Artış oranı yeşil çay, beyaz çay gibi kuvvetli antioksidan etkisini bildiğimiz çayların bile antioksidan etkisini 4 misli artırdı. Dolayısıyla sütü kaynattıktan sonra 80-90 dereceye kadar ılınmasını bekleyip içerisine ilave edilmesi durumundan sütün antioksidan değerini artıracaktır.
Örneğin sütün içine meyve karıştırmak bir yöntem olabilir. Ayrıca çocuklar bisküvi ve mısır gevreği ile süte bayılırlar. Süte şeker karıştırılması tercih edilmiyor. Ancak başka türlü tüketmek mümkün olmuyorsa süte az miktarda şeker eklenebilir.
Kış aylarında ballı sütü etkili ve güvenli bir şekilde tüketebilmek için balı, süt içim sıcaklığına geldiğinde son aşamada eklemek gerekir. Daha yoğun aroma kazanması için tercihe göre süt, tarçın ve anasonla birlikte de kaynatılabilir.
''Bal 43 derecenin üzerinde sıcaklığa maruz kaldığında besin değerini yitirir, bu derecenin üzerinde süt veya çaya konulan bal tatlandırıcıdan öteye geçmez. Ilık süt, su veya meyve suyuna, çaya konulabilir. Balın kaynatılması ise bütün besin değerini yitirmesine neden olur.
Süt ve bal bir araya gelince mükemmel bir ikili olur. Bu ikilinin en önemli özellikleri temizleyici ve antimikrobiyal olmasıdır. Hem sütün hem de balın cilt üzerinde olumlu birçok faydası vardır. Ballı süt içmek ise cildi içeriden besler.
İlgili 17 soru bulundu
Öksürük için ideal bir yiyecektir. Bal katarak içeceğiniz ılık süt, öksürüğünüzü alır ve boğazınızı tamamen rahatlatır.
Karabiberli süt, üst solunum yolu enfeksiyonlarında tedavi yöntemleri arasında sıkça kullanılmaktadır. Boğazda oluşan kızarıklık ve şişliklerin giderilmesinde etkili olan karışım, dayanılmaz hale gelen öksürüğün giderilmesine karşında büyük fayda sağlıyor.
Ballı süt sindirim sistemini destekliyor. Probiyotik özelliği bulunan bal, bağırsaklardaki iyi huylu bakterilerin sayısının çoğalmasına yardımcı oluyor. Ballı süt uyku problemlerinin ortadan kalmasını sağlıyor. Bal ve sütün içeriğinde karbonhidrat ve protein bulunuyor.
Yatmadan önce bir bardak ılık ballı süt içmek, uyku kalitesini artırabilir. 421 yaşlı yetişkin üzerinde yapılan bir çalışma, düzenli olarak süt veya süt ürünleri tüketenlerin uykuya dalmakta zorluk çekme ihtimalinin daha düşük olduğunu göstermiştir. Süt, kemik sağlığını destekleyen önemli bir kalsiyum kaynağıdır.
Boğaz ağrılarına oldukça iyi gelen ballı süt, boğazı yumuşatarak öksürüğün kesilmesine de katkı sağlamaktadır. Çok fazla sıcak tüketilmesi tavsiye edilmez.
Süte su katılması en basit ve en ucuz hırsızlıklardan biridir. Süte su katılarak eldeki ürünün miktarı arttırılmakta ve ürün satışından daha fazla haksız kazanç elde edilmektedir.
Süt, kaynatmamak koşuluyla, tercihe bağlı olarak soğuk veya ılık içilebilir. Sütü vücut ısısına yakın, 35-40ºC de ısıtmak uygundur. Besin değerini koruması açısından sütün kaynamamasına dikkat etmek gerekiyor.
İşte limonlu sütün faydaları:
Eklem ağrılarına iyi gelir. Kas ve iskelet yapısının onarılmasını sağlar. Bağışıklığı güçlendirir. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
Günde 1 bardak sütün içine 1 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı toz zencefille yaptığınız karışımı için.. Bu karışım öksürük üzerinde doğal tedavi edici bir etki sağlıyor ve bağışıklık sistemini uyarıyor. Nezle, grip, orta kulak ve bademcik iltihabı, bronşiolit, akut sinüzit...
Karbonatlar özellikle sıcak yaz aylarında sütlerin herhangi bir ürüne işlenmeden kesilmesini engellemek amacıyla süte katılır. En çok kullanılan şekli sodyum bikarbonat (NaHCO3) olup kabartma tozu olarak bilinmektedir. Halk arasında süte soda katmak olarak tanımlanır.
Pekmezli süt kemik güçlendirici ve kan şekerini düzenleyici içeceklerden biridir. Kalsiyum bakımından zengin olan sütün içerisine katılan pekmez, vücudun demir ihtiyacını karşılayan besinlerden biridir. Kansızlık problemleri yaşayan kişiler düzenli pekmezli süt tüketerek bu sorunların önüne geçmektedir.
Annelerimiz hastalanınca ilaç niyetine hani şöyle bir bardak sıcak süt ve bal içirir ya, meğer bu yanlışmış. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Aytuğ Altundağ, “Süt, laktik asit içerdiği için gribe iyi gelmez.
Balın etkisinden sorumlu olan glikoz, früktoz gibi şekerler ve polifenolik bileşikler ısıya dayanıklı maddelerdir. Dolayısıyla sıcak süte bal karıştırmakta herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil.
İnsanlar ve hayvanlar üzerinde yapılan birçok çalışma, süt içmenin kaliteli bir uyku çekmeye yardımcı olacağını kanıtladı.Süt, daha kolay ve daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olabilecek triptofan ve melatonin içerir.
Kişinin laktoz intoleransı yoksa süt ve yoğurt mide ağrısına iyi gelir.
Süt ve yoğurda pekmez katılarak tatlandırmanın, kalori değerlerini biraz arttırma dışında sağlık açısından bir sakıncası yoktur. Süt ve yoğurda pekmez katılmasının zararlı olduğu görüşü, pekmezde bulunan kan yapıcı demir ile süt ve yoğurtta bulunan kemik geliştirici kalsiyum arasındaki zıt etkileşimdir.
İnatçı öksürüğü kesmek için sütün içine bal karıştırmak veya balın içerisine karabiber atmak olumlu sonuç veriyor. Başta üst solunum yolu rahatsızlıkları olmak üzere pek çok hastalığın ortak belirtisi olan öksürüğün sebebi mutlaka bulunmalı.
Bir bardak kaynar suyun içerisine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edin. 5 dk demlendikten sonra için. Öksürüğü anında kestiği biliniyor. Limonlu karabiber yöntemi Yeni kesilmiş çeyrek limonun üzerine biraz karabiber ve tuz serperek limonu bu şekilde emebilirsiniz.
Sarımsak sütü, içindeki sarımsak, süt ve baldan aldığı güçle öksürük krizlerine çözüm oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri