Seferihisar'da gezilecek birbirinden güzel yerler arasında; Sığacık Köyü, Pazarı ve Kalesi,
Burada denenmesi gereken diğer lezzetler arasında; ilçeye özgü bir peynir olan armola peyniri, kuşbaşı etlerle hazırlanan bir kebap olan lok lok, nohutla yapılan Seferihisar mantısı, damla sakızı ve karanfil gibi lezzetlerin dahil olduğu tatlı tarhana, oğlak dolması ve mandalina tatlısı yer almaktadır.
Yöresel Yemeklerin Adresi: Sefertası Lokantası
Baharın habercisi oğlak dolması, oklavadan sıyırma, yuvalaça, ekmek dolması, tatlı tarhana, lok lok, enginar dolması bunlardan sadece birkaçı.. Yemeklerden sonra ise keşkek, samsades tatlısı ve Seferihisar bahçelerinin mis kokulu mandalinasının lokumu da muhakkak yenmeli.
İlgili 24 soru bulundu
Bu verilerin incelenmesinden de anlaşılacağı üzere Seferihisar'da en fazla yetiştirilen meyveler satsuma mandalina, şaraplık üzüm, çekirdekli sofralık üzüm, nar ve yağlık zeytindir.
Ege Bölgesi'nin en popüler üretici pazarlarından biri olan Sığacık pazarı, salı ve pazar günleri Sığacık Kalesi çevresinde ve Kaleiçi'nin tarihi sokaklarında kuruluyor.
Seferihisar'da gezilecek birbirinden güzel yerler arasında; Sığacık Köyü, Pazarı ve Kalesi, Teos Antik Kenti, Papaz Boğazı Koyu, Turkuaz Koyu, Azmak Koyu, Taş Ada Koyu gibi Sığacık koyları, Teos Marina, Seferihisar Kültür Merkezi ve Anı Evi yer almaktadır.
Kayısı reçeli, havuç reçeli, üzüm reçeli, ayva reçelinin yanı sıra yörenin nefis mandalinaları ile hazırlanmış olan mandalina reçelini almanızı öneririz. Yaz aylarında giderseniz buz gibi karadut suyunun tadına bakabilir, ev yapımı limonatalarla içinizi serinletebilirsiniz.
Seferihisar gezinizde denize girmek için tercih edebileceğiniz ve her biri mavi bayraklı olan plajlar arasında; Akarca Plajı, Akkum Plajı, Gemi Suyu Mevkii Halk Plajı, Ürkmez Sağlık Ocağı Plajı, Ömür Beldesi Halk Plajı ve Seferihisar'da bir kamp alanı olan Teos Ormancı Tatil Köyü önünde bulunan plaj yer almaktadır.
Sığacık'ta levrek, çipura, mercan, barbunya, istakoz, böcek, karagöz (kaşlıca), kupes, sinağrit, orfoz, iskarmoz (Akdeniz barakudası), ahtapot, kalamar hepsi var. İster kıyıdan olta ile avlanın ister tekne kiralayıp denizde orta su veya dip suyunda avlanın. Kışın palamut zamanı seyirtme, sürütme (sırtı) çekin.
Seferihisar ilçesi, Türkiye'nin ilk Cittaslow'u (sakin şehir) oldu. İtalya'da toplanan Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi toplantısına giden ve başvuru dosyasını sunan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçenin Cittaslow başvurusunun kabul edildiğini ifade etti.
Seferihisar adının Romalı General Tysaferin'den geldiği, Selçuklulara kadar Tysaferin veya Tysaferinopolis olarak anıldığı, Anadolu'nun Türkleşmesi sırasında adına eklenen hisar kelimesiyle Tysaferinhisar'a dönüştüğü sanılmaktadır. Yüzyıllar boyunca kullanılan bu ad, bugün Seferihisar olarak karşımızdadır.
Her yıl Seferihisar'a pek çok yabancı turist gelmekte ve burada yer alan konaklama ve tatil imkanlarından faydalanmaktadırlar. Seferihisar plajları oldukça temiz ve denizi oldukça duru plajlardır. Ege'nin tertemiz suyuna kendinizi bırakabileceğiniz bu plajlar ülkemizde de sevilen plajlar arasındadır.
Sığacık'ın hemen yanı başında bulunan Ildırı, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle ünlü bir beldedir. Burada da denize girmek için harika noktalar bulunur. Ilıca, Balıklıova ve Pırlanta Plajı gibi plajlar, temiz denizi ve güzel manzaralarıyla sizi bekliyor olacak.
Denizi temiz ve berrak olsa da su biraz soğuk. Yaz sıcağında serinlemek için ideal olsa da soğuk suya girmeyi sevmeyenler zorlanabilir.
Sığacık Gezilecek Yerler
İzmir'e bir saat uzaklıkta olan Sığacık sadece yaz aylarında değil bahar ve kış aylarında da misafirlerine kucak açıyor. Siz de en az 2-3 gününüzü Sığacık'a ayırabilir, tatilinizi huzur içinde geçirebilirsiniz.
İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir
Deniz seviyesinden sadece 30 metre yükseklikte yer alan ilçe, yaz aylarından oldukça kalabalık oluyor, bu nedenle sessiz ve huzurlu bir atmosferde Seferihisar'ı gezmek istiyorsanız bahar ve kış aylarında ilçeye uğrayabilirsiniz.
İzmir - Seferihisar arası yaklaşık olarak 68 km'dir.
Sığacık Pazarı, Türkiye'nin ilk sakin şehri (Cittaslow) Seferihisar'a bağlı liman kasabası Sığacık'ta. 2009'dan beri her pazar günü kuruluyor.
Seferihisar çarşı merkezinde eski belediye binasında faaliyetlerini gerçekleştiren köy pazarımız ,haftanın 6 günü bina sakinlerimizin de katılımıyla köy pazarı binasında,salı günleri ise yine binamız önünde kurulan köylülerimizin kendi el emeklerini ve kendi yetiştirdikleri sebze ve meyveleri aracısız olarak satma ...
Sığacık, İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı bir mahalledir. 1522 yılında inşa edilmiş bir Osmanlı kalesi olan Sığacık Kalesi ve Teos antik kenti sınırları içerisinde yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri