C++, programlama dilleri arasında en popüler olanıdır. Gömülü sistemler gibi donanım bileşenleriyle savunma uygulamaları için uygun bir seçenektir. Ayrıca geriye dönük uyumluluğu sayesinde mevcut sistemler ve kütüphanelerle kolayca entegre olur.
1-) C/C++: İHA'ların Kralı
İHA ve SIHA'lar arasında en popüler yazılım dillerinden biri hiç şüphesiz C/C++.
Teknik Yetkinlikler: Java dilini ve temel web teknolojilerini (HTML, CSS, Javascript, ReactJS) iyi derecede bilmek, Kafka, RabbitMQ, Redis, Elasticsearch araçları hakkında bilgi sahibi olmak, Veri yapıları, nesne yönelimli tasarım ve programlama alanında deneyim sahibi olmak.
Nesne Tabanlı Yazılım (OOP), katmanlı mimari ve iyi algoritma geliştirme konusunda tecrübe sahibi, C++, C# ve Java, Python gibi programlama dillerinden en az biri ile projeler geliştirmiş.
Bir programcı olmak istiyorsan, elbette bir programlama dili bilmek zorundasın: C ++, Java, belki Python veya JavaScript. Ne istersen onu seçebilirsin ama en azından Java'yı bilmen gerekir. Başlamak çok kolay ve bu yüzden yeni başlayanlar için iyi bir seçim.
İlgili 30 soru bulundu
Java. Java programlama dili yıllardır bu listenin başında yer alıyordu, ancak 2023 yılı gereksinimleri nedeniyle Python daha popüler hale geldi.
Bir proje gelistirirken hangi dil o projeye daha uygunsa genelde o tercih edilir.Turkiye'de genel olarak kurumsal firmalar java ve . net'i tercih ediyor.
Zirve yine değişmedi. Programlama dillerinin popülerliğini araştıran Tiobe, 2022 yılında öne çıkan dilleri paylaştı. 2022 yılında popülerliği en çok artan C++ olsa da liderlik koltuğu yine değişmedi.
Çoğu web tarayıcısının JavaScript'i kullanması ve öğrenmesinin kolay oluşu, JavaScript'i dünya çapında en yaygın kullanılan programlama dili yapar.
Yazılıma başlarken hangi programlama dilini tercih etmeniz gerektiği, seçtiğiniz alana ve hedeflerinize bağlıdır. Zira zaten bu nedenle dil seçimine geçmeden önce bunları belirledik. Ancak bunu bir kenara bırakarak, yazılıma, nesne yönelimli bir programlama dili olan C# ile başlamanızı tavsiye ederiz.
Şu ana kadar 250'den fazla programlama dili geliştirilmiştir. Bunlardan bazıları Pascal, Basic, C, C#, C++, Java, JavaScript, Cobol, Perl, PHP, Python, Ada, Fortran, Delphi ve Swift'tir.
İHA'larda ve simülasyon programlarının yazılımında en çok tercih edilen dillerden biri de C++ dilidir.
İlk olarak şunu söylemeliyiz ki sadece yazılım öğrenmek için İngilizce bilmeniz gerekiyor kuralı doğru değildir. Bunun bir zorunluluk olması Türkçe kaynakların az olmasından kaynaklanmaktadır. Gerçekten de yazılım öğrenmeniz için İngilizce öğrenmenize gerek yoktur.
Gelişim. Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından 2007'de rekabet usulü dâhilinde (herhangi bir Ar-Ge desteği olmaksızın) "Taktik İnsansız Hava Aracı Sistemi Geliştirme Programı" başlatıldı. Bu program dahilinde Özdemir Bayraktar tarafından "Çaldıran" (Bayraktar TB1) tasarlandı.
Hayal Gücünü Sınırlama: C++
C++, kodlama dilleri arasında en zor ve karmaşık dil olsa da hayal gücünü istediğin gibi yansıtmana ve dilediğin uygulamayı yazmana olanak tanıyor.
Veri Yapısı, matematik ve fonksiyonel programlama alanlarında başarılı olan Çin, yazılım alanında en başarılı ülke olarak birinci sırada yer alıyor.
Nesne yönelimli programlama, temel Python sözdizimi, veri türleri, döngüler, değişkenler ve işlevler dahil olmak üzere Python programlamanın temellerini öğrenmek ortalama olarak beş ila 10 hafta sürebilir.
Yazılım Ne Kadar Sürede Öğrenilir? Bir programlama dilinde uzmanlaşmanız, geçmiş birikiminize ve öğrenme isteğinize bağlı olarak 3-6 ay arasında sürebilmektedir. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi asıl süreç bundan sonra başlamaktadır.
C++ kadar zor değildir; masaüstü uygulamalar için, birebir rakibi C#'tan daha yaygın bir kullanım alanı vardır.
Bir programlama dilini öğrenme kapasitene bağlı olarak 3-4 aylık bir süreçte öğrenebilirsin fakat asıl süreç zaten bundan sonra başlar. Çoğumuz bir dilin syntax'ını öğrenince kodlama biliyormuş gibi davranıyoruz fakat gerçek bir sorunla yüzleşince işin mühendisliği orada devreye giriyor.
İsviçre. Saatçilik Bankalar. çikolatalar İsviçre'nin bildiğiniz şeylerden bazıları. Yazılım mühendisleri arasında, ülke aynı zamanda dünyadaki tüm ülkeler arasında yazılım mühendislerine en yüksek ödeme yapmasıyla da bilinir. Yıllık Maaş 100.000 ABD USD 'yi geçiyor.
IT & Internet endüstrisinde çalışan bilgisayar mühendisleri Almanya'da ortalama 62.051 Euro yıllık brüt gelir elde ediyor. Almanya'da yazılımcı olarak çalışanların gelirleri ise brüt 80.000 Euro'ya kadar varıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri