Obezite cerrahisi sonrası sarkık deri sporla düzelir mi? Çok hızlı ve aşırı miktarda kilo kaybı sağlayan obezite cerrahisi sonrası yaşanan deri sarkma problemi sporla düzelemez.
Sarkık deri sporla düzelir mi? Spor, sarkık derinin sıkılaşmasına yardımcı olabilir ancak ciddi sarkıklıklar için yeterli olmayabilir.
Karın germe hakkında merak edilenlerin tek tek ele alınmasını sağlayalım. İlk yanıt vereceğimiz soru: “sarkan deri kendini toparlar mı?”. Sarkmış bir deriyi eğer bu sarkma minimal düzeyde ise bir miktar toparlanmasını sağlamak mümkündür. Ancak yoğun bir sarkma şikayetinin çözümü cerrahi müdahale ile mümkün olabilir.
Son dönemlerde karın bölgesindeki istenmeyen yağlardan kurtulmak için pek çok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerin başında son dönemde popüler olan ameliyatsız karın eritme işlemleri gelmektedir. Bu işlemler genel olarak; Soğuk lipoliz, mikroenjeksiyon, velashape ve kavitasyon uygulamalarıdır.
Spora başladığımız zaman hemen baklava karın kaslarına sahip olmayı istiyoruz ama sabırlı olmalıyız. Karın kası çalışmanın ilk adımı vücut yağ oranını bilmek. Çünkü karın kasına sahip olmanın maalesef belli bir süresi yok. Vücut yağ oranına göre belirlenecek bu süre 6-7 ay da sürebilir, 2-3 ay da.
İlgili 26 soru bulundu
Sarkan göbeği toparlamanın tek yolu karın germe ameliyatıdır. Karın germe estetiği genel anestezi altında ve hastane ortamında yapılır. Gebelik sonrasında genellikle göbeğin alt kısmında sarkma, çatlak ve gevşeyen deri kalır.
Doğumdan sonra normal kiloya ulaşıldığında, karın bölgesindeki derilerin büzüşerek deformasyona uğraması, anneleri karın germe ameliyatına yönlendiriyor. Bu uygulama ile göbek altında kalan dokunun tamamen çıkartılması ve göbeğin yeni yerine yerleştirilmesi sağlanıyor.
Kilo alımı sırasında ise artan büyüme için yer açmak üzere deri genişler. Hamilelik bu tür süreçlerin en iyi örneklerinden biridir. Ancak fazla kilonun tersine cilt hamilelikten sonra normal haline geri döner. Ancak fazla kilolarla uzun süre gergin kalan cilt bazen eski haline geri dönmez.
Alt karın bölgesi, doğum ya da düzensiz beslenme alışkanlıkları neticesinde vücudun diğer bölgelerine kıyasla daha hızlı yağlanır. Düzenli antrenman programı çerçevesinde uygulanan alt karın egzersizleri, yağ yakımının hızlanmasını destekleyerek, daha ince bel bölgesine sahip olmayı kolaylaştırır.
Özellikle 45 kiloya yakın ve üstende kilo kaybetmiş kişilerde yüz sarkması ortaya çıkabiliyor. Hasta o kadar kilo verince göbek bölgesi, sırt, popo, meme, kollar ve üst bacakta sarkmalar oluşuyor.
Çokça araştırılan konuların başında “Karın germe ameliyatı kaç TL?” sorusu gelir. Karın germe ameliyatı Fiyatları: 85000 ₺ – 90000 ₺ aralığındadır.
Zayıflama döneminde vücudun elastikiyetini de toparlayabilmesi için ayda ortalama 4 ila 6 kilo arasında kayıplar hedefleyin. Vücut bu kilo kaybını sarkma olmadan tolare edebilir. Ancak ayda 15 kilo gibi bir kayıp yaşandığında 1 ay vücudun adapte olabilmesi için yeterli değildir.
Sarkma ve cilt kırışıklığı, saçlarda beyazlama cilt yaşlanmasının işaretleridir. Genellikle 30 lu yaşlardan sonra başlar, menopoz ile birlikte hızlanır. Cilt değişiklikleri çevresel faktörler, genetik yapı, beslenme ve diğer bazı faktörlerlede ilişkilidir.
Doğumdan sonra anne adayının karnında oluşan çatlak, sarkma ve yağlanmalara karşı en etkili çözüm karın germe ameliyatı yani karın germe ameliyatıdır. Karın germe ameliyatı ile karın derisindeki sarkmalar, üzerinde çatlak olan deri de dahil olmak üzere giderilir.
Karın germe ameliyatı estetik bir operasyon olduğundan karın germe yapan devlet hastaneleri de karın germe ameliyatını ücretli olarak yapmak zorundadır.
Vücudun belli noktalarında beliren deri sarkması için en kesin çözümlerden biri spor yapmaktır. Düzenli spor yapmak kasları güçlendirir. Böylece zamanla vücut kendini toplamaya başlar. Özellikle ağırlık çalışmaları, sarkan derilerin toplanma sürecini hızlandırır.
Spor yapmaya başladığınızda vücut yağ yakımı yapar. Düzenli spor yapıyor ve yediklerinize dikkat ediyorsanız 2-4 hafta içinde sporla kilo vermeye başlarsınız. Ayda vermeniz gereken kilo miktarı mevcut kütlenize göre değişir. Eğer vücut kitle indeksiniz 30'dan fazla ise, ayda 5-7 kilo vermeniz mümkündür.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Karın yağlarını eritmek için özel karın egzersizleri yapmak, örneğin mekik çekmek, sanılanın aksine çok etkili olmuyor. Doğrusu hiçbir egzersiz lokalize yağları eritmek için özel etkiye sahip değil.
Zayıflama Sonrası Sarkan Derinin Toplanmasını Sağlayan Operasyonlar. Zayıflama sonrası sarkan derilerin toparlanması ve aynı zamanda vücut şekillendirilmesi amacıyla boyun germe, karın germe, göğüs toparlama, popo kaldırma, sırt germe ve bacak germe gibi cerrahiler planlanabiliyor.
Kilo verme sürecinde kardiyo denilen egzersizlere ilave olarak, kaslarınızı çalıştıran egzersizler de yapın. Eğer yapmazsanız kaybettiğiniz yağ hacmine ilave olarak, kas hacmi de kaybedersiniz ve bu da derinin adapte olmayacağı kadar çok hacim kaybı anlamına gelir. Bunun sonucunda da deri sarkması görülür.
Ameliyatsız karın germe işlemi, özellikle sıkı bir diyet ve egzersiz programı ile karın bölgesindeki yağları atamayan kişiler için ideal bir seçenektir. Ayrıca, doğum sonrası karın bölgesinde şekil bozukluğu olan kadınlar da bu işlemle daha sıkı bir karın bölgesine sahip olabilirler.
Pannus olarak da adlandırılan alt karın bölgesi sarkması çeşitli nedenlerle oluşabilir. Genellikle oluşma şekli doğum sonrası ya da aşırı kilolu bireylerin kilo vermesi ile gerçekleşir. Karın bölgesinde bulunan ve iç organları sarmalayan yağların serbest kalması durumudur.
Çatlaklar tüm karında olabilir. Ama karın germe ameliyatı ile özellikle göbek deliğinin altındaki çatlaklardan tamamen kurtuluruz. Ama göbek deliğinin üzerindeki çatlaklarda hafif kalma ve görünürde azalma olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri