Telefon şarjını en hızlı tüketen ilk 5 mobil uygulama, Fitbit, Verizon, Uber, Skype ve Facebook olarak sıralanırken; Airbnb, Instagram ve Tinder de bu alanda ilk 10 uygulama arasına girdi. Pili en fazla tüketen ilk 20 mobil uygulama içinde Snapchat, WhatsApp, Zoom, YouTube, Amazon, Telegram ve Linkedin de yer aldı.
En çok şarj yiyen uygulamalar arasında Snapchat' de var. Skype uygulamasında görüntülü konuşmak, yazışmak da pilin ömrünü büyük ölçüde etkiliyor. Youtube'da zaman geçirmek,videolar izlemekte pili azaltıyor. Hava durumu uygulamaları pilin gücünü tüketiyor.
Uygulamalar, ekran parlaklığı, WİFİ durumu, konum bildirimi, titreşim durumu ve pil ömrü gibi nedenlerden dolayı telefonun şarjı bitebiliyor. Uygulamaların kullanım sıklığı ve arka planda çalışma durumu, telefonun şarjını yakından etkiliyor.
Netflix. Netflix, en çok pil tüketen uygulamaların başında geliyor. Özellikle ekran kullanımı açısından dezavantajlı olan uygulama, bildirimi servisiyle ve çeşitli fonksiyonlarıyla da adeta pil katili görevi görüyor. Ayrıca Netflix bağımlısı ilk hastanın yakın zaman içinde internete düştüğünü belirtmekte de fayda var.
Kullanım alışkanlıkları da süreyi etkiler. Telefonu kullanırken aynı anda şarj etmek, şarjın daha hızlı tükenmesine neden olabilir. Ayrıca, oyunlar, video izleme veya yoğun uygulama kullanımı gibi yüksek enerji tüketen aktiviteler bataryanın daha hızlı boşalmasına yol açar.
İlgili 17 soru bulundu
Telefon şarjını en hızlı tüketen ilk 5 mobil uygulama, Fitbit, Verizon, Uber, Skype ve Facebook olarak sıralanırken; Airbnb, Instagram ve Tinder de bu alanda ilk 10 uygulama arasına girdi. Pili en fazla tüketen ilk 20 mobil uygulama içinde Snapchat, WhatsApp, Zoom, YouTube, Amazon, Telegram ve Linkedin de yer aldı.
Spotify, dünya genelinde en popüler müzik akışı uygulamalarından biridir. Ancak, yüksek kaliteli müzik akışı ve arka planda çalma özellikleri pil tüketimini artırabilir. YouTube Music, YouTube'un müzik akışı hizmetidir. Yüksek kaliteli müzik videoları ve arka planda çalma özellikleri pil tüketimini artırabilir.
Batarya ömrünün ne kadar çabuk tükeneceği, konum hizmetlerinin kullanılma şekline ve sıklığına bağlıdır. Örneğin, eğer bir uygulama konumunuzu sürekli olarak güncelliyor ve takip ediyorsa, bu, cihazınızın batarya ömrünü hızla tüketebilir.
Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı adımlarından pilinizde bir sıkıntı olup olmadığını görüntüleyebilirsiniz. Pil sağlığınızda bir sorun yoksa o halde hangi uygulama ne kadar pil tüketiyor buna bakma vakti geldi demektir.
Ona kalırsa lityum iyon ve lityum polimer bataryalarda bazı durumlarda farklılık gösterebiliyor. Birçok kafa karıştırıcı durum var ancak bu kadar kafanıza takmanıza gerek yok. %20 ile %80 arasında kalması yeterli. %100 şarj edince herhangi bir zararı olmaz.
Ayarlarınızı optimize edin.
Aygıtınızı nasıl kullanırsanız kullanın, pil ömrünü korumanın iki basit yolu vardır: Ekranınızın parlaklığını ayarlayın ve Wi-Fi kullanın. Pil ömrünü uzatmak için ekranın parlaklığını azaltın veya Otomatik Parlaklık ayarını açın.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Konum özelliğini kapatın
Bazı uygulamalar konum kullanarak çalışıyor. Bu uygulamaların açık kalması pil ömrünün çabucak bitmesi anlamına geliyor. Konumu kullanarak çalışan programları kapatmak da yeterli bir çözüm olmayabiliyor.
Araştırmada akıllı telefonun şarjının çabuk bitmesine neden olan sosyal medya uygulamaları ve flört uygulamaları arasında iki ortak nokta keşfedildi. En fazla şarj tüketen uygulamalardan Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat, WhatsApp ve YouTube'un 11 özelliğinin kullanılmadığı zamanlarda dahi çalıştığı görüldü.
Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor. Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor.
Bluetooth kulaklığınız ya da diğer şarjlı cihazlarızın şarjı gece %100 olarak dolmuş olsa ve siz gece uyurken onu kullanmıyor olsanız bile, kulaklık ya da teknolojik cihazınız pil harcamaya devam eder. Bu durumda şarja takılı olması dolayısıyla da şarj olmaya devam eder. Buna “Damlama Şarjı” denilir.
Bluetooth/Wi-Fi pil ömrünü kısaltır.
Ama pilinizi öldürürler mi? Yeni nesil Bluetooth ve Wi-Fi Direct, kullanılmadığında çok az güç tüketir veya hiç tüketmez.
Yapılan testlerle de kanıtlandığı üzere gece modu cihazların ve uygulamaların aydınlık modda kullanımıza kıyasla çok daha az şarj tüketiyor ve arayüz olarak da kullanıcılar tarafından çok beğeniliyor.
Spotify'da normal kalitede bir saatlik bir dinleme, ortalama 40 MB veri tüketir. Ayrıca yüksek kalitede müzik dinleme ise bir saatte yaklaşık 150 MB veri tüketir.
instagram uygulamasi cep telefonlarinin sarjini inanilmaz cabuk bitiriyor ve internet paketlerini gereksiz yere harciyor. eger telefonunuzda pil kullanim istatistiklerine girerseniz instagram uygulamasinin batarya harcama konusunda (uygulamaya girmiyor olsaniz bile) en tepelerde oldugunu goreceksiniz.
Popüler dijital müzik hizmeti Spotify'ın mobil uygulaması üzerinden "Düşük" ses kalitesini seçtiğinizde dakikada 0.18 MB, saatte ise 10.8 MB civarında veri tüketilir. 1 GB veri kullanımı için ortalama 92,5 saat gerekiyor.
Telefonun “Ayarlar” alanından “Geliştirici Seçenekleri” kısmına giriş yapılır. Ekrana yansıyan “Çalışan Servisler” alanına girilir. Çalışan Servisler menüsü üzerinde arka planda çalışan uygulamalara ulaşılır. Arka planda çalıştırılmak istenmeyen uygulamalara tıklanarak uygulamaların çalışması durdurulur.
Şarj sırasında telefonu kullandığınız için kabloda ya da şarj bağlantı noktalarına zarar verebilirsiniz. Yukarıda da saydığımız gibi telefonu şarj sırasında kullanmanın genel anlamda bir zararı bulunmuyor. Ancak yine de zorunlu olmadıkça şarj sırasında akıllı telefonu kullanmamak çok daha yararlı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri