Sarımsak yağını yemeklerde kullanmak isterseniz herhangi bir yemeği yaparken zeytinyağı ya da tereyağının içine bir miktar karıştırabilirsiniz. Özellikle ev yapımı makarna soslarına çok yakıştığını da söylemeden geçmek olmaz.
Özellikle kış aylarında geçmek bilmeyen öksürük krizlerine sarımsak doğal ve etkili bir antibiyotiktir. Zeytinyağı ile birleştiğinde tam bir şifa deposu haline gelir. Hem yiyerek tüketildiğinde, hem ayak altına uygulandığında olumlu sonuç verir.
Kemik ve eklem ağrılarına müdehale ediyor, Vücut savunma mekanizmasını güçlendiriyor, Metabolizmayı hızlandırıyor ve daha pek çok fayda sağlıyor. Zeytinyağı ve sarımsak karışım faydaları arasında en çok bilineni saç dökülmesine iyi gelmesidir.
Soyulmuş sarımsağın saklama koşullarına dair doğru bilinen bazı yanlışlar vardır. Bunlardan biri de soyulmuş sarımsak tanelerinin zeytinyağında saklanabileceğidir. Kabukları soyulmamış sarımsak normal şartlarda serin, karanlık, kuru ve iyi havalandırılan bir alanda 3-5 ay kadar bozulmadan saklanabilir.
Yağ karışımından iki yemek kaşığı alın ve saç derinize hafifçe masaj yapmaya başlayın. 15 dakikalık masajdan sonra, saçınız boyunca sürün ve 30 dakika daha bekletin. Hafif bir şampuanla yıkayın. En iyi sonuç için haftada 3 kez kullanın.
İlgili 16 soru bulundu
Hafifçe ezdiğiniz sarımsakları cam, ağzı hava almayacak şekilde kapanabilen bir kavanoza aktarın, üzerine de 4 çay bardağı kadar zeytinyağını ilave edin ve kapağını kapatın. Ardından güneş görebileceği bir yerde (pencere önü gibi) kavanozu 15-20 gün bekletin.
İlk 4 saat içinde iyice sindirilen ve antioksidan etkisini devreye sokan sarımsak, vücuttaki 4-6 saat arasındaki sürede de boş durmuyor ve deyim yerindeyse alıyor sazı eline. Vücut, sarımsağın faydalı yanlarını iyice algılıyor.
Sarımsakların kabuklarını soyun ve ölçünüze göre bir kavanoz içine alın. Kavanozun yarısını zeytinyağı ile doldurun. Zeytinyağına karışan sarımsak kokusu ile yemeklerinize lezzet katabilirsiniz. Ayrıca sarımsakları anında kullanmak istediğinizde de kavanozdan alıp tüketebilirsiniz.
Kabuğu soyulmuş taze sarımsakları bir kavanoza koyun. Son olarak taze sarımsakların üzerini örtecek kadar zeytinyağı ya da sıvıyağ dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Kavanozda Sarımsak Nasıl Saklanır? Bir kavanoza koyduğunuz sarımsakların üzerini geçecek şekilde zeytinyağı ilave edin ve ağzını sıkıca kapayarak buzdolabında saklayın.
5 -6 diş doğal olduğuna inandığımız sarımsağı iyice ezin ve macun haline getirin. Ardından üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyun. Biraz dinlendirin. Bu aşamaların ardından, karışımızın kullanım için hazır olacaktır.
Sarımsak limon zeytinyağı karışımı neye iyi gelir? Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelen limon sarımsak kürü damar tıkanıklıklarını açıyor, damar iltihaplarını iyileştiriyor. Kötü kolesterolü düşürüyor, hipertansiyonu önlüyor. Beyin hücrelerini yeniliyor, felç riskini azaltıyor.
Özellikle sabahları, aç karna zeytinyağı içmek mideyi rahatlatır. Mide yanması ve gaz gibi problemleri ortadan kaldırır. Mide asidini dengeler. Ülser ve reflü gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
HAZIRLANIŞI: Limon suyunu, klorsuz suyu ve maydanozları sapları ile beraber blenderdan geçirin. Ortaya çıkan yeşil karışımı sabahları karnınıza doyurmadan 10-15 dakika kadar önce tüketin. 15 gün boyunca düzenli olarak uyguladıktan sonra 3-4 gün mola verip bir 15 gün daha uygulayın.
Çiğ sarımsak ve zeytinyağı karışımı metabolizmanızı hızlandıracak ve bu sayede daha çok kalori yakmanızı sağlayacak eski bir kilo verme tedavisidir. Bu tarif birçok yararının yanı sıra kötü kolesterolü (LDL) ve yüksek tansiyonu düşürecek etkiye sahip olan antioksidanlar, mineraller, ve temel yağ asitlerini içerir.
Öncelikle birkaç diş sarımsağı havanda güzelce ezin. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı saç diplerine nazikçe masaj yaparak uygulayın. Ardından saçınızı bir havlu veya saç bonesiyle sarın ve bir saat kadar bu şekilde bekleyin.
Özellikle kaşlarınızda seyrelme yaşıyorsanız düzenli kullanımda sarımsağın kıl köklerini beslediğini ve boşlukları doldurarak yeni kaşların çıkmasını sağladığını göreceksiniz. Aynı zamanda sarımsak, kaşın doğal yapısını korurken bir yandan da kaşa canlı ve parlak bir görünüm de sağlar.
Tazelik demişken, marketten aldığınız sarımsakların taze olmasına da dikkat edin. Dışarıda kalan dişleri yumuşamış ya da kurumuş ya da filizlenmeye başlamış sarımsakları kesinlikle almayın. Sarımsak eskidikçe acılaşır ve keskinleşir. Bu da yemeğinizin lezzetini olumsuz etkileyecektir.
Bir baş kabuklu sarımsağı, doğru koşullarda sakladığınızda 6 aya kadar dayanır. Bir diş kabuklu sarımsağın saklama ömrü ise 3 hafta kadardır. Ancak kabuğu soyulmuş sarımsak, hızla bozulmaya başlar. Soyulmuş ancak bütün haldeki sarımsak dişleri, buzdolabında bir hafta kadar dayanır.
Sarımsaklarınızın kabuklarını güzelce soyun ve yıkayın. Yıkadıktan sonra mutlaka kuru ve temiz bir bez ya da kağıt havlu yardımıyla tamamen kurulayın. Tamamen kuruduklarından emin olduktan sonra sarımsaklarınızı dondurucuya koymaya uygun, kapaklı ve hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetlerine aktarın.
Zeytinyağı, uygun koşullarda saklandığında ortalama 18-24 aya kadar dayanır. Sızma zeytinyağı, daha az işlendiği için ortalama 12-18 ay muhafaza edilebilir.
Sarımsak çiğ veya pişmiş olarak kullanılabilir. Genellikle pişmiş yemeklerde kullanılan sarımsak sabahları çiğ olarak yutulduğunda pek çok yararı olduğu bilinir. Özellikle çiğ olarak sabah aç karnına yutulması antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasına etki sağlamaktadır.
Gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutulursa kabızlığa iyi gelir. Kabız olmaktan da korur. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Oluşan kanser hücrelerinin yayılmasını engellediği yönünde görüşler bulunur.
Sarımsak en çok çiğ olarak tüketildiğinde besin değerlerinden maksimum seviyede yararlanılmaktadır. Ezilip bir kaç dakika bekledikten sonra tüketilmeli, uzun süreli pişirilmemelidir. Sarımsak yemeklere piştikten sonra eklenirse besin değeri yok olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri