Öncelikle sarımsak dişlerini bir gece suda bekletip sonra soyulur. Ardından soyulmuş sarımsaklar cam bir kavanoza konulur. Son aşamada da sarımsakların üzerini örtecek miktarda zeytinyağı konulur. Kavanozun ağzı kapatılarak buzdolabında bekletilir.
Sarımsakları temiz, kuru ve hava almayan bir kavanoz içine doldurun. Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabına koyun. Sarımsakların bozulmaması için kavanozun kuru olmasına mutlaka dikkat edin. Hazırladığınız bu yöntem ile sarımsakları buzdolabında 1-2 hafta kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.
Sarımsakların kabuklarını soyun ve ölçünüze göre bir kavanoz içine alın. Kavanozun yarısını zeytinyağı ile doldurun. Zeytinyağına karışan sarımsak kokusu ile yemeklerinize lezzet katabilirsiniz. Ayrıca sarımsakları anında kullanmak istediğinizde de kavanozdan alıp tüketebilirsiniz.
Sarımsaklarınızın kabuklarını güzelce soyun ve yıkayın. Yıkadıktan sonra mutlaka kuru ve temiz bir bez ya da kağıt havlu yardımıyla tamamen kurulayın. Tamamen kuruduklarından emin olduktan sonra sarımsaklarınızı dondurucuya koymaya uygun, kapaklı ve hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetlerine aktarın.
İlgili 23 soru bulundu
Sarımsakları 500 gramlık kavanoza boşluk kalmayacak şekilde doldurun. 2 su bardağı suya limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi bir kasede iyice karıştırın. Karışımı kavanoza dökün ve kapağı hava almayacak şekilde kapatın. Serin ve karanlık bir ortamda 15-20 gün kadar bekletin.
Dondurucudan Çıkan Sarımsak Nasıl Kullanılır? Buzluktaki soyulmuş sarımsak poşetini çıkartıp, içinden kullanacağınız kadar alın. Tekrar poşeti dondurucuya koyun. Donmuş sarımsakları tek tek suyun altına tutup, buzu çözündüğünde yemeklerinize kullanabilirsiniz.
KABUKLU SARIMSAK NASIL SAKLANIR? Kabuğu soyulmamış sarımsağı uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Bunun için sarımsak alırken uzun sapları olanları tercih edin.Daha sonra sarımsakları sap kısımlarından örerek bağlayın. Son olarak karanlık, serin ve nemsiz bir ortamda saklayın.
Son olarak sarımsağı soyduktan sonra da tazelik durumunu anlayabilirsiniz. Taze ve lezzetli sarımsak beyaz olur. Rengi sararmış bir sarımsağı mümkünse kullanmayın.
Sarımsak doğal bir antibiyotik
Özellikle allicin ve kükürt bileşikleri, her türlü patojen mikroorganizma ve parazitlere (bakteriler, virüsler, mantarlar, amipler, solucanlar) karşı öldürücü özelliğe sahiptir.
Hazırlanan Sarımsak kavanozu buzdolabında içerisinde güvenli bir şekilde muhafaza edilir. Burada önemli olan nokta sarımsakları buzluk kısmına koymamaktır. Sarımsakların buzlukta saklanması durumunda sos veya salatalarda kullanabilmek için uzun bir süre boyunca çözünmesini beklemek gerekmektedir.
Pratik Sarımsak Püresi (Uzun Süre Kullanılabilir) Tarifi Nasıl Yapılır? Mutfak robotumuzda sadece sarımsağı çekiyoruz. Püre haline gelen sarımsağımızı bir kavanoza dolduruyoruz . Üzerine hava almasını engellemek amacı ile sıvı yağımızı döküp kapağını kapatıp buzdolabımızın kapağında muhafaza ediyoruz.
Ezilen sarımsaklar cam kavanoza koyulur. Üzerine zeytinyağı eklenerek güneş gören bir yere kavanoz yerleştirilir. Günde bir iki kez tahta kaşık kullanılarak karıştırılır. 15-20 gün bekletilen sarımsak yağı kullanıma hazır hale gelir.
Kemik ve eklem ağrılarına müdehale ediyor, Vücut savunma mekanizmasını güçlendiriyor, Metabolizmayı hızlandırıyor ve daha pek çok fayda sağlıyor. Zeytinyağı ve sarımsak karışım faydaları arasında en çok bilineni saç dökülmesine iyi gelmesidir.
Bitkinin ampullerinin raf ömrünü uzun süre koruyabilmesi için havalandırmaya ihtiyacı vardır. Bu nedenle sarımsağı kilerde, torbada veya hava geçirmez bir saklama kutusunda saklamak yerine evde saklamak en iyisidir.
Sarımsak çok çabuk yanar. Bu nedenle kavurmak için tavaya ya da tencereye attığınızda altının çok açık olmamasına dikkat edin. Sarımsağın kokusu 30 saniyede çıkar, fazlasına ihtiyaç yoktur.
Birçok faydası bulunan sarımsağın çok sık tüketildiğinde zararları da bulunuyor. Fazla sarımsak tüketmek kişide mide sıkıntılarına yol açabilir. Özellikle gastrit ve reflü problemi olanların çok fazla tüketmemesi önerilir. Fazla tüketilmesi halinde midede tahrişe , yanmaya ve acı hissine sebep olabilir.
Taze soğan ve sarımsak da buzdolabında saklamamanız gereken yiyecekler arasında yer alıyor. Zira kendileri buzdolabına konulduğu zaman soğuk ve kuru hava nedeniyle nemini ve dokusunu kaybedebiliyor.
Sarımsaktaki etkin sülfür bileşiği DADS'ın tansiyonu düşürür. Bu nedenle düşük tansiyon olan kişiler sarımsak tüketmemelidir. Ayrıca düzenli tüketmek kan damarlarının esnekliğini arttırır.
Dilimler halinde kesilen sarımsak bir elek üzerine yerleştirilir. Sarımsaklar yaklaşık 50 derecelik bir fırında kurutulur. Sarımsakların çeşitlerine ve boyutlarına göre fırında kalma süreleri değişiklik gösterir. Kurutulan sarımsaklar genellikle cam kavanozlara yerleştirilerek saklanabilir.
Mutfakta uzun süre durduğunda filizlenen sarımsakları genellikle yenmeyeceği düşüncesiyle çöpe atıyoruz. Ancak filizlenen sarımsak aslında çok daha faydalı. Filizlenen sarımsaklardaki antioksidan miktarı filizlenmemişe göre daha fazladır. Filizlenen sarımsaklar insanlar için oldukça faydalı kimyasallar üretir.
Yavaş yavaş bozulmaya başlar fakat buzdolabında olduğu için görüntüsünde bir değişme olmaz. Görüntüsünde bir değişim olmadığı için bozulduğu anlaşılmaz ve tüketildiğinde çeşitli sağlık sorunlarına yol açar. SARIMSAK Sarımsak, kuru ve serin ortamlarda 3 ay boyunca kimseye zararı olmadan usul usul bekler.
Sökülen ürünler, elle toplanarak demet yapılmakta ve kurutmak için toprak yüzeyine düzenli bir şekilde serilmektedir. Bu şekilde elde edilen demetlere halk arasında "elba" adı verilmektedir. İklim ve toprak şartlarına bağlı olarak değişmekle birlikte, dekardan 700 - 1300 kg kuru sarımsak elde edilir.
Sarımsak suyu çıkarmak amacıyla yaygın olarak kullanılan yöntem, sarımsağı soyup kaynamış suya atmaktır. Bunun için ilk olarak bir avuç kadar sarımsağın kabuklarını soyun. Ardından bir su bardağı içme suyunu cezveye alıp kaynatın ve sonra da ocağı kapatıp ılımaya bırakın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri