Peki bu içerik ne anlama gelmektedir? Pasife alınması durumunda tapu üzerinde hak sahibi olunan arsayı bölerek yeni tapular ortaya çıkarma imkanı olmaz. Bununla birlikte ifraz işlemi de gerçekleştirilemez. İfraz uygulamalarının gerçekleştirilebilmesi için tapunun aktif durumda olması gerekmektedir.
Davacı tarafın diğer talebi ise borçlunun varsa pasif taşınmaz kayıtlarının sorgulanması talebidir. Pasif tapu kaydı sorgulamasın da ulaşılacak bilgi borçlu adına daha önce kayıtlı bulunan taşınmaz bilgisi olup bu bilgi bu taşınmazın şimdiki maliki hakkında herhangi bir bilgi içermeyecektir.
Tapu Müdürlüğüne yazılacak müzekkere ile borçlunun adına kayıtlı taşınmazların haczi ile borçlunun son kaç aylık dönemi istersek bu döneme ilişkin aktif-pasif tapu kayıtları istebilmektedir. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Zaman içerisinde getiri sağlayacak şekilde emlak yatırımı yapmak, birikim hesabı açmak, temettü, yani kâr payı şeklinde istikrarlı ödeme sağlayan şirketlerin hisse senetlerine yatırım yapmak pasif gelir kapsamına girer.
İFRAZ (ayırma); Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın, düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemidir.
İlgili 31 soru bulundu
İmar (TSM) Şerhi Ne Anlama Gelmektedir ? Bu şerh aslında adınıza tescilli kadastral parsel üzerinde yerine göre İl Belediyesi, İl Büyükşehir Belediyesi ya da İl Özel İdaresi tarafından imar uygulaması yapıldığı anlamına gelmektedir.
Bir arsanın imar durum belgesi bulunur. Böylece imar durum belgesi içerisinde; arsanın ne kadar büyüklükte bir inşaata hakkınız olduğunu, inşa edilecek binaların kaç katlı olacağı ya da ne kadar büyüklükte olacağı, ifraz şartları ve arsa üzerinde bulunan nasıl bir yapılaşma olacağını görebilirsiniz.
Aylık çalışma karşılığı olarak ödenen maaşlar, günlük ya da saatlik çalışma ücretleri aktif gelir kategorisine girer. Bu kategorideki gelirler, iş için harcanan zamanla doğru orantılıdır. Pasif gelir, sürekli çaba gerektirmeyen veya çok az çaba gerektiren para kazanma türüdür.
Aktif: Bilançonun sol tarafında, işletmenin varlıklarını (mevcutlarını ve alacaklarını) gösteren kısımdır. Pasif: Bilançonun sağ tarafında, işletmenin kaynaklarını (sermayesini ve borçlarını) gösteren kısımdır.
Bilançoda varlıkların gösterildiği tabloda iki kısım vardır. Sol tarafa "aktif" kısım, sağ tarafa ise "pasif" kısım denir. "Aktif" kısımda işletmelerin varlıkları, "pasif" kısımda ise işletmelerin kaynakları yer alır.
TBB TAKPAS Sorgulama Sistemi üzerinden pasif gayrimenkullerin de sorgulanabilmesi sağlanmıştır.
Tapu kayıt örneği için tapu müdürlüklerine gitmenize gerek yok! Taşınmaza ait detaylı bilgilerin yer aldığı resmi işlemlerinizde kullanabileceğiniz tapu kayıt örneğini e-Devlet Kapısı üzerinden web tapu sistemine giriş yaparak alabilirsiniz.
“İlgililerin yazılı rızaları olmadıkça, tapu memuru, tapu sicilindeki yanlışlığı ancak mahkeme kararıyla düzeltebilir. Düzeltme, eski tescilin terkini ve yeni bir tescilin yapılması biçiminde de olabilir. Tapu memuru, basit yazı yanlışlıklarını, tüzük kuralları uyarınca resen düzeltir.”
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine giriyorsunuz, orada kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgileri geliyor. Üzerini tıkladığınızda arsa ya da ev uydu fotoğrafı görüntüsü de geliyor. Ben kontrolümü yaptım, arsa ve ev kayıtlı ne varsa görebiliyorsunuz.
“Tapu sicilinin açıklığı” başlıklı yeni düzenlemeye (MK mad. 1020) göre durum aynen şöyledir: “Tapu sicili herkese açıktır.” “İlgisini inanılır kılan herkes, tapu kütüğündeki ilgili sayfanın ve belgelerin tapu memuru önünde kendisine gösterilmesini veya bunların örneklerinin veril- mesini isteyebilir.”
Evlerin tapu kaydına bakmak için iki yöntem mevcuttur: İlgili kurumlara başvuru yapmak ya da işlemi internet üzerinden gerçekleştirmek. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün çalışmaları doğrultusunda geliştirilen uygulamalar ile tapu bilgileri internetten kolayca öğrenilebilmektedir.
PASİF HESAPLARIN ÖZELLİKLERİ
Pasif hesaplar bilançonun sağ tarafında yer alır. Paranın hesaba girişi yani hesabın açılışı alacak kısmından gerçekleştirilir. Para girişleri hesabın alacak kısmına, para çıkışları ise hesabın borç kısmına kaydedilmektedir. Pasif hesaplar alacak bakiye (alacakta kalan kısmı) vermektedir.
Pasif hesaplar sisteme giriş yapamazlar ve dolayısıyla bu hesapların hiç bir özelliği kullanma yetkisi yoktur. İşlevsel hesaplar üst hesabının yönetimine bağlı kalmak şartı ile kendi alt hesaplarını sisteme ekleyebilir ve hesapları yönetme yetkisine sahip olabilirler.
Aktif yatırımcılar piyasaları verimsiz olarak değerlendirir ve kısa vadeli fiyat dalgalanmalarından faydalanmakla daha çok ilgilenirler. Pasif yatırımcılar piyasaları verimli olarak değerlendirirler ve bu nedenle kısa vadeli dalgalanmaları görmezden gelerek uzun vadeli satın al ve tut stratejisini benimserler.
Aktif bir yatırım stratejisi tam da adından anlaşıldığı gibidir: Bireylerin hisse alıp satarken işlem yaparak etkin rol aldığı bir yöntemdir. Bu yaklaşımı benimseyen yatırımcılar, daha çekici görünen sonuçlar elde etmeye ve piyasa ortalamasından daha iyi getiri sağlamaya odaklanırlar.
Cevap: Bir şeye karşı tepki göstermeyen, etkinliği olmayan.
Pasif kelimesi Türkçe anlamı 'edilgen' ya da 'çekingen ve durgun' olarak dile getirilebiliyor. Türkiye'de aynı zamanda asosyal ya da herhangi bir işte atılgan olmayan şeklinde de halk arasında kullanılabilmektedir.
Arsa alırken tapu üzerinde haciz ve ipotek gibi herhangi bir şerhin bulunup bulunmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir. Ayrıca arsanın tek kişiye ait mi yoksa hisseli mi olduğunun bilgisinin alınması gerekmektedir.
E-Devlet ana ekranında yer alan arama kutusuna imar durumu yazarak, imar sorgulaması yapmak istediğiniz belediyenin ya da ilçenin ismini girerek, sorgulama yapabilirsiniz. Burada da yine adres ve ada-parsel bilgileri girmeniz gerekmektedir.
Pasife alınması durumunda tapu üzerinde hak sahibi olunan arsayı bölerek yeni tapular ortaya çıkarma imkanı olmaz. Bununla birlikte ifraz işlemi de gerçekleştirilemez. İfraz uygulamalarının gerçekleştirilebilmesi için tapunun aktif durumda olması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri