Sarımsak, diş üzerinde plak oluşumuna neden olan zararlı bakterilerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olduğu gibi, oluşan ağrı hissinin hafiflemesin de sağlayabilir. Diş ağrısı şikayeti için yapılan uygulamalarda sarımsak, rendelenerek veya ezilerek macun kıvamına getirilir. Ardından etkilenen bölge üzerine sürülür.
Sarımsak her zaman doğal antibiyotik olarak tanımlandığı için diş ağrısına ne iyi gelir sorusunun yanıtları arasında yer alır. 4 diş sarımsak biraz tuz ile dövüldükten sonra ağrı olan bölgeye uygulanır. Yaklaşık 30 dakika kadar beklendikten sonra ılık su ile ağzın durulanması gerekecektir.
Taze bir diş sarımsak iltihaplı olan dişin üzerine konularak ağrısı hafifleyinceye kadar çiğnenir. Daha sonra sarımsak çıkarılır ve ağız bol su ile çalkalanır. Farklı bir yöntem olarak sarımsak tozu ile bir tutam tuz karıştırılıp diş üzerine uygulanır ve 10 dakika bekletildikten sonra ağız çalkalanarak yıkanır.
Sarımsak doğal antibiyotik olduğu için iltihaplara karşı birebirdir. Bir diş sarımsağı iyice ezin. Daha sonra iltihaplı bölgeye sürün ve 5-10 dakika ağızda bekletin. Daha sonra tükürün.
Diş ağrılarının kendiliğinden geçmesi beklenmemelidir. Halk arasında uygulanan karanfil, sarımsak, alkol, aspirin vb. yöntemler işe yaramamakta hatta diş ve çevresindeki dokulara zarar verdiği için tavsiye edilmemektedir.
İlgili 42 soru bulundu
Tuzlu ya da sirkeli su
1 su bardağı oda sıcaklığında suyun içine 1 yemek kaşığı sirke ya da 1 çay kaşığı tuz ilave edin, güzelce karıştırdıktan sonra ağrıyan bölgeye bol bol gelecek şekilde gargara yapın. Diş ağrınızın hafiflediğini fark ederseniz bu işlemi doktora gidene kadar belirli aralıklarla sürdürebilirsiniz.
Gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutulursa kabızlığa iyi gelir. Kabız olmaktan da korur. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Oluşan kanser hücrelerinin yayılmasını engellediği yönünde görüşler bulunur.
Diş apsesi için doğal antibiyotik olan sarımsak, enfeksiyonu temizleme görevine sahiptir.
Özellikle allicin ve kükürt bileşikleri, her türlü patojen mikroorganizma ve parazitlere (bakteriler, virüsler, mantarlar, amipler, solucanlar) karşı öldürücü özelliğe sahiptir.
Halk arasında uygulanan karanfil, sarımsak, alkol, aspirin vb. yöntemler işe yaramamakta hatta diş ve çevresindeki dokulara zarar verdiği için tavsiye edilmemektedir. Ağrı diş çürüğü kaynaklıysa ve çürük ilerleyerek dişin sinirine kadar ulaşmışsa ya da diş siniri başka sebeplerle (travma, diş kırığı vs.)
Sarımsak, diş üzerinde plak oluşumuna neden olan zararlı bakterilerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olduğu gibi, oluşan ağrı hissinin hafiflemesin de sağlayabilir. Diş ağrısı şikayeti için yapılan uygulamalarda sarımsak, rendelenerek veya ezilerek macun kıvamına getirilir. Ardından etkilenen bölge üzerine sürülür.
Sarımsağı çiğ halde yutmak, yağının mikroorganizmalar üzerinde etki göstererek antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasını sağlar. Sarımsağın bu antiseptik işlevi, grip ve nezle gibi soğuk havaya bağlı olarak meydana gelen hastalıkların önüne geçer.
Karanfil yağı diş ağrısını uyuşturan ve iltihabı azaltan doğal bir antiseptiktir. Bir pamuk yardımı ile karanfil yağını ağrılı olan bölgeye uygulayabilirsiniz. Ya da küçük bir bardak su ile bir damla karanfil yağını karıştırıp ağzınızı iyice çalkalayabilirsiniz. Vanilya özü ağrıyı azaltan doğal bir yöntemdir.
Peygamberimiz besmele çekerek euzü bi izzetillahi ve kudretihi Min şerri Ma ecidu ve uhaziru min şerri maecidu Min vecei haza dualarını sıkça okur ve etrafındaki sahabe ve akrabalarına bu duayı okumalarını söylemiştir.
40 Gün Aç Karnına Sarımsak Yutmak
Mide yanması ve ağrısı gibi sorunlar yaşamayanlar bu süreyi 41 güne kadar uzatabilir. 41 gün boyunca sarımsak yutmak, tüm vücudu baştan sona yenileyerek kalp ve damar hastalıklarından iltihabın vücuttan atılmasına kadar pek çok hastalığa karşı etkilidir.
İyice dövülmüş sarımsak, çıbanlar, romatizmalı eklemler gibi ateşli şişliklere sarılır, 2-3 saat bekletilip değiştirilirse deriyi yarar ve iltihabı akıtır.
Sarımsak, eski yıllardan beri geleneksel bir şekilde özellikle soğuk algınlığı için kullanılır. İçinde bulunan allicin ve kükürt her türlü bakteri, virüs, mantar ve parazitlere karşı yok edici özelliği bulunur. Bu yüzden sarımsak yapay antibiyotiklerin yerine bağırsak yapısını koruyan doğal bir antibiyoktiktir.
15-20 dakika beklettikten sonra cildinizi soğuk suyla yıkayın. İşlemin ardından cildinizi nemlendirin. Etkili sonuçlar için haftada 2-3 kez tekrar edebilirsiniz.
Diş eti iltihabı sorunu yaşayan kişilere günde 3 kez dişlerin ve dilin uygun şekilde fırçalanması ve düzenli diş ipi kullanımı önerilir. İltihabın geçmesini hızlandıran ve iltihaptan kaynaklı oluşan ağrı hissini azaltan antiseptik ve antiinflamatuar içerikli gargaralar da önerilmektedir.
Zencefil de iltihaplardan kurtulmanıza yardım edecek şifalı bir baharattır. Vücudu temizlemek, iltihapları atmak için zencefili su ya da süt içine ekleyerek tüketebilirsiniz. Gün içinde yoğurt yiyecekseniz; iltihapların kısa sürede temizlenmesi için zencefili yoğurt tüketmeniz de etkili olacaktır.
İlk 4 saat içinde iyice sindirilen ve antioksidan etkisini devreye sokan sarımsak, vücuttaki 4-6 saat arasındaki sürede de boş durmuyor ve deyim yerindeyse alıyor sazı eline. Vücut, sarımsağın faydalı yanlarını iyice algılıyor.
Sarımsağı yutarak tüketmek hazmı kolaylaştırır. Bağırsakların daha aktif çalışmasını sağlar. Sarımsak cildinizi koruyup yenilenmesini sağlayan antioksidanlar açısından zengindir. Her gün aç karınla bir diş sarımsak yuttuğunuzda cildinizin daha pürüzsüz ve canlı göründüğünü fark edeceksiniz.
Kabızlık problemi yaşıyorsanız her gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutmak size iyi gelebilir. Sarımsak bağırsaklarda bulunan parazitlerin yok olmasını sağlar. Sarımsağı yutarak tüketmek hazmı kolaylaştırır. Bağırsakların daha aktif çalışmasını sağlar.
Apseli dişlerde ağrının bulunduğu yere doğru soğuk kompres uygulamaktır. Bu durum diş ağrısını durdurabilir veya bir süreliğine uyuşma sağlayabilir. Ağrının veya şişliğin yoğunlaştığı tarafa cilde zarar vermemesi adına bir bez parçasına sarılmış buz torbası kompresi uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri