Sarımsak ve soğan ile besleme sonucunda ciddi sonuçlara neden olabilecek birikmiş zehirlenmeler görülebilmektedir. Kafeinli ve alkollü içkiler, çikolata kuşlar için oldukça zararlı yiyeceklerdir.
Kuşlarda Gastrik salgıları harekete geçirir ve fermantasyonu ve hazımsızlığı önler. Kan dolaşımını hızlandırır solunumu açar ve parazitlere karşı koruma sağlar. Tecrübeli yetiştiriciler sarımsağın bu tür yararlarını bilirler ve bundan yararlanırlar bu yüzden bir diş sarımsağı kuşların içme sularına koyarlar.
– 1 Muhabbet Kuşu Suluğu Kadar Suyu ( Tasa Bardağa Ekleyin ) Orta Boy 1 Diş Sarımsağın Kabuğunu Soyun Ortadan İkiye Bölüp 1 Parçasını Ayırdığınız Suyun İçine Atın ( Ezmenize Gerek Yok ) Parça Sarımsak Suyun İçerisinde 12 Saat Kadar Zaman Zarfında Beklesin Bekledikten Sonra o Suyu Kuşun Suluğunu Yarısına Kadar Doldurun ...
Sürekli Kaşınma: Kuşların özellikle kanatlarının aralarına, sırt ve boyun bölgesine giren pire ve bitler aşırı derecede kaşınmaya neden olurlar. Bu gibi durumlarda kuşunuz ekstra kaşınma ihtiyacı hissedecektir. Kanatlarını kaldırdığınızda da orada yerleşmiş olan parazitleri rahatlıkla görebilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Havaların soğuk olduğu kış aylarında pirelerin üreme dönemleri oldukça uzar. Buda 2-3 ay hatta bazen 4-5 ay boş bırakılan bir kafese yeni bir kuş koyduğunuzda pirelerin tekrar ortaya çıkmasına neden olur. Bitler gündüz karanlık ve kuytu yerlerde yaşarken akşamları buralardan çıkarak kuşunuzun kanını emerler .
Muhabbet kuşunuz sürekli olarak kaşınıyorsa, gövdesini kuş kafesi içinde bir yerlere sürtüyorsa, daimi olarak tüyleri kabarıyorsa ve sık şekilde silkeleniyorsa parazitten şüphelenmek gerekir. Parazitler genellikle nemli ve pis alanları severler. Bu yüzden kafeslerinin sık olarak temizlenmesi gerekir.
Muhabbet Kuşu Üreticisi
- 1 Bardak suya(250ml) 1 diş iri sarımsak atılır ve 1 gün bekletilir. 24 saat sonra bu su 5 litre taze suyla karıştırılıp suluklara konur. Ayda bir sefer olmak üzere haftalık 2 kez uygulanır ve ertesi gün suluklar mutlaka sıcak suyla temizlenmeli ve taze su verilmeli.
Kuşlarda Gastrik salgıları harekete geçirir ve fermantasyonu ve hazımsızlığı önler. Kan dolaşımını hızlandırır solunumu açar ve parazitlere karşı koruma sağlar. Tecrübeli yetiştiriciler sarımsağın bu tür yararlarını bilirler ve bundan yararlanırlar bu yüzden bir diş sarımsağı kuşların içme sularına koyarlar.
Muhabbet Kuşu Suyuna Doğal Takviyeler
Limon, C vitamini bakımından oldukça kuvvetlidir ve kış mevsimlerinde olası hastalıklara karşı evcil hayvanınızı korur. Yine muhabbet kuşunun suyu birkaç damla pekmez ya da bal ilave etmek de hastalıklara karşı vücut direncini arttırır.
Elma sirkesini muhabbet kuşunuzun suyuna ortalama 10 gün ya da 2 haftada bir defa yaklaşık 2 damla kadar damlatmanız, muhabbet kuşunuzun bağırsaklarındaki parazitleri atmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca kabız olan muhabbet kuşları için de aynı yöntem uygulanmaktadır; ancak belirttiğimiz aralıklarla olmak kaydıyla.
Tuz içeren tüm yiyecekler,şeker,çikolata,sarımsak ve soğan,süt,alkol,yer fıstığı,limon,greyfurt gibi ürünler muhabbet kuşları için oldukça toksik olup kesinlikle muhabbet kuşunuza vermemeniz gerekir.
Bunlara ilave olarak elma, muz, kivi, mango, kavun, çilek, bezelye, ıspanak, haşlanmış patates, salatalık ve marul tarım ilaçlarından arındırmak amaçlı iyice yıkanıp kurutulduktan sonra verilebilir.Ekmek, yağlı ve tatlı gıdalar verilmemelidir.
Sarımsakta bulunan yararlı bileşiklerin birçoğu işlenmiş ürünlerde var ise da bu ürünlerden kaçınmak en iyisidir. Ek olarak sarımsağın bir takım kilit kimyasalı kaybetmemesi için, karanfil sarımsakları ezmek ve onları direkt güvercinler için ısıtmak yada kaynatmak yerine direkt içme suyuna ilave etmek daha iyidir.
Yumurta kuşların rahatlıkla tüketebileceği besinler arasında yer alır. Yumurta sarısı iyi bir protein kaynağı olarak kuşların sağlığı için önerilen bir besindir. Bununla birlikte yumurtanın beyaz kısmı da kuşlar için iyi bir kalsiyum kaynağıdır.
Bu zamanda içme suyunda öğütülmüş taze sarımsak kullanılması, karaciğer ve diğer organların laktik asit ve diğer bileşikleri metabolize etmesine ve kuşların normal yarış koşullarına geri getirilmesine yardımcı olabilmesi için ilave fayda sağlayabilir.
Bunun için ilk olarak bir avuç kadar sarımsağın kabuklarını soyun. Ardından bir su bardağı içme suyunu cezveye alıp kaynatın ve sonra da ocağı kapatıp ılımaya bırakın. Ilıyan suyun içine soyduğunuz sarımsakları atıp 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Sarımsak suyunuz hazır.
Hasta kuşlar genellikle yeterince yemek yemiyor olabilir ve kan şeker düzeyleri düşük olabilir (Hipoglisemik). göz damlası ile saatte birkaç damla şekerli su verilebilir. Bunu yaparken son derece dikkatli olun, acele etmeyin ve kuşu kesinlikle sırt üstü tutmayın. Kuş mutlaka dik olarak tutulmalıdır.
Sarımsak içeriğinde yer alan bazı maddeler sayesinde anti-inflamatuar yani iltihap giderici özelliğe sahip bir üründür. Kokusundan dolayı tercih etmek istemediğiniz sarımsağı su ile birlikte hap gibi yutabilir ya da direk almak yerine yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Günlük katılıp değiştirilecek. Tedavi süresi 10 gündür. Tedaviden sonra muhakak Powermax probiyotik ve Multivitamin ikisi karıştırılarak, En az 5 gün verilmeli, daha sonra Multivitamin kesilmeli ve probiyotik verilmeye devam edip, normal haftalık bakım düzenine geçilmelidir.
MİKRODALGA : Mikrodalga fırında 1.5 dakika kadar yüksek bir tabakta veya kağıt havluya koyun (bir düzine için 3-4 dakika). Kızartılan kabuklar bir mixer yada benzeri döveceklerle toz haline getirilebilir. Bu sayede mamalara katabilirsiniz. (Hazırlanan ürünü cam kavanoza, güneş görmeyen bir yere kaldırabilirsiniz.)
Muhabbet kuşları tohum ve çeşitli kuruyemişleri çok severler. Bunlar darı, kabuklu yulaf, üzüm çekirdeği, çavdar, soya fasulyesi, susam, buğday, ceviz, fındık, fıstık, kestane, keten tohumu, ay çekirdeği ve at kestanesi olabilir. Tohumlar, kuşların ana besin maddesi değildir.
Kuş bitleri, insan derisinde yaşayabilen bit türleri değildir. İnsan vücut ısısıyla, kuşların sahip olduğu vücut ısısı aynı değildir. Kuş kanatlarında yaşayan kuş bitleri, insanların derisinde yaşayamıyor. Sıcaklık farkı olması nedeniyle de, insana geçen bir bit türü değildir.
Kuşların kaşınmalarının en önemli nedenlerinden birisi parazitlerdir. İç ve dış parazitler bu soruna neden olabilir. Tüy dökme döneminde kaşınabilirler. Normal temizleme amaçlı olarak yaşanılan kaşıntı alışkanlıkları
Vücut Sıcaklığını Düzenleme
Bu hareket özellikle soğukta kaldıklarında sık gözlemlenebilen bir durumdur. Tüylerini kabartarak tüylerin altına hava hapseder ve ısıtırlar. Bu sayede vücutları sıcak kalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri