Biyolojik olarak nohut olan yere yılanlar gelmez. Sarımsak asılması gibi şeylere gelmez, yılan kokudan hoşlanmaz.
Yılanlar genellikle keskn kokulardan hoşlanmazlar bu nedenle bulunduğu bölgelere kükürt ve kireç koymak onları bulundukları ortamdan tamamen uzaklaştıracaktır. Ayrıca yılanı uzaklaştırmak için bulunduğu bölgeye naftalin koymakta bir diğer etkili yöntemdir.
Mümkün olduğu kadar süt kokusundan yılanı uzak tutmak gerekiyor. Gerekçesi de yılan süt kokusuna çok hassas hayvandır hemen gelir.
Birçok klibe, filme ve tanıtım destinasyonuna da konu olan evlerin mavi boyaları akrepleri, yılanları evlerden uzaklaştırırken turistleri ise bu renkleri ile cezbediyor. Mavi pencereli beyaz evlerin vazgeçilmezi ise bahçesine dikilen begonvilleri, fesleğeni ve kapı önüne gömülen nazar boncuğu oluyor.
Yılanlar da şehir ortamına yakın yerde yaşıyorsa evlerin içerisine girebiliyor. İçerideki peynir, süt gibi kokular evin içine girmesini cazip hale getiriyor" ifadelerini kullandı.
İlgili 36 soru bulundu
Dr. Mehmet Öz, "Zehirli yılanlar yüzde 99 gece çıkıyor. Gece saatlerinde plajlarda, dağlık alanlarda olanlar mutlaka ayakkabı giymeli'' uyarısında bulundu.
Evinizin etrafında böyle nemli ve loş yerlerin olmaması yılanların yaklaşmasını engeller. Kapı altlarına plastik ya da tahta bir engel çakmak, yılanların kapı boşluklarından girme ihtimalini ortadan kaldırır.
Kirpiler yılanların en büyük düşmanlarıdır. Kirpilerin azalması ve göçmen kuşların da gecikmesi, yılanların daha fazla olmasına neden oldu.
Sıkıştırıldıklarında, yakalanmaya çalışıldığında ve üzerine basıldığı durumlarda saldırgan olabilirler fakat hiçbir zaman durup dururken yani tehlike hissetmedikleri durumda saldırgan davranışlar sergilemezler. Bu nedenle yılanla karşılaşılması durumunda yılanı rahatsız etmeden yolunuzu değiştirmeniz yeterlidir.”
Ancak genel olarak yılanlar en çok kemirgen yemeyi severler. Bu nedenle en çok yedikleri canlı türü de kemirgenlerdir. Kemirgenler, kemirici olarak bilinen bir takımdır. Memeli sınıfında bulunan bu takımda yılanların en sevdiği hayvanlar olan sincaplar, tavşanlar, mirketler, diğer sürüngenler, hamsterlar yer alır.
Kış uykusuna yatarlar ve havaların ısınmasıyla özellikle nisan veya mayıs aylarında kış uykusundan çıkarlar. * Kış uykusundan uyandıktan sonra metabolizmalarını düzeltmek için güneşlenirler. İşte bu süreçte yılanlar güneşlendiği için halk tarafından çok sık bir şekilde görülürler.
Dr. Temel Göktürk, Artvin'de bulunan 11 yılan türünden en yaygın olarak görülen zehirli yılanın Hopa engereği olduğunu ve en çok çaylık alanlarda görüldüğünü söyledi.
Rüyada evde yılan görülmüş ise; evdeki bireylerden birinin rüya sahibine düşmanlık yapılacağına işaret eder. Bu birey, kişiden nefret ediyor anlamına gelmez ancak kişi kendisi de farkında olmadan rüya sahibinin canını sıkabilir. Evde yılan görmenin bir başka tabiri ise evde bulunan biriyle tartışma yaşanacağıdır.
Kedi ve tavuk beslemek yılanı uzak tutmanın en iyi yoluymuş. Bunun yanında mazot kokusunu da sevmediğini söylemekteler.
Yılanlar omurgalıdır, genellikle üç metre öteyi göremezler. Koku almada burun deliklerini değil dillerini kullanırlar. Uzun ve çatallı dillerinin her iki ucu havadan ve yerden gelen kimyasal kokuları alır.
Pençeleri ile buldukları hayvanları öldürüp onları yiyebilirler. Kedilerin yılan yediğine de rastlanmıştır. Bu yüzden yılan da kedilerin yediği görülen hayvanlar arasında yerini alır. Ancak bu kedilerin her zaman yılanlarla uğraşacağı ve onları yemek isteyeceği anlamına gelmez.
Yılanların yuvaları toprak altında ve genellikle toprağın yüzeyinde büyüklüğüne bağlı olarak yuvarlak delikler olarak karşımıza çıkar.
Yılanlar çoğu zaman avlarını ısırırlar, ancak sık görülmese de, genellikle savunma amaçlı olarak insanları ısırdıkları da olur. Çoğu yılan zehirsizdir ve avlarını genellikle zehir kullanmadan boğarak öldürürler.
Çoğu yılan türü, sığınak ararken veya avlanma esnasında duvarlara ve ağaçlara kolayca tırmanabilir. Bu, yılanların, saklanmak için yada kuşları veya sincapları kovalamak için mahremiyet veya gizlilik açısından yaptığı bir eylemdir.
Yılanlar ne zaman kış uykusuna yatar sorusunda olduğu gibi yılan kaç ay kış uykusuna yatar sorusunun cevabı da iklime göre değişkenlik göstermektedir. Araştırmalara göre bu konuda kesin bir süreç olmasa da yılanların genellikle 8 ay gibi bir sürede kış uykusuna yattığı söylenmektedir.
Yılanlar dünyanın hemen hemen her bölgesinde yaşarlar, ancak en yaygın olarak tropikal ve ılıman iklimlerde bulunurlar. Sıcak, nemli ormanlar, çöller, bataklıklar, çayırlar, orman açıklıkları ve su kenarları gibi çeşitli habitatlarda yaşayabilirler.
Bir yılanın işitmesinin tepe hassasiyetinin 200 ila 300 Hz aralığında olduğunu ve ortalama insan sesinin yaklaşık 250 Hz olduğunu bildiğimizden, bir evcil yılanın aslında onlarla konuştuğumuzu duyabildiği sonucuna varabiliriz. Bu, birçok yılan sahibinin iddiasını destekliyor: Evet!
Baharın gelmesiyle birlikte kış uykusundan uyandıkları için kendilerini göstermeye başladılar. Yılanları görenlerin sakin kalması ve onları rahatsız etmemeleri çok önemli. Zehirsiz oldukları için insanlara zarar vermeleri mümkün değil. Bu nedenle kesinlikle öldürmeyin.
Yılanlardan korunmanın yollarından biri de evin etrafına nohut ekmek veya sarımsak, katran kokusu asmaktır. Bunlar yılanları uzaklaştırır. Çünkü yıllan bu tür kokuya dayanamaz.
Yılanın çember içinde temkinli bir şekilde kalmasının sebebi ise tuzun yakıcı etkisi. Bu araştırmayla birlikte yılanların göz kapağı bulunmadığı için tuzdan imtina ettikleri ortaya çıkmış oldu. Yılanın etrafına tuz döktü verdiği tepkiye inanamadı!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri