İsveç Nerededir? İsveç; Avrupa kıtasının kuzeybatısında, İskandinav yarımadası olarak adlandırılan bölgede yer alır. Ülkenin kuzeydeki komşusu Norveç, doğudaki komşusu ise Finlandiya'dır.
İsveç (İsveççe: Sverige) veya resmî olarak İsveç Krallığı (Konungariket Sverige), Kuzey Avrupa'daki İskandinavya yarımadasında yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşuları batı ve kuzeyden Norveç, doğudan ise Finlandiya'dır. İsveç bunun dışında güneyinde yer alan Öresund Köprüsü ile Danimarka'ya bağlıdır.
İsveççe (svenska; [ˈsvɛ̂nːska] ( dinle)), İsveç ve Finlandiya'nın güney ve batı sahillerinde 9,6 milyonu aşkın kişi tarafından konuşulan bir Kuzey Cermen dilidir. İsveççe'nin konuşulduğu yerler. İsveççe Hint-Avrupa dil grubunun, Cermen dil ailesinin kuzey koluna aittir.
Balık çeşitlerinin yanı sıra patates, süt ve et dayalı bir mutfağa sahip ülkenin en bilinen lezzeti ise İsveç köftesi ve kızılcık reçeli. Avrupa Birliği'nin yanı sıra OSCE, WTO, OECD ticaret organizasyonlarına da üye olan İsveç, dünyanın en ferah ve zengin ülkelerinden biri.
İsveç pahalı bir ülke. Özellikle kısıtlı bir bütçeye sahipseniz çok pahalı bir ülke. Gençler ziyaret etmek isterlerse hosteller var, hostellerde kalabilirler. Aynı zamanda İnterrail bileti alarak çok uygun fiyata trenleri kullanabilirler.
İlgili 45 soru bulundu
İsveç Schengen vize sistemine dahildir. Bu nedenle umuma mahsus pasaporta sahip vatandaşlarımızın vizelerini İsveç'in Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul Başkonsolosluğuna başvurarak almaları gerekmektedir. Başka bir Schengen ülkesinden de İsveç'e geçilebilmektedir.
İsveç'le ilişkilerimiz, 2013 yılında imzalanan bildiriyle stratejik ortaklık düzeyine ulaşmıştır. İsveç Başbakan'ı Ulf Kristersson 8 Kasım 2022 tarihinde, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström 21-22 Aralık 2022 tarihinde ülkemize ziyaret gerçekleştirmiştir.
İsveç, modern bir dağıtım sistemi, mükemmel iç ve dış iletişim ve yetenekli bir işgücüne sahip, ihracat odaklı bir karma ekonomidir. Kereste, hidroelektrik ve demir cevheri dış ticarete yönelik olarak ekonominin kaynak tabanını oluşturmaktadır.
İsveç'te yaklaşık 50 bin Kululu'nun yaşadığı sanılıyor. Almanya kadar olmasa da Türklerin yoğun olarak yaşadığı İsveç'te başta Stockholm ve Göteborg olmak üzere, büyük şehirlerdeki lokantaların çoğunluğunu Türkler işletiyor.
****Videolarımda bol bol kullandığım isveççe kelimeler; Selam merhaba= Hej!
Stokolm standart saat iken Stokolm deki saat Türkiye deki saat'ın 2 saat gerisindedir olur. Ayrıca Stokolm yaz saati uygulamasındayken Türkiye deki saat'ın 1 saat gerisindedir olur.
İsveç Kronu Hakkında
İsveç Kronu 1873 yılından beri ülkede kullanılmaktadır. Uluslararası piyasa kodu 'SEK' olarak geçmektedir.
İsveç'e çalışmak için nasıl gidilir? Çalışmak için İsveç'e gitmek istiyorsanız çalışma izni başvurusu yapmanız gerekir. İsveç'e turist vizesiyle giderek çalışmak mümkün değildir. Çalışma izni başvurusu, online olarak veya başvuru formunu büyükelçilik ve konsolosluklara ileterek yapılabilir.
İsveç Konsolosluğu'nun vize uyum kriterlerine uygun doğru ve eksiksiz bir başvuru yapılması durumunda İsveç vizesi almak zor olmayacaktır. İsveç Konsolosluğu doğru başvuru prosedürü ve adımları takip edildiğinde genel olarak vize veren bir konsolosluktur.
Günümüzde İsveç'in yüzde 64,6'sı Luteran Kilisesi'ne bağlıyken, üyelerin sadece yüzde ikisi pazar ayinlerine katılmaktadır. Protestanlar dışında ülke 92 bin kişilik Katolik, 100 bin kişilik Ortodoks ve 500 bin kişilik Müslüman nüfusa da ev sahipliği yapmaktadır.
Ilımlı Parti Lideri Ulf Kristersson başbakanlığında Ilımlı Parti, Hristiyan Demokrat Parti ve Liberal Parti arasında kurulan ve İsveç Demokratları Partisi'nin dışarıdan desteklediği koalisyon hükümeti 18 Ekim 2022 tarihinde görevine başlamıştır.
İsveç Türkiye arası uçakla kaç saat diye merak edenler için uçuş süresinin yaklaşık olarak 3 saat 12 dakika olduğunu belirtelim.
Türk Hava Yolları, İsveç sınırları içinde 14 farklı bölgeye uçuyor: Stockholm, Angelholm, Göteborg, Kalmar, Kiruna, Lulea, Malmö, Norrkoping, Östersund, Ronneby, Skelleftea, Sundsvall, Umea ve Visby.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri