Kumaş, deri, sentetik maddeler, karton, gevşek halıları sabitleme, kablo sabitleme, çerçeve sabitleme, hediyelik ve süs eşya yapımı, maket ve oyuncak imalatı, yapma çiçek gibi birçok alanda ev ve iş yerlerinde kullanılır.
Silikon malzemeler, yüksek ısıya ve değişik iklim koşullarına uygun olduğu gibi her türlü suyla temasa da olanak sağlar. Silikon suya karşı dayanıklıdır.
Kağıt, karton, deri, ahşap, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi materyallerde silikon tabancasını rahatlıkla kullanabiliriz.
Özellikle duşakabin, lavabo kenarı, küvet gibi alanlarda sızdırmazlığı sağlamak için kullanılırlar. Dolgu sızdırmazlık, izolasyon ve yapıştırma işlemlerinde tercih edilirler. Ayrıca cam doğrama, PVC, metal fayans gibi yapı elemanlarının dolguları içinde ve yapıştırmada uygulanırlar.
İlgili 15 soru bulundu
Sıcak ve erimiş silikonun kuruyup katılaşması birkaç saniye ve bir dakika arasında bir süre alır. Kuruma çok hızlı gerçekleştiğinden uygulama ve yüzeyleri birbirine yapıştırma konusunda da benzer bir hız gösterilmelidir.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir. Ancak PVC gibi plastiklere saf silikon kullanarak yapışma sağlamak mümkündür.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Standart Silikon:
Aynı zamanda PVC, metal fayans gibi bölgelerde de sızdırmazlık ve yapıştırma işlemi için kullanılmaktadır.
Bu yapıştırıcı ya da dolgu malzemesi ayna, mermer, çelik, beton, cam, sunta, alüminyum gibi birçok yüzeye yapışır. Sista silikon fiyat aralıkları kullanım alanına ve formüle göre değişir.
Silikon bazlı olduğundan üzerine boya tatbik edilemez. İnşaat sektöründe mermer, granit ve doğal taş birleşim yerlerinde kullanılabilir. Tatbik edilecek yüzeyleri kir, toz ve yağdan arındırınız. Plastik kanülün ucunu uygulanacak yüzeye göre kesiniz.
Erime sıcaklığı: 160°C - 180°C.
Isıya dayanıklı silikon, standart silikon, ayna silikon ve akvaryum silikonu silikon çeşitlerinden yalnızca bazılarıdır.
SICAK MUM SİLİKON TABANCALARI NERELERDE KULLANILABİLİR? Ahşap, metal, plastik (pvc v.b.) maddeler üzerinde kullanılabilir.
Yüzeyin ihtiyacını karşılamak için duşakabin silikonu tercih edilmelidir. Silikon su ile temasında yüksek dayanım sunar . Böylelikle silikonun suyla temasında herhangi bir küf, nem gibi olumsuz durumlar yaşanmasına engel olmaktadır. Alçıpan, duvar gibi yüzeylerde mastik tercih edilmemektedir.
Çok amaçlı kullanıma sahip çekomastik silikonlar, cam, plastik gibi yüzey alanların yapıştırılması, gözenekli yüzeylerin doldurulması, seramik, doğrama ve çatı montajları gibi işlerde tercih edilmektedir. Sızdırmazlık özelliğine sahip çekomastik silikonlar izolazyon sağlamak için de kullanılmaktadır.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Banyolar sürekli neme ve suya maruz kalan bir ortam olduğundan, silikon üzerinde bakteri oluşma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle anti bakteriyel özelliği olan, % 100 silikon içerikli duşakabin silikonunu seçmelisiniz.
Raf Ömrü: Üretim tarihinden itibaren 12 ay.
Projeleriniz için dış cephe silikonu alırken mutlaka ürünün %100 silikon olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Seyreltilmiş silikon mastikler yerine %100 silikon mastikler daha doğru bir seçim olacaktır.
Silikonu ayrıca mutfak veya banyo aksesuarlarınızın duvara yapıştırılması için de kullanabilirsiniz.
Eritilmiş Silikonu Serbest Bırakmak İçin Tetiği Hafifçe Sıkın Silikon tabancasının nozulunu aşağıya doğru tutun ve yapıştıracağınız öğeyi kapatın. Eriyik silikon uçtan çıkmaya başlayana kadar tabancanın tetiğini yavaşça sıkın. Maddenin temas ettiği yere doğrudan temas ederek, maddenin yüzeyine doğrudan yapıştırın.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
- Toz deterjan ile el yıkandığı vakit silikon topak topak dökülecektir. - Sıcak suya da krem ile beraber deterjan kullanmak suretiyle silikon lekesi elden çıkarılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri