Uzman kadrosuna atamanız mümkün olmadığından dolayı onun yerine şef kadrosuna atanabilmenizde mümkün değildir. İdarenizin size verdiği “şeflik kadrosuna atama yapılmasının mevzuata uygun olmadığı” şeklindeki ifade de doğrudur.
7) Şef kadrosuna atanabilmek için aşağıdaki şartlar aranır; - En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak, - Başkanlıkta memur, ambar memuru, santral memuru, sekreter, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni ve şoför unvanlarında en az üç yıl çalışmış olmak kaydıyla en az sekiz yıl hizmeti bulunmak, - ...
MEB şefleri hiyerarşik yapıda bir üst makamı olan Şube Müdürlüğüne yükselmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Çünkü Devlet Memurları Kanununun da gereği budur. Aslında şefler 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen Kariyer ve Liyakat ilkelerinin gereğini yapmaktadırlar.
Aynı Yönetmeliğin hizmet grupları arasındaki geçişleri düzenleyen maddesinde de öğretmenin uzmanlığa sınavsız geçebileceğine ilişkin bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla öğretmenin görevde yükselme sınavına katılmadan uzman kadrosuna atanamayacağı değerlendirilmektedir.
Cevap. Genel çerçeve yönetmeliğin 5. maddesi gereğince "Programcı, Şef, Amir ve bu düzeyde görevlere atanabilmeleri için" en az iki yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak gerekmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Şef kadrosu yönetici kadroları arasında sayılan bir kadro olup, sorumluluğu olan, gerektiğinde hesap veren, denetim ve teftişlerde her türlü bilgi ve belgeyi temin eden ve ilgili makamlara sunan bir kadrodur.
Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez; yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz. Madde 45 -Hiç bir memur sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz."
ŞEF KİMDİR
Şefler kamuda memur kadrolarında olarak görev yapan üniversite mezunu personel arasından kurum Görevde Yükselme Sınavları sonucunda başarı gösterip “Yönetici” kadroya geçiş yapan kamu görevlileridir.
1) En az fakülte veya dört yıllık yüksekokul mezunu olmak, Şeklinde değiştirilmiştir. Bu değişiklik hizmetli olarak görev yapanların yüksekokul/Önlisans veya Lisans mezunu olması halinde doğrudan şeflik sınavına girme hakkı tanınmıştır.
Memur kadrosunda çalışan bir personel çalıştığı kurumun görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğindeki şef için öngörülen şartları taşıyorsa bu kadroya vekalet edebilir ve bu kadronun zam ve tazminat farkını alabilir.
Şu anda şube müdürünün ocak ayı itibariyle maaşı: 10.452 TL dir. Okul müdürlerinin ocak ayı maaşı ise 12.651 TL dir. Şu anda şube müdürüyle okul müdürünün arasındaki fark yaklaşık 2.200 TL'dir. Okul Müdürü Uzman Öğretmen olduğunda bu fark yaklaşık 3.500 TL'ye çıkacaktır.
Sözleşmeli öğretmenler, görev yaptıkları eğitim kurumlarındaki emsali kadrolu alan öğretmenler için ön görülen görev ve sorumlukları yerine getirmekle yükümlüdür. Bu nedenle dal/alan şefi olarak görevlendirebilirler.
Profesyonel bir firmanın mutfağında toplam 4 ay şeklinde eğitim görürsünüz(kaldıralım). Bu kısım ise işte ustalaşma ve pişme kısmıdır. 4 aylık eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından t.c milli eğitim bakanlığınca düzenlenen aşçılık sınavına tabi tutulursunuz. Bu aşamayı geçtikten sonra sertifika sahibi olabilirsiniz.
Milli Eğitim Bakanlığı 2015 ve 2018 yılında görevde yükselme sınavı yaptı. Ancak 3 yılda bir rutin bir şekilde yapılacağı düşünülen sınav 2021 yılında yapılmadı/yapılamadı. Bakanlık çalışanları 2018 yılından bu yana hazırladıkları görevde yükselme sınavının artık bu yıl yapılmasını talep ediyor.
13) Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında yer alan unvanların, ders konu başlıkları ve bu konulara ait soru sayılarını bildiren tablo Bakanlığımız internet sitesinde yayımlanacaktır. 14) Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı 24/09/2022 tarihinde saat 10:00'da Ankara'da yapılacaktır.
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet süresine sahip olmak. b) Başkanlıkta en az üç yıl çalışmış olmak. c) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.
Şef, genellikle belirli bir mutfağa odaklanan, yemek hazırlamanın tüm yönlerinde uzman, eğitimli, profesyonel bir aşçı ve esnaftır. "Şef" kelimesi, bir mutfağın yöneticisi olan chef de cuisine (Fransızca telaffuz: [ʃɛf.də.kɥi.zin]), teriminden türetilmiştir.
Şef servisinde çalışan memurları işle ilgili konularda yönlendirir, sınırlı da olsa emir de verebilir. sonuçta hiyerarşik sıralamada Müdürle memur arasında bulunmaktadır.
Örneğin, belirlenen bu listeye göre, kamu idarelerinde Şef kadroları 3 ila 8 inci derece olarak tahsis edilmektedir.
şef, yönetim hizmetleri grubunda yer alıyor, bir basamak sonrası müdürlük kadrolarıdır.
Konukların olumlu bir deneyim yaşamalarını sağlamak için yemek pişirme trendlerini takip etmek, Düğün, parti ve ziyafet gibi özel günler için menüleri planlamak üzere müşterilerle iletişim kurmak, Mutfak güvenlik standartlarını takip etmek, İş arkadaşları arasında iş birliği ve saygı ortamını teşvik etmek.
* Üst makamlardan birime gelen emir, talimat ve yönerge v.b. duyuruları personele imza karşılığı tebliğ ederek dosyalanmasını sağlamak. *Gelen, giden yazıları, şikayetlerle ilgili bilgileri ve saklanması gerekli diğer belgelerin dosyalanmasını sağlamak. * Bulunduğu birimin amirlerinin vereceği benzeri görevleri yapmak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri