Scuba kumaş kalın yapıya sahip ve astar gerektirmeyen bir kumaş türüdür. Sentetik ve nefes alan bir kumaş olan scuba kumaş, pek çok kişinin kıyafet seçiminde tercih ettiği kumaşlar arasında yer alır. Scuba Kumaş Nedir? Scuba ya da bilinen adıyla dalgıç kumaş; dayanıklı yapıda ve vücuda oturan bir görünüme sahiptir.
Scuba dalgıç kumaşlar, özellikle kadın kıyafetleri dikiminde ön plana çıkar. Rahatlığına düşkün kişiler için de son derece kullanışlı kumaşlardır. Bu kumaşla dikilen bazı parçaların uç kısımları için dikim gerekmez. Kolay bir şekilde kesilebileceği gibi kendiliğinden dikiş yapılmış havasına bürünür.
Scuba Kumaş Yazlık mı Kışlık mı? Scuba kumaş nedir diye sorulduğunda pürüzsüz ve parlak görünümü sayesinde yaygın bir şekilde kullanılan abiye kumaşları akla gelir. Scuba kumaşlar sahip oldukları özelliklerden dolayı hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde kullanılan ürünlerin yapımında rahatlıkla kullanılır.
Scuba Krep Kumaş Özellikleri
Bir beden zayıf göstermesi ile meşhurdur. Nefes alabilen sentetik bir üründür. Sentetik olduğu için kırışmaya karşı dayanıklıdır. Bu sebeple seyahatlerde rahatlıkla kullanılabilir.
Dalgıç kumaş yapısı gereği vücudu sıcak tutmaktadır. Özellikle kaliteli dokunmuş bir dalgıç kumaş çok sıcak tutmaktadır. Gündelik kıyafetlerin üretiminde de kullanılan dalgıç kumaşlar vücuda yapışmaz ve esnektir. Dayanıklı olan dalgıç kumaşlar vücudu sıcak tutarken özellikle kış mevsiminde de tercih edilebilir.
İlgili 27 soru bulundu
Scuba kumaş türlerine göre bazı çeşitleri dik durur ve bu özelliği ile belirgin volan gibi yapılar istenen ürünlerde kullanılır. Ancak vücut hatlarınızı saracak scuba kumaşlar da vardır ve bunlar kilolu göstermez. Bunun tam tersine iyi bir tasarım ve terzilikle daha ince bir görünüm bile elde edebilirsiniz.
Scuba krep kumaş ile, etek, ceket, pantolon, elbise, pardösü ve abaya dikebilirsiniz. En boy likralıdır. Dört mevsim kullanıma uygundur. Terletmez.
- Vücuda yapışmadan toparlayıcı bir etki oluşturur. - Ütülemeye ihtiyaç yoktur. - Yıkandıktan sonra dahi kırışmadan rahatlıkla kullanılabilir. Bu gibi özellikleri nedeniyle günümüzde scuba kumaş türü çok fazla kullanılıyor.
Esneklik: Scuba kumaş, elastan liflerinin karışımı sayesinde yüksek derecede esneklik sağlar. Bu özellik, kumaşın vücudu saran ve hareketi kısıtlamayan bir şekilde oturmasını sağlar.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Özellikle kadınların en sevdiği kumaşlardan biri olan dalgıç kumaşlar, bir beden ince gösterme özellikleriyle bilinirler. Genelde abiye elbiseler ve spor giyim için tercih edilen dalgıç kumaşlar, her mevsim kullanılır.
Scuba kumaşlar, özellikle vücudu sarması ve dayanıklı olması ile moda dünyasında sıkça tercih edilen kumaşlar arasında yer alıyor. Başta kadınlar olmak üzere, en sevilen kumaşlardan biri olan scuba kumaşlar, olduğundan bir beden ince gösterme özellikleriyle bilinirler.
Poplin, 15. yüzyılda Fransa'da ortaya çıkmış bir terimdir. Adını, Avignon kentinde bulunan ve genellikle o dönemin en popüler ham maddesi olan ipekten üretilen papelino adı verilen kumaştan alır. Bu materyal 20. yüzyıla kadar yoğun olarak kışlık elbise yapımında tercih edilmiştir.
Scuba Kumaş Terletir mi? Dalgıç kumaş, sentetik bir üründür ve bu nedenle terletici özellik gösterir. Ter çekme özelliği bulunmaz.
Dalgıç kumaş, overlok yapmadan da kullanılabilecek pratik bir kumaştır. Hatta kalın dalgıç cinslerinde etek ucu makasla çok muntazam kesilip, hiç dikmeden öylece bırakılabilir.
Viskon kumaş, tekstil ürünü olarak, niteliği oldukça yüksek olan bir üründür. Nem emiciliği özelliği fazla olan viskon kumaşın yapısında bulunan selüloz, pamuk ile arasındaki benzerliğin ortaya çıkma nedenidir. Viskon Kumaş Nedir? Viskon kumaş için, kayın ağacından imal edilen bir ham madde olduğu söylenebilir.
Giysilerin üretiminde kullanılan doğal, suni ya da sentetik bütün lifler pamuklanma ve tüylenme eğilimi gösterirler. Kalın ve uzun liflerde bu eğilim daha azdır.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
İnterlok (interlock) düzenli ve sıkı bir görünüme sahip olan örme kumaş çeşididir. Sadece çift plakalı yuvarlak örme makinelerinde, kapak ve silindir iğnelerinin birbirleri ile karşılıklı ve dik bir şekilde yerleştirilmesi sonucunda elde edilen çift katlı bir örme kumaş türüdür.
Kilolu kadınlar kıyafet seçiminde krep, viskon, şifon, kaşmir ve pamuk gibi kumaşlardan yapılmış modelleri tercih ederek daha ince ve şık görünebilirler.Doğru renk ve model uyumu da çok önemlidir.
Dolayısı ile hangi kumaş daha zayıf gösterir? Sorusunun yanıtı kesinlikle ince kumaşlar olmalıdır. Siz de daha ince bir görünüme sahip olmak isterseniz, kalın kumaşlar yerine ince ipliklerden üretilen kumaşları tercih etmelisiniz.
Şifon, Kaşmir, Viskon ve Krep Kumaşta Doğru Renkler
Zayıf görünmenin kuralı olan koyu renk tercihi doğru bir kuraldır. Doğru kumaşlar olarak sıralanan kaşmir, viskon, şifon ve krep kumaşları koyu renklerden tercih etmek ayrıca zarif ve zayıf gösterecektir.
Krep kumaş oldukça hafif yapıya sahip olan ve genellikle yazlık kıyafetlerin üretiminde tercih edilen tekstil ürünleridir. Hava geçirgenlik oranları yüksek olması ve esnek yapıları sayesinde yazın konforlu bir kullanım sunuyor.
Dalgıç kumaş içeriği sentetik ipliklerden oluşmaktadır. Sentetik ipliklerin çok sıkı şekilde örülmesiyle elde edilmektedir.
Sandy kumaşlar kalın ya da ince örgü özelliği barındıran, dökümlü ve yazlık kullanıma uygun bir türdür. Polyester ipliklerden meydana getirilen Sandy kumaş, pliseli ve parlak yüzeyli elbiselerde kullanılmaktadır. Oldukça hoş ve parlak bir yapıya sahiptir. Polyester özellikli bir kumaş türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri