Schengen vizesi kimlere verilmez sorusunun en önemli cevaplarından biri yurt dışı yasağı olan kişilerdir. Adli süreç içerisinde devam eden bir davanız ya da yurt dışına çıkma yasağınız varsa Schengen vizesi almanız mümkün değil.
Her devletin ülkesine girmeleri yasaklı/sakıncalı yabancılar listesi vardır. Ayrıca, yasaklılar listesinde bulunmayan bir yabancıya, ekonomik olarak yük olabileceği, kamu düzenini bozabileceği ve kamu sağlığına risk oluşturabileceği gerekçeleriyle vize verilmemesi mümkündür.
Melis Yıldız “Schengen Vizesi başvurularında genellikle seyahat edilecek ülkeye gidiş sebebi ve orada kalınan süre boyunca hangi şartlarda kalınacağının yeterli şekilde açıklanmaması sebep sunularak ve başvuranın ülkesine geri dönmeyeceğinden şüphelenilerek red veriliyor.
Vergi borcu olanlar da evrak eksiği olmadığı müddetçe vize alabilirler.
Halihazırda devam eden bir davası olan veya adli süreç içerisinde olan biri Schengen vizesi alamamaktadır. Vize alabilmek için süren davaların sonlanmış olması gerekmektedir. Adli sicil kaydı incelenmiş ve daha önceden ağır suç işlediği belli olan birinin Schengen vizesi alabilme ihtimali zorlaşmaktadır.
İlgili 22 soru bulundu
Schengen vizesi kimlere verilmez sorusunun en önemli cevaplarından biri yurt dışı yasağı olan kişilerdir. Adli süreç içerisinde devam eden bir davanız ya da yurt dışına çıkma yasağınız varsa Schengen vizesi almanız mümkün değil.
Hangi Hallerde Yurt Dışına Çıkış Yasağı Verilmektedir? Yurt dışına çıkış yasağı bir adli kontrol tedbiri olması ve tutuklama kararına bir alternatif olarak düzenlemesi sebebiyle kişi için kuvvetli suç şüphesi, delil karartma yahut kaçma ihtimali gibi durumlar söz konusu olduğunda verilmektedir.
Yurt Dışına Çıkış Yasağı Nasıl Öğrenilir? Herhangi bir kişi kendisi hakkında verilmiş olan yurt dışı yasağını öğrenmek istediğinde e-Devlet kapısı üzerinden online şekilde sorgulama yapabilir. Buna ek olarak ilgili kişi bulunduğu ilin Emniyet Müdürlüğüne giderek de konu ile ilgili ayrıntılı bilgi talep edebilir.
Yabancılar Yasasına göre ise bir yabancının devlete mali yükümlülük veya para cezası borcunun bulunduğu hallerde yurtdışına çıkış izni verilmeyebilir. Yükümlü- lüklerin yerine getirileceğine dair taahhütte bulunulması veya teminat gösterilmesi hallerinde çıkış izni verilebilir.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Almanya vize reddi 10. maddesi sıklıkla sahte otel rezervasyonları ve veya konaklama ve ulaşım ile bulunulan yanlış beyanlar sebebiyle verilir. Vizem.net danışmanlığında yapılan Almanya vize başvurularında bu maddeden red almamak için otel ve ulaşım onayı alınarak vize başvurusu gerçekleştirilir.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
Bu amaçla öncelikle ilgili ülke konsolosluğuna müracaat etmelisin. Daha sonra konsolosluk müracaat sırasında verdiğin evrakları inceleyerek ülkeye girişe onay veya red verir. Ancak ülkeye giriş yapabilmek için mutlaka vize başvurunun onaylanmış olması gereklidir.
Vize başvuruları için alınan banka hesap dökümü en geç 7 gün içerisinde alınmalıdır. Banka yetkilileri tarafından imzalanan ve kaşelenen hesap dökümleri geçerli kabul edilmektedir. Başvuru sahibinin maaşını aldığı banka hesap dökümlerinin kullanılması önerilir.
Gerçek kişilerde, 6183 sayılı Kanun uyarınca vergi borçlusu durumunda olan şahıslar için yurt dışı çıkış yasağı uygulanmaktadır. Tüzel kişilerde ise, borcun muhatabı tüzel kişiliktir.
Kimlik Kartı sahibi yabancılar, Türkiye'ye giriş ve Türkiye'den çıkış bilgilerine e-Devlet Kapısı üzerinden erişim sağlayabilecek.
Yurda giriş kontrolü başarısız. En yakın İl/İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliğine başvurup bilgilerinizden emin olunuz ve bu bilgiler ile e-devlet kapısından yeniden başvuru yapınız.
CMK m.110'a göre; yurt dışına çıkış yasağı, isnad edilen suçla ilgili dava açılmadan önce soruşturma aşamasında Cumhuriyet Savcısının talebi üzerine Sulh Ceza Hâkiminin verdiği kararla veya dava açıldıktan sonra kovuşturma aşamasında ilgili mahkeme tarafından verilen kararla koyulabilir.
Şu anda yurtdışına çıkmanız yasaklanmamışsa, bu konuda bir adli kontrol tedbiri uygulanmıyorsa, yurtdışına yalnızca sabıkalı olmanız dolayısıyla çıkmanızda sakınca yoktur. Vizeniz ve pasaportunuzda sorun yoksa çıkabilirsiniz.
Türkiye'den çıkış yapmak için sınır kapısına gelen araçlar gümrük araç tescil bölümünde işlemleri sırasında trafik cezası varsa, gümrükteki veznelere ödeme yapmadan yurtdışına çıkamayacak.
Vize Reddi 2. Madde: Seyahat sebebinin yeterli bir şekilde açıklanmaması, verilen evrakların konsolosluk tarafından anlaşılamaması, seyahate dair kanıtlayıcı belgelerin eksik ya da sahte olması.
Sabıka kaydı bulunan kişinin mahkumiyet süresi 3 yılı geçmiyorsa ve kişi insan kaçakçılığı ile uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlardan dolayı ceza almadıysa Schengen vizesine başvurabilir ve vize alabilir.
Sabıka kaydı olan kişinin Schengen bölgesine vizesiz erişim hakkı varsa seyahatinde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Sabıka kaydı olan başvuru sahibinin Schengen bölgesine vizesiz giriş hakkı yoksa, vize başvurusunda adli sicil kaydı beyan etmesi istenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri