İnce bir yapıya sahip olan saten kumaş yapısı itibari ile oldukça rahat kullanılabilir. Bu nedenle saten kumaşlar asla terletmez. O nedenle özellikle gecelik dikiminde de saten kumaş kullanılmaktadır. Özellikle yazlık geceliklerde saten kumaş kullanılmasının nedeni de yazın çok sıcak havalarda terletmemesidir.
Pamuk saten kumaşlar, ayrıca çok yönlüdür ve her mevsim kullanılabilir. Bu kumaşlar, yaz aylarında serin tutarken, kış aylarında ise sıcak tutar. Ayrıca, pamuk saten kumaşlar, genellikle ekolojik olarak dosttur ve çevre dostu bir seçenektir.
Günlük hayattan özel davetlere kadar tercih edebileceğimiz tek parça saten abiyeler, birbirinden farklı aksesuarlar ile değişik kombinler yaratmamız için çok uygun modellerdir. Saten abiye modelleri, parlak dokusu ile zahmetsiz şıklığa sahip elbiselerdir.
Pamuk Saten Kumaş
İnce ipliklerden sık bir dokuma gerçekleştirilerek yapılan bu kumaş, satenin yumuşaklığına ve parlaklığına sahip olduğu için pamuk saten adını almış. Terletmeyen yapısı, ütü istemeyen kumaş özelliğiyle birleşince pamuk satenlerin nevresim takımlarında oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz.
Düz, parlak ve kaygan bir yüzeye sahip olan saten, özellikle gösterişli ürünlerden hoşlanan kişilerin beğenisini kazanır. Bu materyalin üretim aşamasında kullanılan iplikler, birbirlerinin üzerine ve sık dokunmuştur. Saten kumaş özellikleri sayesinde öne çıkar. Pamuklu, yün ve ipek saten kumaş çeşitleri mevcuttur.
İlgili 40 soru bulundu
Saten kumaşlar genel olarak yaz aylarında kullanılmaktadır. Kışın saten kumaş sıcak tutmayacağı için kış aylarında saten kumaşın kullanılması tercih edilmez. Kış mevsiminde kullanılan saten kumaştan yapılan giysiler sıcak tutmadığı için saten kumaştan üretilen kıyafetler genel olarak yaz mevsiminde kullanılmalıdır.
İnce saten kumaşın kıyafetlerde düz durmayışı ve çok daha kaygan yapıda olması nedeniyle kalın saten kumaşlar da tercih edilmektedir. Ancak genellikle nevresimler ve yatak örtüleri için kullanılan kalın saten kumaş serin tutması sebebiyle yazın kullanıma daha çok uygundur.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Sağlığa herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Diğer kumaşlara nazaran daha serin tutma özelliğine sahiptir. Bu nedenle çoğunlukla yaz aylarında tercih edilir. Kullanımı zor olan kaygan yapılı kumaşlara ipek saten, % 100 pamuktan üretilmiş olanlara ise pamuk saten adı verilir.
Kaygan pürüzsüz bir yüzeye ve ipeksi bir yumuşaklığa sahip olan saten, başta abiye gece elbiseleri ve gelinlik olmak üzere birçok hazır giyim ürününde kullanılır. Bu özel kumaşın bir başka yaygın kullanım alanı ise ev tekstili ürünleri ve iç dekordur.
Saten dokumasında iplikler birbirine çok sık ve birbiri üzerine dokunulur. Kısacası saten kumaş denilince parlak, yumuşak iplik ve pürüzsüzlük gelir. Saten kumaşın en ayırt edici özelliği de mat olmayıp, parlak bir görünüme sahip olmasıdır.
Kıyafetinizi her ne kadar doğru kullansanız da iç çamaşırınız sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Bu nedenle saten kıyafetlerinizin şık görünümünü bozmamak için dikişsiz, balensiz sütyen tercih ederken, altınıza da aynı şekilde dikişsiz bir iç çamaşırı tercih etmelisiniz.
%100 pamuk kumaş yazın giyilir mi? %100 pamuklu kumaşlar yumuşak, hafif yapısı ile özellikle de nem çekme özelliğinden dolayı yazın tercih edilen kumaşların başında gelir. Nefes alma özelliğinden dolayı yazın serin tutar.
Pamuk saten:
Hatta polyester saten çarşaflar oldukça sağlıksız, nefes almayan ve rahatsız edici çarşaflar üretir ve ucuz ve parlak olmaları dolayısıyla popüler olmalarına karşı asla tavsiye edilmeyen ürünlerdir. Pamuk saten çarşaflar ise pamuk kumaşlar kadar sağlıklı, hijyenik, yumuşak ve konforludur.
Saten kumaş hataları ve kusurları en çok gösteren kumaştır. Ve sanıldığının aksine şık ve klas bir görüntü vermiyor. Kişiyi olduğundan daha kilolu gösterir.
Yün Kumaşlar
Kışlık giysiler için kumaş söz konusu olduğunda, yün kesinlikle en başta gelmektedir. Yün, koyunlardan elde edilen doğal bir elyaftır ve oldukça şaşırtıcı özelliklere sahiptir. Birincisi, yün harika bir yalıtkandır, bu da sizi soğuk havalarda sıcak tutması anlamına gelir.
Pamuk: Pamuk kumaş, sıcak yaz günlerinde rahat ve serin hissetmenizi sağlar. Nefes alabilen bir kumaş olduğu için terlemeyi önler. Ayrıca hafif bir kumaş olduğu için vücudunuzu rahat ettirir. Keten: Keten kumaş da yaz aylarında tercih edebileceğiniz bir diğer kumaştır.
Sıcak hava koşullarında nefes alabilen bir kumaş türü arıyorsanız, keten en iyi seçeneklerinizden biridir. Oldukça hafif bir kumaş olan keten gevşek dokusuyla ısının vücudunuzdan uzaklaşmasına olanak tanır. Nemi emme eğilimindedir ve çabuk kuruyan yapısıyla sizi serin ve kuru tutacaktır.
Hiperhidroz durumunda ve aşırı terlemekten kaçınmak için, yalnızca pamuk veya yün gibi doğal liflerden yapılmış giysiler giymek en iyisidir.
Keten koltuk kumaşları terletmeyen doğal iplikten yapılan kumaş türüdür. Ayrıca keten karışımlı kumaşların da kullanılan mobilyalarda terleme yapmadığı biliniyor.
POLYESTER KUMAŞ ZARARLI MI? Sıcak havalarda tercih edilmemesi gereken bir kumaştır. Çünkü terletir ve teri emmez. Hava geçirgenliği sağlamadığı için teninizi yakabilir.
Saten astar kumaş, iki farklı türde üretilir: sentetik ve doğal. Sentetik saten astar kumaşlar, genellikle polyester veya naylon gibi sentetik malzemelerden yapılır. Doğal saten astar kumaşlar ise, ipek, pamuk, keten gibi doğal liflerden yapılır.
Yatak Odanızın Havasını Değiştirecek Saten Gecelikler
Yaz ve kış mevsimlerinde rahatlıkla tercih edebileceğiniz bu ürünler, yazın serin kışın ise sıcak tutar. Kumaşlarda alerjik reaksiyona sebep olabilecek boya ve kimyasallar bulunmaz.
Dokuma tarzına göre ise “şarmöz, krep, düşes” gibi birçok farklı türde saten mevcuttur. Saten Elbise Nasıl Yıkanır ve Ütülenir? Türü ne olursa olsun saten hassas bir kumaştır. Bu sebeple ya nazikçe elde ya da çamaşır makinesinin en hassas ayarında yıkanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri