Satış etkinlikleri, şirket, ilgili kişi ve çalışan bazında müşteriler ile olan her türlü aktivitenin kaydedilmesini, yapılan aktivitelerin durumunun sorgulanmasını, neden ve sonuç analizlerinin yapılabilmesini sağlamaktadır.
Satış teknikleri, bir fikrin markalaşma sürecinden sonra hizmetini ya da ürününü pazarlaması için kullandığı yöntemlere denir. Kişilerin satın alma davranışlarını güdülemeyi amaçlayan bu tekniklerle size ve markanıza dair önemli ve ilgi çekici noktalar ön plana çıkarılır.
İlgili 26 soru bulundu
Satışı iki şekilde ele alabiliriz: kişisel satış ve kişisel olmayan satış. Kişisel satış, alıcı taraf ile satıcı tarafın yüz yüze geldikleri, karşılıklı görüştükleri bir satış türüdür. Kişisel olmayan satışta ise alıcı ile satıcı fiziksel olarak karşı karşıya gelmezler.
Satış ise bir ürünü para veya başka bir şey karşılığında değiştirmek için yapılan faaliyetlerdir. Kısacası; pazarlama, potansiyel müşterilere erişmek ve onları ikna etmek için yaptığınız her şeydir. Satış süreci ise satışı kapatmak ve sözleşme imzalamak için yaptığınız her şeydir.
Farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların, mal ve hizmetlerinin satışı ve pazarlaması ile görevli kişiler satış temsilcisi olarak adlandırılır. “Satış temsilcisi nedir?” sorusu en yalın haliyle, firmanın satış prensipleri doğrultusunda ürün satışı yapan kişilere verilen mesleki unvandır şeklinde yanıtlanır.
Bir başka örnek olarak, telekomünasyon şirketinizin sizi arayarak yeni paket bilgilendirmesi yapması hatta pazarda portakal alırken tezgahtarın size o portakalı satması… işte bunlar birer kişisel satış örneğidir.
· Satış organizasyonu nedir? Ürünlerin ve hizmetlerin satışından sorumlu üst birim işletme yapısını ifade eder. Örneğin; şirketin iki tip organizasyonu var gibi düşünelim yurtiçi ve yurtdışı organizasyonları ve bu iki organizasyonu da tanımlayıp yine kodlandırıyoruz.
Satış geliştirme; ürünün satın alınmasını özendirmek için tüketicilere ya da ticaret kesimine sunulan kısa süreli bir teşviktir. Satış geliştirme faaliyetleri son yıllarda hızlı bir gelişim göstermiş ve birçok işletme tarafından yoğun bir biçimde kullanılmaya başlanmıştır.
Satış sürecinde müşteri ve satış elemanının ilk iletişim kurduğu adım yaklaşma olarak bilinir. Müşteriyi olumlu bir tutum ve gülümsemeyle karşılamak, sıcak, kibar ve samimi bir biçimde yaklaşmak önemlidir. Yaklaşma aşaması satış elemanının müşteriye yardımcı olmak konusunda samimi istekliliğini göstermelidir.
Kişisel satış stratejisi, bir bireyin veya satış profesyonelinin müşteri ilişkileri kurma, ürün veya hizmetleri tanıtma ve satış yapma sürecini yönetmek için kullandığı plan ve yaklaşımların bir kombinasyonudur.
Tüketicilere Yönelik Satış Tutundurma Araçları
Tüketiciye yönelik satış tutundurma araçları arasında örnek ürün dağıtımı (numuneler), kuponlar, para iadeleri, fiyat indirimleri, yarışmalar ve çekilişler, satış noktası teşhirleri ve reklam ürünleri sayılabilir.
SATIŞ' ın ilk kuralı; doğru zamanda, doğru kişiye, doğru fiyatla, doğru ürünü satmak demektir. İnsanlar ne zaman satın alırlar? Bir şeye ihtiyaçları olduğu zaman satın alırlar. Bir şeye ihtiyaçları olabileceğini düşündükleri zaman satın alırlar.
Yumuşak satış ise uzun vadeli bir ilişki kurmak için de daha elverişli bir yöntem. Ürün yerine müşteriye önem vererek, insanları markanız için değerli ve önemli hissettiriyor. Konuşmayı ürününüzle ilgili gerçekleri ve rakamları anlatarak başlatmayın. Bunun yerine konuşmanın diğer tarafındaki kişiyi tanıyın.
Satış elemanı ile kurulacak sözlü ve sözsüz iletişimin yanında, müşterinin görsel iletişimini de sağlamak ve müşterinin ürüne ilgisini çekebilmek için satış mekânında görsel düzenlemeler de yapmak gerekir. Ürünün, satış ekibi veya satış elemanı olmaksızın müşterinin ilgisini çekme yöntemine sessiz satış tekniği denir.
| Soğuk Satış Nasıl Yapılır? Soğuk satış, ürün teslimatının anında gerçekleşmediği bir satış yöntemidir. Saha satış ekiplerinin müşteri ziyaretlerini gerçekleştirip, ardından müşterinin ihtiyaçlarına göre ürünü hazır hale getirerek, sonradan teslimin gerçekleştiği bir satıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri