Kabuklarını soyarak tükettiğiniz sebze ve meyve kabuklarını bir kapta güzelce biriktirin. Ancak üzerinden 24 saat geçmemesine dikkat edin. Kabuklar henüz tazeyken bu kabukların üzerine, üstlerini geçecek kadar kaynar su ilave edin ve bu şekilde kabukları suyun içinde ortalama 12 saat ile 1 gün arası bir süre bekletin.
Kabukları ufak parçalar haline getirdikten sonra saksıdaki toprakla karıştırın. Üzerine de haşladığınız yumurtanın suyunu dökün. Yumurta kabukları bitkiyi kısa sürede daha canlı ve verimli yapar. Ayrıca haşereleri bitki ve çiçeklerden uzak tutar.
Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan besin takviyesini sağlayan kimyasal bir gübredir. Çiçek coşturan sayesinde bitkiler kolayca azot, demir, magnezyum, potasyum, fosfor gibi vitamin ve mineralleri alır. Organik gübre, bünyesinde bitki besin maddelerini organik bileşikler halinde bulundurur.
Çiçek coşturan nasıl kullanılır? Çiçeklerinizin sağlıklı ve hızlı büyümesi, dayanıklı olması, bol yaprak ve çiçek vermesi için her sulamada 1 litre sulama suyuna bir kapak çiçek coşturan katarak çiçeklerinizi sulayın.
İlgili 25 soru bulundu
Doğru bilinen yanlışlardan biri de çiçeklere yalnızca şekerli su vermektir. Küp şekerleri ezerek bitkinizin toprağına yerleştirebilirsiniz. Fakat şekerli suyu asla yapraklara ve çiçeklere fısfıs ile spreylememelisiniz.
Arta kalan tüm sebze ve meyve kabuklarını 24 saat beklettikten sonra kaynar su içerisine koyun. Kaynar su içerisinde de 12 saat kadar beklettikten sonra kabukları çıkarıp kalan su ile bitkilerinizi sulayın. Bu yöntemi düzenli olarak uyguladığınızda bitkilerinizdeki güzel değişimi fark edeceksiniz.
Üstelik süt bitkiler için birçok açıdan faydalı. Süt, içerisindeki kalsiyum sayesinde tıpkı insanlar için olduğu gibi bitkiler içinde koruyucu ve besleyicidir. Bahçe ve bitkilerinize düzenli olarak yağlı süt verirseniz kene, fidan biti ve yağrak biti gibi böceklerden kurtulabilirsiniz.
Ahır gübresi ile gübreleme az yağış alan ve ağır bünyeli topraklarda sonbahar, çok yağış alan bölgelerde ve kumlu topraklarda ise ilkbaharda yapılır.
8) Sarımsaklı Su
Sarımsak doğal antibiyotiktir. İnsan sağlığı için faydalı olduğu gibi bitki ve çiçeklerin de sağlığını korumaktadır. Böceklenen bitkilere gübre vermek ve canlanmasını sağlamak için bir miktar sarımsaklı su hazırlayın. Sarımsaklı suyu, tüm bitkileriniz için kullanın.
Ben orkidelerim için her sulamada HB-101 kullanıyorum. Çiçekli çiçeksiz fark etmez tüm bitkilerde kullanılır ve bitkinin kök gövde gelişimini destekler, çiçeklenmeye teşvik eder.
100 m2 sebze bahçesinde size özellikle yeni dikimlerinizde EkosolFarm Katı (Granül) Solucan Gübresi ürünümüzü kullanmanızı tavsiye ederiz. Sebze bahçesinde Fide çukuruna 1 Avuç (50-60 gr.) EkosolFarm Katı (Granül) Solucan Gübresi ürünümüzü doğrudan kökle temas edecek şekilde güvenle uygulayabilirsiniz.
Bitkilerin büyük çoğunluğu su, toprak, güneş ve havaya gereksinim duyar. Ama bu gereksinimler bitkiden bitkiye değişebilir. Örneğin bazı bitkiler çok su ister, bazıları az. Bazıları yalnızca sabah güneşi ister, bazıları tüm gün güneşte olmak...
Meyve ve sebzelerinizi her zaman tüketeceğiniz zaman yıkayın. Bu sayede buzdolabındaki nemin, ürünleri çürütmesini engellemiş olursunuz. Saklama kabı olarak delikli kapları tercih edebilirsiniz. Meyve ve sebzelerinizi bir arada tutmamaya özen gösterin.
Sebzeler için en çok tavsiye edilen doğal gübreler : gübre, kompost ve yeşil gübrelerdir. Mağazalarda bulunan bu gübreler için hazır ikame maddeleri de kullanmaya değer .
Domatesler, ceviz büyüklüğüne gelene kadar sulama yapılmaz. Ardından gelen büyüme süresince ise gelişimi için sulamaya önem verilmelidir. Yağışlı iklimlerde ekim yapıldıysa iki üç kez sulama yeterli olacaktır. Hasat zamanı ise domateste verim elde edilmesi için kuru ve serin havalar tercih edilmelidir.
Besin maddeleri bakımından kümes hayvanları gübreleri en zengin, sığır gübresi ise en fakirdir. At ve koyun gübreleri ise bunların arasında yer almaktadır. Koyun ve tavuktan elde edilen ahır gübrelerinin besin maddesi kapsamı, sığır ve beygirden elde edilen gübrelere oranla daha yüksektir.
Yoğurt en iyi gübre
Evet yanlış duymadınız, yoğurt kullanabilirsiniz. Tabanına ekleyeceğiniz bir kaşık yoğurt, bitkinizi organik asitlerle zenginleştirmenizi sağlayacak.
Bitkinizin çürümesini veya küflenmesini engellemek istiyorsanız sütü biraz sulandırarak bitki yüzeyine sıkabilirsiniz. Bunun için hazırlamanız gereken karışımda bir ölçü süte2 veya 3 ölçü miktarında su eklemelisiniz. Ve bu karışımı 10 günde bir sürekli kullanın.
Pekmez kullandığınızda bitkinin sağlıklı kalması için topraktaki faydalı bakteri ve mikropları artırır. Buna karşılık, bitkileriniz büyüyebilir ve geniş yapraklar ve çiçek açabilir. Bunu yapmak için plastik bir sürahiye su koyun. Suya bir ila üç yemek kaşığı pekmez ekleyin ve iyice çalkalayın.
Bitkilerde su eksikliğinin belirtileri nelerdir? Susayan bitkiler, susuz kalan bitkilerdir. kuru yaprak uçları, kahverengi (daha sık) veya sarı. Daha ne, üzgün görünüyorlar, düşmüş veya düz gövdelere ve çiçeklere sahip olabilme.
Çay keyfi yapıldıktan sonra mutlaka çaydanlıklarımızda posası kalır . Bu posayı çöpe dökmek yerine herhangi bir kapta biriktirin. Bitkinizi toprağına karıştırın. Bitkinizin toprağını havalandıran çay posası ayrıca bitkinize doğal bir gübre sağlayacaktır.
Işık, nem ve sıcaklık başarılı bitki yetiştirmenin üç önemli faktörüdür. Bitkileri ev içerisinde koyacağınız yere karar verirken bu faktörleri daima dikkate almalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri