Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Savcı ne kadar sürede ifadeye çağırır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Savcı ne kadar sürede ifadeye çağırır?

Burada savcının vereceği yazılı emir neticesinde kolluk kuvveti ifade alabilir. Savcının ifadeye çağırma süresi eğer zorla getirme kararı verildiyse 24 saattir. Bu süre içerisinde kişinin hazır bulundurulması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Ifade vermek icin kac gun icinde Cagiriyorlar?

Kolluk görevlileri ifade alınması hususundaki talimat kendilerince ulaşınca uygun bir süre içerisinde kişiyi ifadeye çağırır. Bu süre değişebilemekle birlikte ortalama 7-10 gün sürebilecektir. Ancak somut olaya göre kişinin ivedi olarak gözaltına alınması bile söz konusu olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Savcılık şikayeti ne zaman ulaşır?

Savcılığa Şikâyet Kaç Günde Sonuçlanır? Mağdurların yaptığı savcılığa suç duyurusu sonuçları, savcılığın iş durumuna göre değişik sürelerde gerçekleşebilmektedir. Bu süreç bazen bir ayda sonuçlanabileceği gibi bazı durumlarda ise bir yıl bile sürebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acasoy.com

Savcı hangi durumlarda ifadeye çağırır?

Yaşınız 18 ve üzerindeyse %95 ihtimalle ifadeniz karakolda alınır. 18 yaş altı insanlarda ise ifade, suçluluk şüphesi var ise her zaman için savcılar tarafından alınır. Bazı durumlarda 18 yaş üzerinde de insanlarda olaydaki suç unsurunun boyutuna göre ifadelerde savcılar devreye girer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Savcı ifadeye çağırır mı?

Kolluk aşamasında (polis,jandarma vb.) ifade alınmamışsa, savcılık şüpheli kişiyi ifadeye çağırabilir. Örneğin, müşteki şikayetini ve ifadesini savcılığa vermişse, olayın özelliğine göre savcılık dosyayı emniyete veya jandarmaya göndermeden şüphelinin ifadesi için çağrı kağıdı gönderebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Suç İşlendiğinde Savcılık Süreci Nasıl İşler I Herkese Hukuk

İlgili 23 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Savcılık soruşturması en fazla ne kadar sürer?

Soruşturma Ne Kadar Sürer ? Soruşturma süreleri suç türü ve fail sayısına göre değişir. Ekonomik malvarlığına yönelik dolandırıcılık, hırsızlık gibi suçlarda yaklaşık 1,5 yıl sürer. Kişilik haklarına yönelik hakaret, tehdit, iftira ve şantaj gibi suçlarda yaklaşık 5-6 ay sürer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: baharcebi.av.tr

Savcı ifade verdikten sonra ne olur?

İfadeden sonra kişi genellikle savcı tarafından tutuklama veya adli kontrol istemiyle sulh ceza hakimliğine sevkedilir. Burada sulh ceza hakimi şüphelinin yargılama süresince tutuklu veya serbest şekilde yargılanacağına karar verir. Bu sorgunun konusu tamamen kişinin tutuklanmasının gerekli olup olmadığı üzerinedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Savcı ifadeye çağırdı gitmezsem ne olur?

Eğer bir olayla ilgili olarak ifadenizin alınması gerekiyor ve siz ifade vermeye gitmezseniz, ifade vermek için tanınan zaman dilimi sona erdiğinde, hakkınızda resmi bir yakalama kararı çıkarılabilir. Eğer yakalanırsanız ve direnme gösterirseniz, kolluk kuvvetleri sizi zorla karakola veya savcılığa götürebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ayboga.av.tr

Savcılık soruşturması nasıl takip edilir?

Dosya içeriğini görebilmek için dosyanızın bulunduğu savcılığa dilekçe ile başvurmak gerekecektir. Dosyanın bulunduğu Cumhuriyet Savcısı talebinizi yerinde görürse ilgili soruşturma dosyasına UYAP üzerinden ulaşılabilir hale gelecek ancak ilgili savcı talebinizi yerinde görmez ise dosya içeriğine ulaşılamayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orucavukatlik.com

Savcı ifade almadan iddianame düzenleyebilir mi?

Savcının ifade alma zorunluluğu yoktur. Savcı yalnızca kolluk tarafından alınan ifade üzerine veya şüpheli/sanığın ifadesini hiç almadan da iddianame düzenleyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eteysehukuk.com

Savcılığa suç duyurusu ne kadar sürede sonuçlanır?

Suç duyurusunun ne zaman sonuçlanacağı hakkında kesin bir süre vermek doğru değildir. Şikayet dosyalarına sıra ile bakıldığından dolayı çeşitli kriterlere bağlı olarak minimum 1 ay maksimum 1 yıl içerisinde şikayete konu olan suç duyurusuna bir cevap gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: safsoz.com

Suç duyurusundan kaç gün sonra dava açılır?

Şikâyet Süresi: Şikâyet süreniz 6 aydır. Buna göre soruşturulması ve kovuşturulması şikâyete bağlı olan suç hakkında yetkili kimse 6 ay içinde şikâyette bulunmadığı takdirde soruşturma ve kovuşturma yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: magdurbilgi.adalet.gov.tr

Savcılığa şikayet edildiğimi nasıl anlarım?

Genellikle tarafımıza ulaşan kişiler haklarında şikayet olup olmadığını nasıl öğrenebileceğini sormaktadırlar. Hakkında şikayet olup olmadığını adliyeye gidip savcılık ön büro bölümünden sorgulatabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tevfikyildirim.av.tr

Ifadem alındı dava açılır mı?

İfadenin alınmasının ardından Cumhuriyet savcısı tarafından şüphelinin tutuklanması talep edilebileceği gibi serbest de bırakılması istenebilir. İfade verildikten sonra ne kadar süre içerisinde dava açılacağı, her somut olaya göre değişkenlik göstermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gurses.av.tr

Savcıya ifade nasıl verilir?

İfade nasıl verilir? İfade, kolluk görevlisinin veya savcının sorularına cevap verilmesi ve cevapların ifade tutanağına yazılması yoluyla verilir. Verilen sözlü ifade, anlık olarak kaydedilmemekte ve dolaylı aktarım olarak metne dökülmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atamer.av.tr

Suç duyurusu nasıl öğrenilir?

UYAP SMS Bilgi Sistemi (https://sms.uyap.gov.tr/) ile de dava dosyaları ve icra takibi bilgileri de dâhil olmak üzere sistemde yapılan işlemler ile ilgili uyarı, veri ve duyurular, kısa mesaj (SMS) aracılığı ile kullanıcılara sunulabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uyap.gov.tr

Adıma soruşturma açıldığını nasıl öğrenebilirim?

Sorgulama yapılabilmesi için e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra, Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaparak Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri kategorisi altında yer alan “Dava Dosyası Sorgulama” butonuna basmanız yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasimkartal.av.tr

Savcılık kararı e devlette görünür mü?

Ancak savcılık aşaması, suç olma ihtimali olan eylemleri de, hiçbir şekilde suçu olmayan karalama, iftira veya hatalı bildirimlerin engellendiği bir işlevi de sağladığından, savcılık dosyaları kayıtları, e-devlet üzerinde veya Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) portalı üzerinde gözükmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

Adıma açılmış bir soruşturma var mı?

Kişi, hakkında dava açıldığını düşünüyorsa, kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile birlikte Adalet Bakanlığı'nın “Dava Dosyası Sorgulama” hizmetinden yararlanabilecektir. Vatandaş, E-Devlet aracılığıyla; dosyanın esasını, dosyanın açılış tarihini, duruşma tarihini ve dosyadaki taraf rolünü öğrenebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: capa.av.tr

Verilen ifadeyi kimler görebilir?

Bir başka ifadeyle ifade alma, soruşturma evresinde şüphelinin, kolluk görevlileri veya Cumhuriyet savcısı tarafından dinlenilmesidir. Ancak bazı hallerde soruşturma evresinde de şüphelinin sorgusu yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avmehmetgenc.com

Savcı avukatsız ifade alabilir mi?

Kolluk Kuvvetlerinin Avukat Olmadan İfade Alması

Bu durum CMK'nın 148.maddesinde şu şekilde ifade edilmiştir: Müdafi hazır bulunmaksızın kollukça alınan ifade, hâkim veya mahkeme huzurunda şüpheli veya sanık tarafından doğrulanmadıkça hükme esas alınamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Bir vatandaş savcı ile görüşebilir mi?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcıların kapılarının halka daima açık olması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hakim ve savcı, tarafsızlığını, bağımsızlığını, kapıları kapatarak, kapıların arkasına saklanarak, vatandaşla, avukatla görüşmeyerek temin edemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonra ne olur?

Suç duyurusu ile soruşturma aşamasının ilk adımı atılır. Bu aşamadan sonra savcı suç duyurusu dilekçesini inceler gerek görürse soruşturma başlatır ve yine gerek görürse bir iddianame düzenler. İddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesiyle de ceza davası açılmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulahukuk.com

Savcı hiç ifade almadan takipsizlik kararı verebilir mi?

Örneğin savcılık, hiç ifade almadan dosya üzerinden takipsizlik kararı veremez. Kararda, sunduğunuz delillerin ne sebeple yeterli olmadığına dair gerekçe de olmalıdır. Ayrıca sizin tarafınızdan sunulabilen deliller haricinde toplanmasını istediğiniz delillerin toplanmamış olması da bir itiraz sebebidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aylinbelizyildirim.av.tr

Savcılık kararını nasıl öğrenebilirim?

UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT