Sıcak çikolata veya sıcak kakao, genellikle eritilmiş çikolata veya toz kakao, sıcak süt veya su ve şeker içeren sıcak içecek. İlk çikolata içeceğinin yaklaşık 2000 sene önce Mayalar tarafından yapıldığı düşünülmektedir. 1400'lere kadar kakao içecekleri, Aztek kültürünün önemli bir parçası olmuştu.
Bir tencereye sütü ve şekeri ekleyin. Üzerine kakaoyu koyup ocakta sürekli karıştırarak hafif kaynatın. Ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve birkaç dakika çikolataların erimesi için sürekli karıştırın. Sıcak çikolatanızı bardağa doldurun.
Kakao tozu, sıcak süt veya su ile karıştırılarak afiyetle tüketilebilir. Çikolatanın ham maddesidir. Kakao tozundan çikolata yapabilirsiniz.
tatlı ihtiyacını en güzel şekilde gideren bir içecektir ve içindeki kakao'dan dolayı da bilimum çikolatalı gıdalardan daha sağlıklıdır. çikolatayı bitter sevenler için sadece sıcak su içine, süt falan eklemeksizin, kakao konup da içilince daha bir şahanedir. şekersiz pek acı, kış günlerinde pek tatlıdır.
Araştırmalar gösteriyor ki sıcak çikolata içmek zihin gücünü artırırken genel anlamda zihinsel sağlığı koruyor. Sıcak çikolatanın içinde bulunan Flavonoidler kan akışını hızlandırarak beyne daha fazla oksijen gitmesini sağlıyorlar, bu sayede daha iyi düşünebiliyorsunuz.
İlgili 38 soru bulundu
Sağlık açısından en faydalı çikolatanın bitter çikolatadır. Bitter çikolatanın kakao oranı yüksek. Kakaonun içerisindeki fenolik bileşenler sağlık açısından destekleyici. Bunlar vücuda destek sağlayan bileşenler.
Sıcak çikolata veya sıcak kakao, genellikle eritilmiş çikolata veya toz kakao, sıcak süt veya su ve şeker içeren sıcak içecek.
Yüksek oranda magnezyum ve çinko içeren kakao, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor. Güçlü bir potasyum deposu olan kakao ile enerji depolayabilirsiniz. Kakao halsizlik ve yorgunluğa karşı bire birdir. Uzun süre tokluk hissi sağlayan kakao ile iştah kontrolü sağlanabilir.
Kakao antioksidanlar içerir, tansiyonu düşürür, kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır ve beyin fonksiyonlarını iyileştirir, anti diyabetik etkilere sahiptir, bakterilerle savaşır ve astım semptomlarını azaltır. Ayrıca kakao ruh halini iyileştirir ve zayıflama için de faydalıdır.
Biraz önce anlattığım gibi kakaonun sağlık açısından sayısız faydası var. Ama bunlara rağmen tüketirken miktarını abartmamak gerektiğini hatırlatmak isterim. Günde bir yemek kaşığı kadar kakao tüketebilirsiniz. Kesinlikle içine şeker ya da tatlandırıcı eklememenizi de önenirim.
Sıcak çikolatanın en önemli faydalarından biri de anti-kanser özelliği içermesidir. Sıcak çikolata flavonoid yanihücre duvarının oksijenden zarar görmesini engelleyen flavanollerle bulunur ve bunlar kanseri tedavi etmek için kullanılır.Bu flavanoller antioksidan özelliğe sahiptir.
Kakao. Gün içinde enerjiye ihtiyaç duyduğunda tek seçeneğin kahve veya enerji içecekleri değil, çok daha seveceğin bir alternatif var: Kakao. Güney Amerika'nın bu sihirli bitkisini mümkün olan en saf formunda tükettiğinde içeriğindeki yoğun mineral ve vitaminler sayesinde kısa sürede enerjini yeniden toplayabilirsin.
Hemen hemen tüm çikolatalar içerisinde bulunan kafein bulunur. Buna teobromin adı verilen uyaranda eklendiğinde kalp ritminin hızlanması ile uykunuzun kalitesizleşmesi kaçınılmazdır.Beyaz çikolatalar içerisinde bu bileşenlerin daha az olması nedeni ile uyku kalitesine etkisi daha azdır.
Hazır sıcak çikolata nasıl yapılır noktasında en çok merak edilen konuların başında; sütle mi yoksa suyla mı daha lezzetli olacağı gelir. Sütü veya suyu damak zevkinize göre tercih edip sıcak çikolatanızı o şekilde hazırlayabilirsiniz. Süt ile hazırladığınız hazır sıcak çikolataların içimi daha yumuşak olur.
Sıcak çikolata için; 1 su bardağı sıcak sütün içine 2 yemek kaşığı toz karışımdan ekleyip kaynatın ve sıcak servis yapın.
Çikolata, insanın zevk almasını sağlayacak psikoaktif bileşenlere sahiptir. En önemlisi, feniletilamin bakımından zengin, ruh halimizi ve eksikliğini düzenlemede rol oynayabilen bir nöromodülatördür ve depresyona katkıda bulunur.
Kakao sadece lezzetli değil aynı zamanda hafıza için besleyicidir. Flavonoid adı verilen güçlü bir antioksidan dozu sağlar. Araştırmalar flavonoidlerin özellikle beyin için faydalı olduğunu gösteriyor.
Kakaoyu nasıl tüketebiliriz? - Kakao, çay gibi demlenebilir. 1 bardak suyun içerisine 1 yemek kaşığı kakao koyarak tüketebilirsiniz. - Süt ile içilebilir.
Doğal kakao tozu genellikle kırmızımsı bir renk tonu ile kumlu kahverengidir ve parlak ve meyveli tadı vardır. Alkalize işleme, rengi kadifemsi kahverengi veya siyaha yakın koyulaştırır ve kakaonun daha büzücü notalarını yumuşatır, böylece daha derin, ve hoş bir tat bırakır.
Kakao en etkili ve en faydalı besin kaynaklarından bir tanesidir. Kişi ister çiğ ister toz halinde tüketebilmektedir.
Hem üreme hem de bağışıklık sistemlerinin de çalışmasını hızlandıran kakao tozu sayesinde, inme riskleri de azalmaktadır. Strese karşı büyük bir mücadele etmede yardımcı olmakta ve iştahı da kesmeye yardımcı olmaktadır.
Yapılan araştırmalara göre sıcak çikolatanın kalp dostu bir içecek olduğu açıklanmış, hatta yeşil çaydan bile daha yararlı olduğu kanıtlanmıştır!
* Çikolata, içerdiği yüksek dozdaki yağ ve kafein nedeniyle hassas mideye zarar vererek yanma hissine yol açıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri