Sarımsak doğal antibiyotiktir. İnsan sağlığı için faydalı olduğu gibi bitki ve çiçeklerin de sağlığını korumaktadır. Böceklenen bitkilere gübre vermek ve canlanmasını sağlamak için bir miktar sarımsaklı su hazırlayın. Sarımsaklı suyu, tüm bitkileriniz için kullanın.
Haşlanmış sebze suyunu çiçeklere dökmeden önce mutlaka oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bu değerli su içerdiği vitamin, mineral ve bileşenler ile çiçeklerinizin daha hızlı büyümesine yardımcı olur.
Yosun da birçok bitkinin köklerini güçlendirmede ve onlara ihtiyaç duydukları mineralleri sağlamada önemli bir yardımcı. Eğer yakınlarınızda bir deniz varsa ya da tatile gidecekseniz denizden, karşınıza çıktığında pek de memnun etmeyen yosunlardan toplayın ve temiz suyla bolca yıkayarak tuzunun atılmasını sağlayın.
Birçok tek yıllık bitki tohuma kaçtığında solar ve ölür. Bu bitkilerin bütün yaz boyunca çiçek açmalarını sağlamak için başparmak ve işaret parmağınızla onları düzenli bir şekilde ayıklayın, hemen tohum kesesinin üzerindeki çiçek başını budayın. Daha sert gövdeli bitkiler için mutfak veya çiçek makası kullanın.
İlgili 20 soru bulundu
Böceklenen bitkilere gübre vermek ve canlanmasını sağlamak için bir miktar sarımsaklı su hazırlayın. Sarımsaklı suyu, tüm bitkileriniz için kullanın. Sarımsaklı su sayesinde bitkiler böceklenmekten uzak kalacak ve daha canlı şekilde büyüyecektir.
Kuru maya çiçeklere faydası azot ve potasyum gibi elementler toprakla buluşup bitki gelişimine olumlu katkılar sağlıyor. Bitkilerinizin kök gelişimini hızlandırıyor. Hastalıklara karşı direnci artan bitkiler daha sağlıklı ve hızlı büyüyüp gelişiyor.
Çiçek coşturan ismiyle bilinen besin takviyesi, bitkilerin ihtiyacı olan eksik besinleri gideren kimyasal bir gübredir. Çiçek coşturan bitki besini genellikle sera alanında sıkça kullanılan bir üründür.
ŞEKER. 3 yemek kaşığı şeker ile 2 yemek kaşığı beyaz sirkeyi 1 litre suya ekleyin ve iyice karıştırın. Şeker bitkilerin köklerini besliyor ve sirke de bitkinin bakteri toplamasını önlüyor.
Saksı çiçekleriniz için sigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt böcek vs. yok edersiniz. Yazlık evinizin bahçesi içinde şöminenin ya da barbekünün küllerini kullanabilirsiniz. Kül, gübre olarak kullanıldığında çok faydalıdır. Ayrıca bir diğer özelliği karıncaları çiçeklere yaklaştırmamasıdır.
Pekmez kullandığınızda bitkinin sağlıklı kalması için topraktaki faydalı bakteri ve mikropları artırır. Buna karşılık, bitkileriniz büyüyebilir ve geniş yapraklar ve çiçek açabilir. Bunu yapmak için plastik bir sürahiye su koyun. Suya bir ila üç yemek kaşığı pekmez ekleyin ve iyice çalkalayın.
Kökler bitkiyi yetiştiği ortama bağlamak, su ve besin maddelerini almak ve bunları bitkinin toprak üstü organlarına taşımak, birtakım hormonlar ve organik bileşikler salgılamak ve bu sayede besin çözeltisinde besin maddelerinin yarayışlılığını sağlamak gibi fonksiyonlara sahiptir.
Bitkilerin büyümeleri için suya, karbondioksite (havadan) ve güneş ışığından enerjiye ihtiyacı vardır.
🌸Pirinç suyunda çözünen nişasta, bitkiye fotosentez süreci de dahil olmak üzere tüm hayati fonksiyonlarının doğru gelişimini destekleyen ekstra enerji sağlar. 🌸Alt tabakayı iyileştirir ve faydalı bakterilerin ortaya çıkmasını da teşvik eder.
Tuzluluk toprak ortamında bitkinin suyu kolaylıkla almasını engelleyen durumlardan birisidir. Kök bölgesi çözelti ortamında tuz konsantrasyonunun artması ile bitkinin bu suyu alabilmek için harcamak zorunda kaldığı enerji miktarı da artar ve sonuçta tuzluluk arttıkça bitkinin su kullanımı azalır.
Saksınıza bir miktar kola döktüğünüzde, koladaki köpükler toprağa hava vererek köklerin daha derine inmesini ve güçlü olmasını sağlayacak.
Maden suyu özellikle salon bitkilerinde kullanıldığında çiçeklere fayda sağlar. Fakat önemli bir detay var. Soda değil maden suyu! İki ayda bir sularken çiçeklerine maden suyu koymak, çiçek köklerinize faydalı mineraller ile beslemek konusunda fayda sağlayacaktır.
Evet, yanlış duymadınız! Bahçedeki bitkilere ya da evinizde saksıda bulunan çiçeklerin topraklarına sirke dökebilirsiniz. Sirke yabani otların büyümesini engeller. Sirke ile suyu karıştırıp kullandığınızda bitkileriniz böceklerden ve kemirgenlerden korunacaktır.
Tomurcuklanma ve çiçek açma döneminde ise, çiçeklenmeyi özendirmek ve çiçek kalitesini artırmak için fosfor (P) ve potasyum (K) ağırlıklı gübreler kullanılması uygundur. İyi bir çiçekli bitki için gübre karışımı çok fazla azot içermemelidir.
Çiçek Yaprakları Neden Sararır? Toprakta yeteri kadar vitamin ve mineral olmaması çiçeklerin yapraklarında sararmaya neden olur. Topraktan yeteri kadar beslenemeyen kökler gövdeye de besin ulaştıramaz. Bu durumda besin takviyeleri veya toprak değişimi yapılması gerekir.
Esas olarak, kahve telvesi toprak faunası tarafından bitkilerin kullanabileceği şekilde ayrıştırılabildiği için gübre olarak kullanılabilen bitkisel bir atık maddedir. Ancak, diğer bitki atıklarından özellikle farklı değildir. Bunlar aynı zamanda gübre olarak kullanılma ve toprağı iyileştirme potansiyeline de sahiptir.
Çiçeklerin suda köklenmesi için suyun bazı niteliklere sahip olması gerekmektedir. İlk olarak köklendirme işlemi için klorsuz su kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız. Dolayısıyla suda köklendirme işleminden bir iki gün önce suyu dinlendirmeniz daha iyi sonuç verecektir.
Sabahları kahvaltıda yemek için hazırladığınız haşlanmış yumurtanın suyunu dökmek yerine, bu su ile çiçeklerinizi sulayabilirsiniz. Protein ve kalsiyum yoğunluklu bu su, özellikle sardunya ve menekşe gibi çiçeklere çok iyi gelir!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri