Sarımsak kadar sarımsak turşusu da pek çok konuda faydalıdır. Sarımsak cildi besler. Sarımsak turşusu içerdiği vitaminler ile cildin hem beslenmesini hem de tazelenmesini sağlar. Sarımsak turşusu etkileri arasında cildin genel sağlığını koruması yer alır.
Sarımsak kadar sarımsak turşusu da faydalı olduğundan sıkça tüketilen bir turşudur. Cilt, saç ve göz sağlığında da faydaları ispatlanmıştır. Gün içinde sarımsak turşusu tüketen kişilerin daha enerjik oldukları da tespit edilmiştir. Sarımsak turşusunu evde kurarak rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Cildi tazeleyen sarımsak turşusu, ciltte akne ve sivilce oluşumunu engeller. Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklardan korur. Sarımsak turşusu enerji verdiği için yağ yakımında etkilidir. Bu turşunun en büyük faydalarından birisi, akciğerde enfeksiyon oluşumunu engellemesidir.
Kendisi başlı başına önemli bir besin kaynağı olan sarımsağın turşusunun da bir o kadar faydalı olduğu aşikar… Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren sarımsak turşusu, her türlü hastalıktan korunmamıza yardımcı oluyor.
İçeriğinde önemli oranda vitamin ve mineral barındıran sarımsak, aynı zamanda turşusu üzerinden günümüzde yaygın şekilde değerlendirilmektedir. Vücudun ihtiyaç duyduğu pek çok farklı besin kaynağı etkin şekilde sağlayan sarımsak turşusu, aynı zamanda lezzetli yanı ile de öne çıkıyor.
İlgili 30 soru bulundu
Afrodizyak etkisi vardır. Sarımsağın yutularak tüketilmesi cinsel performansı artırır. Damarları genişletir ve kalp sağlığına iyi gelir.
Sarımsak turşusun faydaları nelerdir? Anne adaylarının ve reflü ve mide sorunu olan kimselerin tüketmemesi gereken bu turşu diyeti, yağ yakma özelliğine sahip olduğundan dolayı kısa zamanda kilo vermenizi sağlayacaktır. Ayrıca bu turşu, tokluk hissi yaşatarak acıkmanızı önler.
Bu, son zamanlarda popülerliğinde artış görülen başka bir lahana turşusu şekli olan kırmızı lahana lahana turşusu da çok sayıda iyi bakteri ve yüksek C Vitamini içerir. Bu sayede kırmızı lahana turşusu tüketimi, güçlü bir bağışıklık sistemi için mükemmel bir seçimdir.
GÜNDE KAÇ SARIMSAK YEMELİ? Sarımsak bileşen açısından en yüksek değerlere sahip bitkidir. Tüketiminde dikkatli olunmadığı takdirde olumsuz etkiler görülebilir. Bu yüzden kişilere günden en fazla iki adet çiğ sarımsak yutması önerilir.
Çok fazla tüketilen turşu mide içindeki asidin dengesizleşmesine yol açar. Asit artıkça ülser ve reflü gibi hastalıkların yaşanmasına neden olabilir. Hatta ciddi boyutları ise mide kanserine bile zemin hazırlayabilir. Turşu vücuttaki suyun hızlı emilimini sağlar.
Sarımsakları 500 gramlık kavanoza boşluk kalmayacak şekilde doldurun. 2 su bardağı suya limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi bir kasede iyice karıştırın. Karışımı kavanoza dökün ve kapağı hava almayacak şekilde kapatın. Serin ve karanlık bir ortamda 15-20 gün kadar bekletin.
Sarımsaklar boş kavanozun içerisine kabuklarıyla birlikte konulup kapağı kapatıldıktan sonra 10-15 kez sallanır. Bu işlem sonunda sarımsakların kendiliğinden soyulduğunu göreceksiniz. Yıkanan sarımsaklar kavanoza konulur. Diğer malzemeler de eklendikten sonra kavanozun ağzına strec film kapatılıp kavanoz kapatılır.
Akciğer, karaciğer, safra kesesi ve kalp gibi önemli organları güçlendirir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Kalbi beslyene kroner damarları genişletir. Kalp adelelerini güçlendirir.
Sarımsak en çok çiğ olarak tüketildiğinde besin değerlerinden maksimum seviyede yararlanılmaktadır. Ezilip bir kaç dakika bekledikten sonra tüketilmeli, uzun süreli pişirilmemelidir. Sarımsak yemeklere piştikten sonra eklenirse besin değeri yok olmaz.
Pek çok hastalığa karşı vücudu korumaya yardımcı doğal besinlerden bir tanesi olan sarımsak; saç ve tırnak sağlığının korunması, kanserden korunma, cinsel sağlığın korunması, kilo kontrolünün sağlanması, kalp ve damar hastalıkları ile diyabet gibi kronik hastalıklara karşı korunma gibi pek çok alanda faydalara sahiptir ...
Sarımsakta bulunan yararlı maddeler, kanın incelmesini sağlıyor ve trombositlerin birbirine yapışmasını önleyerek pıhtılaşmanın önüne geçiyor. Bu yüzden düzenli ve ölçülü bir şekilde sarımsak tüketmek, kanın düzenli bir şekilde akmasını sağlıyor ve bu sayede kalp ve damar sağlığını koruyor.
Sarımsak; damarların genişlemesini sağlar, kanın akıcılığını artırır, dolaşımı hızlandırır, damar içi pıhtılaşmaları engeller ve kalp krizi ya da felç geçirmeye neden olacak damar tıkanıklıklarını önler. Ayrıca, kalbi besleyen koroner damarları genişletir, kalp kasını güçlendirir.
Sarımsağın mikrop öldürücü özelliği kafa derisindeki sorunlardan sorumlu mikrop ve bakterileri öldürmeye yardımcı olur.
Turşu suyu sporculara giren krampları önlemek değil onların krampları rahatlat için kullanılıyor. Sezon öncesi, sezon başında ve oyuncular sakatlıktan döndüğünde kullanıldığı da bildirildi. Kramp anında kaybedilen tuz oranını turşu suyu ile tamamlanıyor ve vücutta rahatlama meydana geliyor.
Ancak turşuyu yüksek oranda sodyum içerdiği için; yüksek tansiyonu, diyabeti, böbrek yetmezliği ve mide hastalıkları olanların çok kontrollü yemeleri hatta hastalık düzeylerine göre hiç yememeleri gerekir.
Ancak içeriğindeki yüksek oranda tuz nedeniyle turşunun her gün ve aşırı miktarda yenmemesi gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz “Sağlıklı kişilerde turşunun haftanın 2 günü, maksimum bir avuç içi kadar tüketimi yeterli gelecektir.
Berrak sarımsak turşusunun 100 gramında 114 kalori bulunmaktadır. Berrak sarımsak turşusunun 100 gramı 25 gram karbonhidrat, 5 gram protein içermektedir.
Vücuttaki şeker oranını dengeler, pankreasın yenilenmesini sağlar. Böbrek ve safra taşlarını eritir, idrar söktürür. Vücuttaki şişkinliği yok eder ve dokularda ödem oluşmasını engeller. Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin kesin tedavisini yapar.
Çin sarımsağı zararlı mı? Yerli üretim sarımsağa oranla Çin sarımsağının besin değeri bir hayli düşüktür. Uzmanlar bu sarımsağın tüketimini uygun görmediklerini Çin pazarından gelen bu gıdadan kesinlikle uzak durulması gerektiğinin altını çiziyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri