Sarımsak sosunu patates kızartmasından pizzaya, makarnadan köfteye dilediğiniz yiyecekle kullanabilir, cipslerinize dipsos hazırlamak için tercih edebilirsiniz.
Bu tatlı ve ekşi sos tipik olarak ızgara kaburga, tavuk kanadı ve köfte gibi çeşitli et yemeklerinde kullanılır. Genellikle esmer şeker, zencefil, soya sosu, sarımsak ve bal karışımı ile yapılır.
Sarımsak sosunu buzdolabında muhafaza edin.
Sarımsakları soyun ve tuzla birlikte robottan geçirin. Sarımsaklar püre haline gelince sıvı yağı azar azar ekleyip robotu çalıştırmaya devam edin. Karışım pürüzsüz bir hal alınca limon suyunu da ekleyin ve son bir kez daha karıştırın. Sosu kapaklı bir kavanoza koyun ve buzdolabında saklayarak 7 gün içerisinde tüketin.
İlgili 41 soru bulundu
Sarımsakları çok hafif soteleyin. Zeytinyağında sotelenen sarımsakları ocakta kaynamakta olan sosunuzun içerisine aktarıp güzelce karıştırın.
Özellikle yemeklere koyacağınız sarımsakları bıçakla doğramak ya da kıymak yerine rendeleyebilir ya da varsa havanda dövebilirsiniz. Böylece sarımsağın suyu açığa çıkar ve tavaya ya da tencereye attığınızda yanmalarını önlemiş olursunuz.
Yavaş yavaş bozulmaya başlar fakat buzdolabında olduğu için görüntüsünde bir değişme olmaz. Görüntüsünde bir değişim olmadığı için bozulduğu anlaşılmaz ve tüketildiğinde çeşitli sağlık sorunlarına yol açar. SARIMSAK Sarımsak, kuru ve serin ortamlarda 3 ay boyunca kimseye zararı olmadan usul usul bekler.
Sarımsak doğal bir antibiyotik
Özellikle allicin ve kükürt bileşikleri, her türlü patojen mikroorganizma ve parazitlere (bakteriler, virüsler, mantarlar, amipler, solucanlar) karşı öldürücü özelliğe sahiptir.
Her bir sarımsak dişinde kendi kabuğu kalacak şekilde tek tek öbekten ayırın. Ayırdığınız sarımsak dişlerini bir kap içinde biriktirin. Bu kabın sudan ve nemden uzak kalmasını sağlayın. Eğer karanlık ve serin bir dolabınız varsa, sarımsakları burada saklayabilirsiniz.
Yoğurtlu dip sos için; çukur bir kap içine 1 su bardağı yoğurt koyun. Üzerine 1 diş sarımsağı rendeleyin. Daha sonra karışım içine yarım paket labne peyniri, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kuru nane ve damak tadınıza göre tuz ekleyip, iyice karıştırın. Hazırladığınız yoğurtlu dip sosu 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Sarımsakları demliğe koyun, 3 dilim limon ve 1 bardak sıcak su ekleyin. Ardından 3 damla zeytinyağını da karışıma ekleyin. 15 dakika bekletin. Süzerek sarımsak suyunuzu hemen tüketin.
Tereyağını eritip salçaları kavuruyoruz. Sarımsağı ezip içinde kavurduktan sonra makarnayı haşladığımız sudan göz kararı salçalı sosumuza ekleyip kaynatıyoruz . Kaynadıktan sonra bütün baharatlarımızı atıp karıştırıyoruz . Sosumuz hazır.
Heinz Sarımsak Sosu, sarımsak taneli lezzetli bir sostur. Sarımsak sosunu patates kızartmasından pizzaya, makarnadan köfteye dilediğiniz yiyecekle kullanabilir, cipslerinize dipsos hazırlamak için tercih edebilirsiniz.
Nerelerde Kullanılır? Tahin tadını hissedeceğiniz, hafif ekşimsi, yumuşak kıvamlı ve çok lezzetli bir sostur. Hazırladığınız tahinli sosu bakliyat salatalarında, yeşil salatalarda, mevsiminde olan karnabahar, brokoli ve kereviz gibi sebze salataları üzerinde kullanabilirsiniz.
Kan dolaşımını hızlandırması sayesinde düzenli olarak sarımsak tüketen erkeklerde cinsel organlara ulaşan kan miktarı artar ve cinsel güç arttırılır. Buna ek olarak sperm sayısı ve kalitesi de arttırıldığından bebek planlayan çiftlerin düzenli olarak sarımsak tüketmesi önerilmektedir.
Akciğer, karaciğer, safra kesesi ve kalp gibi önemli organları güçlendirir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Kalbi beslyene kroner damarları genişletir. Kalp adelelerini güçlendirir.
Sarımsak gaz yapan besin maddesi olması ve fazla tüketilmesi halinde hem anne hem de bebeğe süt aracılıyla geçebilmekte ve gaz oluşturabilmektedir.
Bu durumda ilk akla gelen saklama yeri buzdolabı olsa da, sarımsak buzdolabına konmaz. Oda sıcaklığında ve fırın, ocak gibi ısı kaynaklarından uzakta tutulmalıdır. Dolayısıyla sarımsağın ömrünün en uzun olacağı yer kilerdir.
Taze soğan ve sarımsak da buzdolabında saklamamanız gereken yiyecekler arasında yer alıyor. Zira kendileri buzdolabına konulduğu zaman soğuk ve kuru hava nedeniyle nemini ve dokusunu kaybedebiliyor. Taze soğan ve sarımsaklarınızı serin ve karanlık bir odada muhafaza edebilirsin.
Sarımsağı eğer parçalara ayırmadıysanız, buzdolabına koymayın. Bunun yanında dilimlenmiş sarımsakların buzdolabına koyulması gerekir. Diğer yiyeceklerin sarımsak kokusu almasını önlemek için kapağı kapalı bir saklama kabına veya buzdolabı poşetine koyun.
Birçok farklı tarifi karakterize eden sarımsak granül bazı sosis çeşitlerinde, kraker ve ekmeklerde, peynirlerde ve soslarda ana bileşen olarak kullanılıyor. Bunun yanında baharat olarak kullanımı da oldukça yaygındır ve tarifleri lezzetlendirmek için kullanılır.
pişince ne kokusu kalır, ne tadı bu inanılmaz yiyeceğin. başka bir şey olur çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri