Hafıza kartını biçimlendirme işlemi, SD kartınıza yeni bir dosya sisteminin atanması ve cihazın gelecek verileri depolamaya uygun halde olması anlamına gelir. Yeni alınan tüm hafıza kartları biçimlenmiş bir şekilde karşınıza çıkar. Kullanım esnasında birçok nedenden dolayı tekrar biçimlendirmeniz gerekebilir.
Yukarıda belirtildiği gibi, SD kartı biçimlendirmek içerisindeki tüm dosyaları siler. Veri kaybını önlemek için önceden SD kartınızı ücretsiz kurtarma yazılımı ile yedeklerseniz daha iyi olur.
Bir MicroSD kart dahili bellek olarak biçimlendirildiğinde, uygulamalar, hatta bazı Android eklentileri onun üzerine depolanabilir. Bu, 2 GB'lık bir uygulama indirirseniz, SD kartta 2 GB boş alan kalması gerektiği anlamına gelir.
Genellikle, USB sürücü gibi, 32 GB veya daha düşük depolama alanına sahip SD kartlar varsayılan olarak FAT32'ye ayarlıdır. ExFAT, 64GB veya 128GB'lık daha büyük SD kartlar için varsayılan dosya sistemi olarak ayarlanır.
Windows PC ve mobil cihazlarda SD kartın çoğunun biçimlendirme hatası vermesinin nedeni yazma koruması olduğu icindir. Eğer bu durumla karşılaşıyorsanız, cmd'yi veya burada önerilen en kolay yöntemi kullanarak SD karttan yazma korumasını kaldırmayı deneyin.
İlgili 29 soru bulundu
Kabul edilebilir SD kartınızı taşınabilir SD kart olarak yeniden biçimlendirme. Önemli: SD kartınızı biçimlendirirseniz veriler kalıcı olarak silinir.
16 GB veya 32 GB hafıza kartları: Küçük dosyalar için uygun. 64 GB hafıza kartı: HD videolar için uygun. 128 GB veya daha yüksek kapasiteli hafıza kartları: Yüksek çözünürlüklü medya dosyaları için uygun.
Ayarlar > Uygulamalar öğelerine dokunun. Bellek kartına taşımak istediğiniz uygulamaya dokunun. Depolama öğesine dokunun. Uygulama depolandığı yeri değiştirmeyi destekliyorsa DEĞİŞTİR düğmesi görüntülenir.
Hafıza kartı; video, belge, fotoğraf ya da daha büyük ölçekli dosyaları saklayabilmek için farklı ölçülere ve çeşitlere sahip bir depolama aracıdır.
Genelde, biçimlendirilen SD karttan veri kurtarmak için uygulayabileceğiniz kanıtlanmış iki yöntem vardır. Daha basit yolu profesyonel SD kart veri kurtarma yazılımı - EaseUS Data Recovery Wizard'ı kullanmaktır. Komut satırına aşinaysanız, CMD kullanarak da biçimlendirilmiş SD kart kurtarma işlemini yapabilirsiniz.
SD kartınız veya USB'niz hasar gördüğünde veya bozulduğunda, verileriniz genellikle erişilemez olur. Bilgisayarınızda açmayı denerseniz, dosya veya dizin bozuk olduğu ve okunamadığı için Windows kartın erişilemez olduğunu hatırlatır.
Silme işleminden sonra bile SD kart video kurtarma mümkündür. Ancak, hafıza kartınız bozulur bozulmaz, onu kullanmayı hemen bıraktığınızdan emin olun. İçine başka bir video, fotoğraf veya diğer önemli belgeleri kaydetmeyin. Aksi takdirde, silinen videolarınızın üzerine yazılmasına neden olur.
Uzun süre yani yıllarca bilgi depolamak için hafıza kartları önerilmez. Genel olarak kaliteli bir hafız kartının garantili kullanım ömrü 2 yıldır. Bu süre, garanti kapsamı dışında ideal bir kullanım için 5 yıldır.
64 GB flash bellek içerisine 12 MP kalitede 16000 resim depolanabilir. Dosya boyutu çekilen fotoğrafların çözünürlüklerine göre değişiklik gösterir. 64 GB belleklere 18 MP 10667, 24 MP olarak ise 8000 adet fotoğraf depolamanız mümkün.
64 GB Hafıza Kartı Kaç Saat Video Çeker? 64 GB hafıza kartlarının kaç saat video çekecekleri, bu görüntülerin kalitesine ve uzunluğuna göre değişiklik gösterir. Bu kapasitedeki hafıza kartlarında 24 mbps kalitesindeki videoların 5.33 saat olanını saklayabilmeniz mümkündür.
Yaklaşık 20.000 raw DSLR görüntüsü veya 200.000 JPEG için 1 TB depolama alanı.
Depolama kapasitesi hafıza kartı seçimi konusunda önemli bir faktör olsa da tek başına belirleyici olmamalıdır. SDXC hafıza kartı 64 GB kapasiteden başlayıp teorik olarak maksimum 2 TB'a kadar çıkabilir. Telefon hafıza kartı ve aksiyon kamerası için kullanımı yaygındır.
Eğer şu sıralar yeni bir telefon satın almak istiyorsanız, 128GB depolama alanı şu anda alabileceğiniz en düşük depolama alanı.
Adım 1: Hafıza kartını veya SD kartı sisteminize bağlayın. Adım 2: Windows Gezgini'ni açın, Araçlar'a gidin ve Görünüm sekmesindeki Klasör Seçenekleri'ne tıklayın. Adım 3: Şimdi 'Gizli dosyaları, klasörleri ve sürücüleri göster' seçeneğini işaretleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri