En İyi Cevaplar. İnstagramdan sildiğiniz mesaj, fotoğraflar ve hesap hiçbir şekilde geri gelmez. Yakın bir zamanda destek ihtiyacı duyup iletişime geçmiştim Facebook ile fakat böyle birşeyin hiçbir şekilde mümkün olmayacağını söylediler. Haliyle savcılık istesede bu bilgiler veril (e) meyecektir.
Birçok kararda, tanık beyanları, fotoğraf, otel kayıtları, kredi kartı ekstresi gibi deliller ile birlikte Whatsapp, Facebook, İnstagram, E-mail gibi elektronik yazışmalar ispat için yeterli görülmektedir.
Sohbet kısmından mesajlarınızı inceleyebilirsiniz. Sildiğiniz mesajları verilerinizin içinde bulabilirsiniz.
Sosyal medya hesaplarından silinen mesajların Mahkemece istenmesi mümkün olmamaktadır. sağlayabilir ve fotoğraflayarak değerlendirilmesi için mahkemeye sunabilirsiniz. Her aşamada bir avukattan hukuki destek almanızı öneriyoruz.
Kolluk kuvvetleri, bir Instagram kullanıcısı hakkında bilgi istiyorsa ve kullanıcı ilgili görevlinin hesap bilgilerine erişmesine veya hesap bilgilerini almasına izin verdiyse kullanıcı bu bilgileri hesabından kendisi almalıdır.
İlgili 32 soru bulundu
Delilin whatsapp, facebook, twitter veya instagram gibi sosyal medya üzerinden herkesin görebileceği ve erişiminde gizlilik ihlalini oluşturmayacak şekilde kolay olması sonucunda elde edilmesiyle mahkemede ispat aracı olarak kullanılması mümkündür.
Şimdiden cevap için teşekkürler. Polisler savcılık karar, talimat vermeden işlem yapamazlar. İnstagram savcılıkla bilgileri paylaşmıyor.
Sonuç olarak Devlet, WhatsApp mesajlarına ulaşamaz. Fakat yapılacak bir yasal düzenlemeyle WhatsApp mesajını gönderen Cihazın Bilgisi, Lokasyon bilgisi, Hesaba ait telefon bilgisi vs. ulaşabilir. Ya da Çin de olduğu gibi WhatsApp içerikleri kontrol edilemediğinden uygulamanın kullanılması tümden yasaklanabilir.
Bir güvenlik araştırmacısı, Instagram'ın silinen fotoğrafları ve özel mesajları bir yıldan fazla bir süre sunucularında sakladığını tespit etti.
Elbette bulunur. Şöyle ki kişinin hesabının bulunmak istenmesi savcılık tarafından ilk başta o sosyal medya şirketi ile görüşülür ve kullanıcının bilgileri istenir.
Kaybolan mesaj modu aktifleştirildikten sonra karşı tarafa attığınız mesaj okunduktan sonra kaybolmaktadır. Yani diğer sohbet ekranındaki gibi mesajlar gözükür halde olmaz ve okunduktan hemen sonra kaybolmaktadır. Taraflar artık geçmiş mesajlarını göremezler.
Kullanıcıyı kısıtladığınız için mesajı 'Mesaj İstekleri' kısmına taşınmıştır. Mesaj isteklerine geldiğinizde kullanıcıdan gelen mesajı görüntüleyebilirsiniz. Mesajı okumanıza rağmen karşı tarafa 'Görüldü' bildirimi gitmez.
Diyelim ki arşivlediğiniz gönderiyi tekrardan paylaşmak istiyorsunuz. Bunun için: - İlk önce profilinize gidin ve sağ üst köşede bulunan arşiv bölümüne dokunun! - Ardından üst bölümde yer alan "arşiv" e dokunarak "Gönderiler" seçeneğine gidin.
Operatör ancak mahkeme kararıyla mesaj dökümlerini verecektir. Fakat operatör mesaj içeriğinin kaydını tutamayacak ve tutması halinde cezai yaptırımla karşı karşıya kalacaktır.
eğer msjların içeriği alınmak istenirse hattın yasal sahibi tarafından savcılıga başvurulur ( tehdit edildiği can güvenliği vs önemli sebeplerden dolayı) ve savcılık operatörden kayıt tutmasını ister. ancak sen dilekce verdiğin tarihten itibaren bu gibi bilgiler kayıt altına alınır. öncesi yine alınmamıştır. alınamaz.
Özellikle Whatsapp üzerinden yapılan görüntü, ses ve yazışma verileri artık sıklıkla mahkemelerde delil olarak kullanılmaktadır. Bu noktada önemle belirtmek gerekir ki, delil ve dava türü ne olursa olsun delillerin hukuka uygun elde edilmiş olması zorunludur.
Örneğin, Instagram hesabına izinsiz giriş yapmak veya şifreyi kırmak yoluyla elde edilen DM'ler, hukuka aykırı yollardan elde edilmiş kabul edilir ve mahkemede delil olarak kullanılamaz. Ayrıca, Instagram DM'leri tek başına delil olarak yeterli değildir.
Evet, bunun için yapması gereken tek şey İnstagramın veya Whatsappın static IP serverlarına ulaşmaktır. Ancak bu serverlarda güvenlik korumalı yazılımlar var.
Sosyal medya yazışmaları da tıpkı WhatsApp yazışmalarında olduğu gibi ancak hukuka uygun olarak elde edildiğinde delil olarak kullanılabilmektedir. Buna göre taraflar arasında yapılan yazışma ilgili taraflarca delil olarak mahkemeye sunulabilecektir.
Sms ve telefon görüşmelerinde ise anlık takip yapabilir fakat geçmişe ait bilgi icin gsm operatörüne savcılık kararını göndererek talep edebilir.
Meta Inc.'in günümüz itibariyle hala Türkiye'de bir ofisi (temsilciliği) bulunmamaktadır. Bu sebeple mahkeme, WhatsApp'tan sohbet kayıtlarını talep edemeyecektir.
"Bu sohbette gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız aramalar, uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır. Bu sohbetin dışında bulunan hiç kimse, mesaj ve aramalarınızı okuyamaz ve dinleyemez."
Instagram ortada büyük bir suç söz konusuysa ve savcılık kanalıyla bir başvuru gerçekleştiyse IP bilgisini paylaşabilmektedir.
Aşağıdaki adımları izleyerek IP adresini bulabilmeniz mümkündür. Öncelikli olarak IPLocate.social aracına giriş yapınız. Giriş yaptıktan sonra IP arama aracı bölümüne tıklayınız. Instagram kullanıcı adını yazınız ve ardından bul butonuna tıklayınız.
Polis bulamaz mı? Bilgi işlem zaten emniyette bir birim. İstenirse rahatlıkla bulurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri