Silikonu ayrıca mutfak veya banyo aksesuarlarınızın duvara yapıştırılması için de kullanabilirsiniz.
Ahşap ve metal yüzeylerde yaygın bir şekilde kullanılan sıcak silikon tabancaları genellikle de ısıya dayanıklı yüzeylerde iş görür. Sık ve yaygın bir kullanım alanı olan tabancaların kumaş üzerindeki kullanımı da yaygındır.
SICAK MUM SİLİKON KULLANIM ALANLARI ; Genel olarak yapıştırma işlerinde kullanılır. Çok kuvvetli bir yapışma sağlamasada yapıştığı yeri kolay kolay bırakmaz ve koku yapmazlar. Aslında daha sonra çıkarmak isteyebileceğiniz yerlerde de kullanabilirsiniz.
Cam , Metal , Plastikler : Bu tür yüzeyler , herhangi bir solvent , mineral alkolleri veya aseton türü ürünlerle temizlenmelidir. Genel Olarak ; Silikonları herhangi bir galvanizli yüzeyde kullanmayın.
Silikon üzerine boya tutar mı = Hayır tutmaz. Şeffaf ve beyaz silikon boya tutar mı sorularının cevapları da aynıdır. Silikonların rengi ne olursa olsun üretimde kullanılan hammaddesi gereği üzerleri boya tutmaz.
İlgili 36 soru bulundu
Silikonlu yüzeyler boya tutar mı? Kimyasal içeriğinden dolayı silikon boya tutmaz bir yapıya sahiptir. Bu nedenle uygulama yapacağınız alanlarda silikonu sökmeniz ve yüzeyi iyice temizlemeniz gerekmektedir.
Silikonun ortalama erime sıcaklığı 357°C dir. Bu sebeple bu kadar esnek bir malzeme şaşırtıcı bir biçimde fırının içerisinde erimeden kullanılabilir.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Isıya dayanıklılık sayesinde uzun süre kullanımdan yararlanılır.
Ayna silikon çeşidinin de dayanıklılık oranı oldukça fazladır. Bu silikon çeşidi hem ısıya dayanıklıdır hem de yüksek kaldırma gücü bulunur.
Cam ve duvar arasındaki bağlantıyı sağlayan duşakabin silikonu ayrıca su sızdırmazlık ürünü olarak da kullanılıyor. Silikonu ayrıca mutfak veya banyo aksesuarlarınızın duvara yapıştırılması için de kullanabilirsiniz.
Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur.
Soğuk silikon tabancasıyla uygulanan silikonlar sıcak silikona nazaran çok daha uzu sürede kururlar fakat yapışma kuvvetleri ve dayanıklılıkları çok daha fazladır. Bu nedenle de bu tür silikonlar endüstriyel alanlarda daha çok kullanılırlar.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
Silikon suya dayanıklı bir maddedir. Bu sebeple, sık sık PVC, ahşap ürünlerin üzerinde, banyo malzemelerinde özellikle küvetlerde kullanılmaktadır. İnşaat ve dolgu malzemesi olarak suyla temas eden ya da edebilecek alanlarda silikon güvenli bir şekilde kullanılabilir.
Eritilmiş Silikonu Serbest Bırakmak İçin Tetiği Hafifçe Sıkın Silikon tabancasının nozulunu aşağıya doğru tutun ve yapıştıracağınız öğeyi kapatın. Eriyik silikon uçtan çıkmaya başlayana kadar tabancanın tetiğini yavaşça sıkın. Maddenin temas ettiği yere doğrudan temas ederek, maddenin yüzeyine doğrudan yapıştırın.
Isıya dayanıklı silikon ne kadar sıcaklığa kadar kullanılabilir? Cevap 1: Genellikle -50°C ila 300°C arasında stabil çalışır.
Yüksek akışkanlıklı bir silikon 40 dereceye kadar ısıtılarak akışkanlık arttırılabilir. Çok fazla ısıyı arttırmak silikonu akıcı hale getirirken, aynı zamanda katalizörle hızlı reaksiyona da yol açar. Bu da döküm yapamadan malzemenin donmasına neden olur.
Sürekli sıcaklığa maruz kalmada 250 dereceye, geçici maruz kalmalarda 300 dereceye kadar dayanıklılık. Asetoksi sistem kürleşir, %100 Silikondur, hacim kaybına uğramaz. Kürleştikten sonra mekanik zorlamalara karşı mukavemetlidir.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur.
Kağıt, karton, deri, ahşap, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi materyallerde silikon tabancasını rahatlıkla kullanabiliriz. Silikon çok kısa sürede kuruduğu için işimizi diğer yapıştırıcılardan daha hızlı bitirebilirsiniz.
UV ışınlarına ve yüksek ısıya dayanıklıdır, rengini muhafaza eder. Kürleştikten sonra küflenmeye karşı dayanıklıdır. Gözeneksiz yüzeye mükemmel yapışma gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri