Orta boy porsiyon yoğurtlu brokoli: 107 kalori. 100 gram yoğurtlu brokoli servisi ise: 45 kalori.
Kalori Bilgisi Yoğurtlu Brokoli Salatası Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 45 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 240 gramlık miktarında Yoğurtlu Brokoli Salatası 108 kalori bulunmaktadır.
Damar sağlığını koruyarak kalbin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Zengin miktarda potasyum içeren brokoli sinirlerin sağlığını korur. Brokoli zengin miktarda lifler içerir ve bu nedenle zayıflamaya yardımcı olur.
Brokoli Besin Değeri (1 kase, çiğ)
Sadece 1 kase brokoli yediğinizde, günlük C ve K vitamini ihtiyacınızın tamamından fazlasını karşılarsınız. Bununla birlikte yaklaşık 200 gram brokoli günlük folat ihtiyacınızın %30'unu ve günlük manganez ihtiyacının %20'sini karşılamaktadır.
1 baş haşlanmış brokoli kaç kalori? Kalori Bilgisi Brokoli Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 26 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 150 gramlık miktarında Brokoli 39 kalori bulunmaktadır.
İlgili 25 soru bulundu
Brokoli. Brokoli oldukça faydalı bir besin olmakla beraber spor performansının arttırılması konusunda da öneme sahiptir. Özellikle spor sonrası tüketildiğinde karoten kaslarının daha kısa sürede toparlanmasına olumlu etki eder.
Brokoli, diyet yapan insanların dostudur. Tok tutar ve çok uzun süre açlık hissetmezsiniz. Bu özelliği ile tam bir diyet gıdasıdır.
Vücuttan ödem atmayı sağlar. Gaz sancısını önler. Metabolizmayı hızlandırır.
Zengin miktarda lif içermesinin ve bütün lif içeren besinlerin zayıflamaya yardımcı olmasının dışında sindirim sistemi sağlığına ciddi katkılarda bulunabilirler. Bu sebepten dolayı öğünlerde brokoliye yer verilerek kilo verme sürecini hem hızlandırır hem de sağlıklı bir şekilde kilo verilmesini sağlar.
Brokoli, kalp sağlığı için harikadır ve genel olarak kardiyovasküler hastalıkları önler. Kötü kolesterolün vücuttan atılmasına yardımcı olur. Ayrıca tansiyonu düzenler ve yüksek tansiyonun da önüne geçer.
- Sindirim: Brokolinin içerdiği yüksek lif oranı kişinin düzenli olarak tuvalete çıkmasını sağlar ve bağırsaklarda bulunan sağlıklı bakterilerin düzeyinin de korunmasına fayda sağlar.
Brokoli sebzesini 4 mevsim boyunca bulmak mümkün. Ancak uzmanlar kış mevsiminde tüketilmesinin daha doğru olduğunu belirtiyor. Vücut direncini arttıran ve insan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen brokoliyi; Ekim, Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat aylarında bolca tüketebilirsiniz.
Kadınların günde yaklaşık 2 bin kaloriye, erkeklerin ise 2 bin 500 kaloriye ihtiyacı olmaktadır.
Orta boy kase haşlanmış brokoli: 15 kalori. 50 gramlık porsiyon: 5 kalori. 150 gramlık servis: 14 kalori. 200 gramlık büyük boy tabak haşlanmış brokoli ise: 18 kaloridir.
180 gramlık orta bir kase yoğurt kalori değeri 112 kcal. 100 gr yoğurt kaç kalori? 100 gram yoğurt kalori değeri 62 kcal.
Her gece yatmadan önce düzenli olarak melisa çayı 1 bardak tüketirseniz, sadece melisa çayı ile değil, aynı zamanda anason, melisa, papatya veya yeşil çay çeşitleri ile de istediğinizi seçerek hem uykuya dalabilir hem de vücudunuzdaki ödemden kurtulabilirsiniz.
Maydanoz, adaçayı, ıhlamur, kantaron otu, anason, biberiye, rezene ve nane limon ödem atma konusunda çok iyidir. Günde en az 2 litre su içmeye çalışın.
İlk ve en etkili yöntem bol bol su içmektir. En hızlı ödem söktürücü sudur. Evet, aslında ödem söktürücü kürler de oldukça işe yarar ancak su, hayatımızdaki en etkili kaynaklardandır. Tuz tüketimini azaltarak ödemin gitmesini sağlayabilirsiniz.
Bu kürü hazırlamak için uygun bir kapta 3 yemek kaşığı ev yoğurdu, yarım çay kaşığından daha az toz zencefil, zerdeçal ve toz tarçını güzelce çırpıp karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu baharat kürünü gece uyumadan 1 saat önce tüketin. Bu kürün üzerine de 5 bardak su içmeniz gerekmektedir.
Çünkü suyun kalorisi yoktur. Bunu şu şekilde de açıklayabiliriz: Canlılar yalnızca karbonhidratları, proteinleri ve yağı parçalayarak enerji sağlar, fakat suyun içerisinde bunların hiçbirisi yoktur. Bu sebeple kilo almaya etkisi de yoktur.
Sıfır Kalorili Besinler meyve ve sebze grubuna ait değildir. Kereviz, soğan, lahana, kuşkonmaz, greyfurt, domates kabak, roka, brüksel lahanası, elma gibi birçok sıfır kalorili besin bulunmaktadır. Özünde, fazla kaloriler dahil edilmez ve bazı durumlarda yemek yerken bile yakılır.
Kırmızı et: Balık gibi kırmızı et de yüksek protein içeriği sayesinde toklukta etkilidir. Protein yönünden zengin besinler arasında, balık etinden sonra en çok tok tutan besindir. Yoğurt: Yoğurt; süt proteinleri, kalsiyum içeriği ve probiyotik özelliği sayesinde hem sağlıklı hem de uzun süre tok tutan bir besindir.
Sararmış brokolinin tadı acımsı olur ve besin değeri de oldukça düşüktür. Sağlığa herhangi bir zararı olmasa da besin değerinin düşmesi nedeniyle brokolinin sararmış şekilde yenmesi uzmanlar tarafından önerilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri