ve mühendisleri, “Hızlı şarj batarya ömrünü kısaltır mı?” sorusuna, “Bataryanın veya şarj aletinin elektronik aksamında herhangi bir sorun olmadığı sürece, yüksek amperli şarj aleti kullanmanın telefona ya da bataryaya herhangi bir zararı olmaz.” şeklinde yanıt veriyor.
Hızlı şarj bataryaya zarar vermez, ancak bataryanın ömrünü azaltabilir. Bataryanın ömrünü artırmak için, bataryayı aşırı yüklememeli, düzenli olarak güncellemeli, sıcak ortamlarda kullanmamalı ve bataryayı tamamen boşaltmamalısınız.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız.
5V değere sahip şarj aletlerinde 2.5A değeri çoğunlukla en yüksek değerdir.
Telefonu 20 watt şarj aleti ile şarj etsem telefona zarar verir miyim? Evet zarar verir. Yani telefona bir şey olmaz ama batarya kısa sürede ölür.
iPhone veya Android telefonunuzun şarj olmamasının birkaç nedeni olabilir. Kablo, şarj cihazı, priz veya adaptör arızalanmış olabilir. Şarj bağlantı noktasında kir ve pislik birikmiş olabilir. Şarj işlemini kesintiye uğratan bir uygulama yüklü olabilir.
Şarj girişi önünde olmalı ve ekran düz bir yüzeye bakmalı. Kürdanın pamuklu ucunu girişin arka tarafına doğru sür. Ekran aşağı bakacak şekilde kürdanı girişe sok. Yukarı doğru iterken sola ve sağa hareket ettir, pamuğun düşmemesine dikkat et. Kirler çözülene kadar bu hareketi tekrarla.
Prizlerin kullanma amacı ve güçleri belirtilecek, kullanma amacı belli olmayan priz güçleri bir fazlı priz için en az 300 watt, üç fazlı priz için en az 600 watt kabul edilecektir. Priz linyelerine en çok yedi priz bağlanabilecek, ancak priz güçleri toplamı 2000 VA.'yı geçemeyecektir.
Ve tahmin edildiği gibi akıllı telefon şarj cihazı telefonu şarj etmese de güç tüketiyor, bu rakam ise ayda 135W, yılda 1.5KW'ın biraz üzerine denk geliyor. Türkiye rakamlarına göre yılda aşağı yukarı 2 liraya mal oluyor.
Fişe takılı olan cihazlar kapalıyken de elektrik harcıyor. Bunların başında uydu alıcıları, televizyon, bilgisayar, ketıl, çay ve kahve makinası, çamaşır ve bulaşık makinası, klima ve sinema ses sistemleri geliyor. Ayrıca cep telefonu şarj aletleri de fişe takılı olduğu anlarda elektrik tüketiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri