Sıcak cilt alt tonuna sahipsen eğer, cildinin altında bulunan renk pigmentleri sarıdır. Bu ayrım, soğuk cilt alt tonunda olanlar için daha çok pembe tonlarındaydı; fakat sıcak cilt alt tonuna sahip çoğu insanın renk pigmentlerinde sarı ve sarı tonları hakimdir.
Sıcak alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri sarıdır. Bu yüzden sarı alt tonlu cilt olarak da tanımlanmaktadır. Bu tip kişilere mercan, şeftali, kahverengi, kızılkahve, sütlü kahve,toprak, toprak tonları (küllü hariç), bakır, altın, mercan, somon, kayısı, fıstık yeşili, kiremit tonları çok yakışır.
Ayrıca cildinizin doğal bir pembe veya altın rengine sahip olduğunu, pembe rengin alt tonunuzun soğuk olduğu anlamına geldiğini ve altın renginin alt tonunuzun sıcak olduğu anlamına geldiğini fark edebilirsiniz. İkisinin karışımı, nötr bir alt tona sahip olduğunuz anlamına gelir.
Sıcak alt tonlara sahip olanlar, genellikle altın, şeftali ve sarı alt tonlara sahip ten rengine sahiptirler. Soğuk alt tonlara sahip olanlar, genellikle pembe, mavimsi ve mor alt tonlara sahip ten rengine sahiptirler.
Sarı alt tonlu muyum pembe mi? Eğer ten rengin pembe tonlarında görünüyorsa soğuk alt tonlusun, sarı görünüyorsa sıcak alt tonlusun demektir.
İlgili 25 soru bulundu
Sıcak alt tona yakışan renkler
Eğer sen de sıcak alt tonuna sahipsen fondötenlerinde sarı alt tonunu tercih etmelisin. Sarı alt tonlu fondötenlerin renk isimlerinde geçen "Dore", "Golden", "Warm" gibi kelimeler geçer.
Soğuk Ton
Soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri kırmızı/pembedir. Bu nedenle bu cilt alt tonuna pembe alt tonlu da denmektedir. Sanılanın aksine soğuk alt tonlu ciltlerin mutlaka soluk pembe beyaz olması şart değildir. Oldukça esmer bir kişi de soğuk alt tonlu olabilir.
Buzlu sarı ya da soğan kabuğu kızılı gibi saç renkleri cildinin pembemsi ve kırmızımsı alt tonlarına mükemmel biçimde eşlik edecektir. Platinyum sarı ve şampanya rengi de yine soluk tenlilere yakışan saç boyası renklerinden bazıları.
Birçok kişi açık tenlilerin pembeden uzak durmaları gerektiğini düşünse de, biz pek de öyle düşünmüyoruz! Pembe, doğru tonu uygulanırsa herkese yakışır, açık tenliler de dahil. Eğer doğal bir görünüm istiyorsan, bebek pembesi allıklar senin için ideal.
Sıcak cilt alt tonuna sahipseniz kullanabileceğiniz en iyi renkler hardal, kırmızı, mercan, kahverengi, yeşil ve altındır. Yani aynı cilt alt tonunuz gibi biraz daha sıcak renkleri kullanmanız gerekmektedir. Eğer soğuk tonlarda giyinmek isterseniz, ekru, mora yakın kırmızı ve mat yeşil renklerini seçebilirsiniz.
Sıcak cilt alt tonuna sahipsen eğer, cildinin altında bulunan renk pigmentleri sarıdır. Bu ayrım, soğuk cilt alt tonunda olanlar için daha çok pembe tonlarındaydı; fakat sıcak cilt alt tonuna sahip çoğu insanın renk pigmentlerinde sarı ve sarı tonları hakimdir.
Sıcak tona sahip olan ciltlerin pigmentleri, sarı yoğunluktadır. Bu da sarı alt tonlu cilt tipine sahip olduğunuz anlamına gelir.
Sıcak cilt alt tonu
Bu kişilere turuncu, turuncuya yakın kırmızı ve yeşil tonları daha fazla yakışır. Sıcak cilt alt tonlu biriyseniz yakut, zümrüt gibi takı malzemelerinin kullanıldığı takılar size oldukça yakışacaktır. Ayrıca altın ve bakır renkli tasarımlar da bu kişiler için doğru seçim olacaktır.
Koyu kırmızı, mürdüm, koyu pembe, bordo, kahverengi tonlarda iddialı ruj renklerinin yanı sıra nude ruj renkleri de yeteri kadar koyu olduğu sürece sıcak alt tonlular tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Kırmızı ruj sürmek istiyorsan, bordo ruj ya da kahverengilik içeren bir koyu kırmızı ruj tercih edebilirsin.
Nötr cilt alt tonu en az rastlanan türüdür, bu sebeple cilt alt tonu genellikle sıcak veya soğuk olarak tanımlanır. Soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri pembedir. Soğuk alt tona sahip ciltlerin mutlaka beyaz tenli olması da şart değildir. Oldukça esmer biri de soğuk alt tonlu olabilir.
Kırmızılar, sarılar, turuncular ve bej/krem renkleri sıcak renkler grubundayken maviler, yeşiller ve griler soğuk renkler grubundadır.
Pembe, kırmızı ve beyaz renklerin karıştırılmasından oluşan bir renktir.
Özellikle pembe ile yapılan kombinlerde ortaya oldukça başarılı işler çıkabileceği gibi oldukça başarısız işler de çıkabilir o neden olabildiğince dikkatli seçimler yapılması gerekir. Yeşil, Açık Yeşili, Gri, Turkuaz ve Mavi ise pembe ile başarılı şekilde kombinlenebilecek renklerdir.
Pembe rengi kırmızı ve beyaz renginin karıştırılması sonucu elde edilen bir renktir. Beyaz ve kırmızıyı karıştırarak pembe rengi olur. Ayrıca pembe renginin farklı tonlarda olması için de beyaz veya kırmızı renginin oranını arttırıp azaltmak yeterli olacaktır.
Hangi Saç Rengi Genç Gösterir? En genç gösteren saç renkleri arasında kumral tonlarının ayrı bir yeri olduğu söylenebilir. Kumral tonları farklı cilt alt tonları ve göz renkleriyle uyum sağladığı için uygun kumral tonu seçildiği takdirde daha genç görünmeniz mümkündür.
Sıcak bir alt tona sahip olan beyaz tenliler, ciltlerinin parlaklığını saç renkleri ile dengeleyebilirler. Sütlü çikolata, altın sarısı ve karamel tonları ile doğal bir görünüme sahip olabilirsiniz. Dikkat çekici bir duruş içinse mavi ile pembenin tonlarını değerlendirebilirsiniz.
Yoğun pembe
En çok da açık ve buğday tenlilere yakışıyor.
Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, damar kontrolüdür. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuz anlamına geliyor. Hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tonlusunuz demektir.
Soğuk & pembe alt tonlu insanlar ne renk giymeli? Soğuk cilt alt tonu kıyafet seçiminde de soğuk renk yelpazesinden yararlanmak mümkün. Mavi, zümrüt yeşili, koyu mor, lila, pembe, gri, siyah ve beyaz gibi renkler pembe alt tonlu ciltlerle harika bir uyum yakalar.
Cilt alt tonu, sıcak - soğuk ve nötr olmak üzere üçe ayrılır. Sıcak alt tonlar turuncu, sarı ve altın renklerinden oluşan bir yelpazeden meydana gelir. Soğuk alt tonlar ise daha donuk olan pembe ve mavi renk skalasına sahiptir. Nötr alt tonu, kendi ten renginize oldukça yakındır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri