Saten kumaşlar genel olarak yaz aylarında kullanılmaktadır. Kışın saten kumaş sıcak tutmayacağı için kış aylarında saten kumaşın kullanılması tercih edilmez. Kış mevsiminde kullanılan saten kumaştan yapılan giysiler sıcak tutmadığı için saten kumaştan üretilen kıyafetler genel olarak yaz mevsiminde kullanılmalıdır.
Saten kumaş özellikle giyim ve ev tekstili ürünlerinin üretim aşamasında kullanılır. Örneğin desenli pamuk saten kumaş, şık ve göz alıcı bir görünüme sahip olan nevresim takımlarının imalatı sırasında tercih edilir. Jakarlı saten kumaş çeşitleri ise masa örtüsü, perde ve yastık kılıfı gibi sayısız üründe kullanılır.
Pamuk Saten Kumaş Terletir mi? Saten kumaşın en belirgin özelliklerinden biri yazın yakmaması ve terletmeyen özelliğinin olmasıdır.
Pamuk saten kumaşlar, ayrıca çok yönlüdür ve her mevsim kullanılabilir. Bu kumaşlar, yaz aylarında serin tutarken, kış aylarında ise sıcak tutar. Ayrıca, pamuk saten kumaşlar, genellikle ekolojik olarak dosttur ve çevre dostu bir seçenektir.
İlkbahar: İlkbahar aylarında ince ve hafif saten gömlekler, kombinlerinizi şık bir şekilde tamamlar. Yaz: Yaz mevsiminde serin ve rahat hissettiren saten gömlekler, özellikle özel etkinliklerde tercih edilir.
İlgili 40 soru bulundu
Saten abiye elbise modelleri, genellikle yaz aylarında veya ilkbahar aylarında tercih edilir. Çünkü saten kumaş, yaz aylarının sıcak havasına uygun bir kumaştır ve rahat bir görünüm sağlar. Ancak, saten abiye elbise modelleri, kış aylarında da tercih edilebilir.
İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır. Yaz aylarında sizi terletmeyecek, pamuklu Hatemoğlu ürünlerine göz atmaya ne dersiniz?
Saten astar kumaş, iki farklı türde üretilir: sentetik ve doğal. Sentetik saten astar kumaşlar, genellikle polyester veya naylon gibi sentetik malzemelerden yapılır. Doğal saten astar kumaşlar ise, ipek, pamuk, keten gibi doğal liflerden yapılır.
“Hangi kumaş terletmez?” sorusuna herkesin vereceği cevap şüphesiz ki pamuklulardır. En az terleten kumaş kategorisinde birinciliği kimseye kaptırmayan pamuklular vegan olma özelliği ile de gönülleri fethetmektedir.
Bazı kumaş türleri, sizi olduğundan daha kilolu göstereceği için uzak durmanız gerekir. Örneğin; saten kumaşlı elbiseler vücut hatlarınızı daha çok belirginleştireceği için zayıf görünmek isteyenler için pek uygun değildir.
Kış aylarında uzun kollu ve bacaklı saten pijama takımları kullanılabilir. Özellikle yaz aylarının kurtarıcı olsan saten pijamalar, elbise veya kısa modelleriyle kullanılabilir. Sıcak havalarda sizi serin hissettirirken aynı zaman da cildinizin nem dengesini de korur.
İpek saten kumaş, yazın kişiyi serin tutan son derece konforlu bir kumaş türüdür.
- Doğal ve nefes alabilen bir kumaş olduğu için ekstra bir terletme yapmaz. Birçok rengi üretilmektedir. Abiye, etek ve bluz gibi ürünlerde kullanılabilir.
Kış aylarında daha çok pamuk, yün, yün karışımı, kaba ve yüzeyi tüylü kumaşlar tercih edilebilir. Yünlü ve kürklü kumaşlar: Soğuk kış aylarının en vazgeçilmez detaylarından biri de yünlü kumaşlardır. Hem soğuktan koruyan hem de sizi sıcacık tutan kürklü kumaşlar, kullanım açısından da kolaydır.
Aksesuar, saç modeli ya da makyajla çok rahat şıklık sunan saten elbiselerin bu özellikleri bilinmelidir. Böylece kullanımları çok daha rahat olabilir. Saten kumaş elbiseler günlük kullanımda ya da özel davetlerde çok rahat kullanılabilir.
Pamuklu kumaşlar bir diğer adı ile de dört mevsim kumaş olarak bilinmektedir. Bu kumaşlar her mevsim kullanılabilmektedir. Pamuklu kumaşların her mevsim kullanılmasının sebebi ise; kış aylarında doğal pamuktan üretilen şalların dokuması sayesinde sıcak tutmasıdır.
İpek Kumaş: Isı yalıtımı iyidir; yazın serin, kışın sıcak tutar. İnce ve yumuşak yapıda bir kumaş türüdür. Keten Kumaş: Güçlü, parlak, alerjik olmayan ve yüksek su tutma kapasitesine sahip yapıdadır.
Terletmeyen kumaşlar denince akla gelen ilk seçeneklerden biri şile bezidir. Şile bezinin elbise, gömlek, bluz hatta pantolon seçenekleri ile rahat bir yaz geçirebilirsiniz.
Kışlık kumaşlar, soğuk hava koşullarına karşı daha iyi bir koruma sağlamak için kullanılan kalın, sıcak ve genellikle daha yoğun dokulu kumaşlardır. İşte yaygın olarak kullanılan bazı kışlık kumaş çeşitleri: Yün (Wool): Yün, doğal bir kumaş türüdür ve doğal olarak yalıtım özelliği vardır.
Saten kumaşlar genel olarak yaz aylarında kullanılmaktadır. Kışın saten kumaş sıcak tutmayacağı için kış aylarında saten kumaşın kullanılması tercih edilmez. Kış mevsiminde kullanılan saten kumaştan yapılan giysiler sıcak tutmadığı için saten kumaştan üretilen kıyafetler genel olarak yaz mevsiminde kullanılmalıdır.
İpek miktarı yoğun olan saten kumaşlar pahalı kumaşlardır. Dokuma sıklığı diğerlerine göre daha çok olan ipek satenler, gömlek ve abiyeler için idealdir.
Saten bir başka anlamıyla da dokumanın bir çeşididir. Saten dokumasında iplikler birbirine çok sık ve birbiri üzerine dokunulur. Kısacası saten kumaş denilince parlak, yumuşak iplik ve pürüzsüzlük gelir. Saten kumaşın en ayırt edici özelliği de mat olmayıp, parlak bir görünüme sahip olmasıdır.
- Aerobin kumaş yapısı bakımından terletmeyen bir kumaş olma özelliğine sahiptir. - Kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır ve kullanımı kolaydır. - Yaz ayları için en fazla tercih edilen kumaş türleri arasında bulunur.
Yazlık kumaşlar sıcak havalarda cildin hava almasını ve bu şekilde terlemenin azalmasını sağlayan kumaşlardır. Hava geçirgenliklerinin yüksek olması terlemeye neden olmadan kıyafetlerin rahatlıkla kullanılabilmesini sağlar. Hobi malzemeleri arasında da görülen bu kumaşlar çok farklı amaçlarla da kullanılabilir.
Pamuk: Pamuk kumaş, sıcak yaz günlerinde rahat ve serin hissetmenizi sağlar. Nefes alabilen bir kumaş olduğu için terlemeyi önler. Ayrıca hafif bir kumaş olduğu için vücudunuzu rahat ettirir. Keten: Keten kumaş da yaz aylarında tercih edebileceğiniz bir diğer kumaştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri