Bollaşmış ve sarkmış deriyi spor yaparak tamamen gergin hale getirmek maalesef mümkün olmuyor. Yine de spor yaparak bolluğu azaltmak ve germe işleminde izi daha kısa tutmak mümkündür. Dolayısı ile özellikle obezite cerrahisi geçiren bireyler hemen spora başlarsa mutlaka fayda görürler.
Yaşlanmayla birlikte azalan kolajen üretimi sonucu cildinde görülen sıkılık kaybı, sarkma ve kuruluk gibi problemlerin önüne geçebilmek için düzenli spor yapmanı öneriyoruz. Sporla birlikte cilt hücrelerini yenileyebilir, cildinin ihtiyacı olan oksijeni ona geri kazandırabilirsin.
Sarkmış bir deriyi eğer bu sarkma minimal düzeyde ise bir miktar toparlanmasını sağlamak mümkündür. Ancak yoğun bir sarkma şikayetinin çözümü cerrahi müdahale ile mümkün olabilir. Bu nedenle bu tür bir probleminiz için bir estetik cerraha danışmalısınız ve prosedür hakkında detaylı bilgi edinmelisiniz.
***Sağlık açısından hem de deri sarkmaları açısından aylık ortalama 5-6 kilo civarı kilo kaybı en doğru olanı.
İlgili 17 soru bulundu
Zayıflama döneminde vücudun elastikiyetini de toparlayabilmesi için ayda ortalama 4 ila 6 kilo arasında kayıplar hedefleyin. Vücut bu kilo kaybını sarkma olmadan tolare edebilir. Ancak ayda 15 kilo gibi bir kayıp yaşandığında 1 ay vücudun adapte olabilmesi için yeterli değildir.
Cildinizi esnek ve elastik tutmak için düzenli su içip, meyve ve sebze tüketin. Su içmek kilo kaybına bağlı değişikliklere adapte olmasını sağlamak için cildin elastikiyetini arttırır. Kas kitlenizi korumak için kardiyovasküler egzersizlere ilave olarak, ağırlık kaldırma ve vücut geliştirme egzersizleri yapın.
Özellikle 45 kiloya yakın ve üstende kilo kaybetmiş kişilerde yüz sarkması ortaya çıkabiliyor. Hasta o kadar kilo verince göbek bölgesi, sırt, popo, meme, kollar ve üst bacakta sarkmalar oluşuyor.
Cilt sarkması 30 lu yaşlardan itibaren başlayabilir. Özellikle 35 yaş sonrası iyice belirgenleşebilen cilt sarkmaları yüzü yorgun, mutsuz ve yaşlı gösterir.
Yüz çizgileri hafifken dolgu, botoks gibi kırışıklık önleyici işlemleri yaptırabilirsiniz. Ayrıca cilt altına anti-aging vitamin, mineral uygulamaları ve lazer işlemleri de yapılabilir. Cilt sarkması için en uygun tedavi yöntemi lazer ve ultrasondur.
Zarif Tasarımlara Sahip Hamile Korse Modelleri
Bel ve sırtı destekleyerek ağrıların oluşmasını önler. Karnın aşağıya sarkmasını önlediği için deri sarkmalarının ve kasık ağrılarının da önüne geçer. Bunun yanında dışarıdan gelecek darbelere karşı koruyucu kalkan görevi görür.
Su tüketimi, hücrelerin kendisini yenilemesini sağlaması açısından yaşlanmaya karşı etkilidir. Ayrıca kilo alıp verme ile oluşan sarkmaları da büyük oranda engeller.
Bacak ve kalça sıkılaştırmak için; bisiklet sürmek, yüzmek, koşu veya yürüyüş yapmak bu bölgelerde sıkılaşmayı sağlayarak sarkmaları önleyecektir.
Kilo kaybı nedeniyle oluşan kırışıklıklarda veya sarkmalarda kolajen takviyesi kullanımı, sadece yüzdeki kırışıklık ya da sarkmaların değil, tüm vücuttaki sarkmaların azalmasında önemli bir etkiye sahip.
Zamanla elastikiyetini kaybeden ciltte sarkmalar oluşur. Ancak cilt sarkması sadece ciltteki esnekliğin olmamasından ibaret değildir. Cilt dokusu genellikle yağdan oluşur ve kilo kaybı ile birlikte ciltte sarkma meydana gelir. Aynı zamanda ani kilo verme cilt sarkmalarının oluşmasında önemli bir faktördür.
Kilo verme sürecinde kardiyo denilen egzersizlere ilave olarak, kaslarınızı çalıştıran egzersizler de yapın. Eğer yapmazsanız kaybettiğiniz yağ hacmine ilave olarak, kas hacmi de kaybedersiniz ve bu da derinin adapte olmayacağı kadar çok hacim kaybı anlamına gelir. Bunun sonucunda da deri sarkması görülür.
Genellikle 30 yaşından sonra başladığı düşünülse de erken yaşta yapılan yanlış bakımlar, kullanılan kötü kozmetik ürünleri, stres, sigara ve alkol, düzensiz ve yanlış beslenme, vitamin eksikliği, kolajen üretiminin azalması, aşırı kilo alıp verme gibi etkenler cildin sarkmasına ve kırışmasına neden olur.
Kilo kaybettiğinizde yağ hücreleriniz küçülürken, aynı yüzey alanını korursunuz. Kaybettiğiniz yağlardan doğan boşluğa adapte olamayan cilt gevşer, sarkar. Kişi daha ince ve sağlıklı bedene sahip olmasına rağmen yüzü yorgun gözükür, gözlerde içeri çökmeler, kaş düşmeleri, ağız kenarı düşmeleri olur.
Yüzün yağ dokusundan giden zayıflamalar, yüzümüzü daha ince ve hoş gösterse de, bu kayıplar yüzün kas dokusundan olduğu zaman çökmeler görülmeye başlar. Bu çökmeler genellikle çok düşük kalorili ve yanlış diyetler sonucu ortaya çıkar. Özellikle ani ve çok fazla olan kilo kayıplarında yüz çökmesi görülür.
Sarkan göbeği toparlamanın tek yolu karın germe ameliyatıdır. Karın germe estetiği genel anestezi altında ve hastane ortamında yapılır. Gebelik sonrasında genellikle göbeğin alt kısmında sarkma, çatlak ve gevşeyen deri kalır.
Sağlıklı bir kilo kaybı haftada 0.5 kg-1 kg arasında olmalıdır. Yani ayda ortalama 2-4 kilo vermelisiniz. %10'luk bir kilo kaybının gerçekleşmesi için ise kabul edilebilir süre 6-12 aydır. Kilo yönetimi tedaviniz sırasında etkin bir tedavi için sıkı bir takip gerekir.
Yanak sarkmasına en etkili çözüm bol su tüketimi ve dengeli beslenmedir. Tedavi aşamasında yüz egzersizleri ve masaj yöntemi, yanak sarkması için hekiminizin önerdiği maske ve kremler dolgu ve botoks işlemleri de tercih edilebilir.
Sadece 10 kilo fazlalık bile dizlerinize ve diğer alt vücut eklemlerinize yaklaşık 40 kilo kadar fazla basınç uygular. Bu etki eklemlerinizin daha çabuk yıpranmasına neden olabilir. Fazla yağlanma eklemlerinizde iltihaplanmaya da neden olabilir. Biraz kilo vermek bile bu etkileri hafifletmeye yardımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri