Uygulamada, satıcı, satışçı, satış temsilcisi, satış mümessili, satış mühendisi, pazarlamacı gibi unvanlarla anılan satışçılar çeşitli şekillerde sınıflandırılır.
Satış Temsilcisi Ne Demek? Satış temsilcisi; perakende ürün, mal ve hizmetleri müşterilere satmakla sorumludur. Meslek profesyonelleri, potansiyel alıcılarla iletişim kurar, ürün veya hizmetler sunar, müşteri sorularını cevaplar ve fiyatlandırmayı müzakere eder.
Misyoner satış elemanı : Sipariş olmadan mevcut ve potansiyel alıcılara iyi niyet ziyareti yaparak bilgi veren satış elemanıdır. İşletmeye karşı olumlu ve iyi duygular yönetme amacı güder.
İlgili 34 soru bulundu
Kişisel satışın belli başlı özellikleri vardır. •Esneklik: Satıcı müşterinin ihtiyaç ve beklentilerine göre sunum yapabilir. ilgisini çekmek diğer iletişim yöntemlerine göre daha kolaydır. •İkna etme: Müşterinin istek ve şikayetlerine duyarlı bir satış görüşmesi son derece ikna edicidir.
Amaç müşteriyi satın almaya ikna etmek ve satış yapmaktır. Örneğin bir giyim mağazasında satış danışmanının müşteriye yardımcı olarak ona alternatif ürünler sunması ve müşteriyi alışa ikna etmesi kişisel satış örneğidir.
Yaratıcı satışçı, daha önce sıraladığım tüm satış becerileri yanında, aynı zamanda müşterisinin algısını yöneten kişidir. Yaratıcı satışçılar, müşterinin algısını yöneterek onlarla duygusal bir bağ kurarlar. Böylece eklenen değer oluşturulur.
Teknik satış mühendisi; firmaların satış bölümlerinde bulunan, satış alanında çalışmalar hazırlayan ve yürüten kişidir. Teknik satış mühendisi nedir sorusu için; mühendislik vasıflarının yanı sıra satış yapma tekniklerini de kullanan kişidir, yanıtı da verilebilir.
Farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların, mal ve hizmetlerinin satışı ve pazarlaması ile görevli kişiler satış temsilcisi olarak adlandırılır. “Satış temsilcisi nedir?” sorusu en yalın haliyle, firmanın satış prensipleri doğrultusunda ürün satışı yapan kişilere verilen mesleki unvandır şeklinde yanıtlanır.
| Soğuk Satış Nasıl Yapılır? Soğuk satış, ürün teslimatının anında gerçekleşmediği bir satış yöntemidir. Saha satış ekiplerinin müşteri ziyaretlerini gerçekleştirip, ardından müşterinin ihtiyaçlarına göre ürünü hazır hale getirerek, sonradan teslimin gerçekleştiği bir satıştır.
Soğuk satış, belli bir rut planına göre müşteri odaklı çalışan saha satış elemanlarının yaptığı bir satış yöntemidir. Soğuk satışta ürün teslimatı sıcak satışta olduğu gibi hemen olmamaktadır. Soğuk satışta siparişi müşteri ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmaktadır.
Kurumsal müşterilerin istek ve şikayetleri doğrultusunda raporlar hazırlayarak üst yönetime sunmak, Düzenli olarak kurumsal müşterileri ziyaret etmek ve ihtiyaçlarını değerlendirmek, Kurumsal tanıtım ve reklam faaliyetleriyle ilgili program ve etkinlikler düzenlemek, yer alır.
Satış sürecinde müşteri ve satış elemanının ilk iletişim kurduğu adım yaklaşma olarak bilinir. Müşteriyi olumlu bir tutum ve gülümsemeyle karşılamak, sıcak, kibar ve samimi bir biçimde yaklaşmak önemlidir. Yaklaşma aşaması satış elemanının müşteriye yardımcı olmak konusunda samimi istekliliğini göstermelidir.
Tüketicilere Yönelik Satış Tutundurma Araçları
Tüketiciye yönelik satış tutundurma araçları arasında örnek ürün dağıtımı (numuneler), kuponlar, para iadeleri, fiyat indirimleri, yarışmalar ve çekilişler, satış noktası teşhirleri ve reklam ürünleri sayılabilir.
Kişisel satış stratejisi, bir bireyin veya satış profesyonelinin müşteri ilişkileri kurma, ürün veya hizmetleri tanıtma ve satış yapma sürecini yönetmek için kullandığı plan ve yaklaşımların bir kombinasyonudur.
Bir başka örnek olarak, telekomünasyon şirketinizin sizi arayarak yeni paket bilgilendirmesi yapması hatta pazarda portakal alırken tezgahtarın size o portakalı satması… işte bunlar birer kişisel satış örneğidir.
SATIŞ' ın ilk kuralı; doğru zamanda, doğru kişiye, doğru fiyatla, doğru ürünü satmak demektir. İnsanlar ne zaman satın alırlar? Bir şeye ihtiyaçları olduğu zaman satın alırlar. Bir şeye ihtiyaçları olabileceğini düşündükleri zaman satın alırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri