Buğdayın kaynatılmadan kabuğunun soyulması ve öğütülmesi elde edilen, bir bulgur çeşididir. Özellikle Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinde ağırlıklı olarak tüketilen bulgur türüdür.
Bilhassa Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinde ağırlıklı olarak tüketilen bulgur türüdür. Sefer kitel bulgur ile ne yapılır? Etli yemekler, içli köfteler ile dolma ve sarmalarda kullanılır. Sefer kitel bulgur çiğ köfte yapımında da kullanılır.
Açıklama. İçli Köfte Bulguru , Urfa'ya has olan içli köfte yemeği için kullanılan özel bulgurdur. Ciriş yarma bulguru olarak bilinir.
Kitel buğdayı, buğdayın kaynatılmadan kabuğunun soyulması ve öğütülmesi elde edilen bir bulgur çeşididir. Özellikle Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinde ağırlıklı olarak tüketilen bir üründür. Kitel, bu bulgurla yapıldığında yöreselliğini korur ve kıvamı daha iyi olur. Bu sayede rahatlıkla şekillendirilebilir.
Sarı bulgur ve esmer bulgur olmak üzere 2 ana sınıfa ayrılmaktadır. Daha sonra bu gruplar büyüklüklerine göre; iri pilavlık bulgur, pilavlık bulgur, köftelik diğer bir ismi ile düğü / düğürcük bulgur, Midyat bulguru ve çiğ köftelik bulgur olarak sınıflandırılmaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Kalın bulguru da, pilavlarda ve çorbalarda kullanıyoruz. Bulgurlar, genellikle üretim aşamasındayken yıkanıp paketleniyorlar. Bu sebeple yemek yapmadan önce bulgurları yıkamanıza gerek yok.
Esmer bulgur oldukça sağlıklı ve besin değeri yüksek bir gıdadır.
Buğdayın kaynatılmadan kabuğunun soyulması ve öğütülmesi elde edilen, bir bulgur çeşididir. Özellikle Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinde ağırlıklı olarak tüketilen bir üründür. Ürünle alakalı tarifler için: www.durupazar.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Mardin ve Siirt mutfağına ait bir yemek olan süryani içli köftesi, bazı yörelerde 'kitel raha' ismiyle de bilinir. Haşlanmış içli köfte ile benzerlik gösterse de, iç harcında farklı malzemeler kullanılır.
Kitel buğdayı, buğdayın kaynatılmadan kabuğunun soyulması ve öğütülmesi elde edilen bir bulgurdur. Özellikle Anadolu'da bolca kullanılan bu bulgurun şekil vermeyi kolaylaştıran bir yapısı vardır. Kaç kişilik: 4-6 Hazırlık:45 dak. Pişirme:15 dak.
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardagı kısırlık bulgur. 1 su bardağından 1 parmak az un. Tuz, pul biber. 1 adet yumurta.
İçli köfte harcı için orta yağlı bir kıyma kullanmak gerekir. Kasabınıza içli köfte yapacağınızı söylediğinizde size yardımcı olacaktır ancak etinizi kendiniz almanız gerekirse koyun-kuzu karışık bir kıymayı ya da dana döşü tercih edebilirsiniz. Harcın bir diğer olmazsa olmazı da soğandır.
Dışı için malzemeler: 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur. 200 gr az yağlı kıyma. 1 adet soğan.
İpek Sefer Kitel Bulgur 1 Kg - Migros.
Kitel Tarifi Nasıl Yapılır? Bulgur, su ve tuzu derin bir kaba alın. Bulgur tüm sertliğini kaybedip, yumuşayana kadar, irmik ile elimizle su ekleyerek iyice yoğurun(yaklaşık 15-20 dk.) İç malzeme için ince kıyılmış soğanı yağ ile kavurun.
Kitel Fum (Siirt Yöresine Ait)
Doğu ve İç Anadolu bölgelerimizde sıklıkla kullanılan ince öğütülmüş bir bulgur türünün adına sahip bir tür içli köfte olan kitel tarifi Mardin ve Siirt yöresinde yapılan klasik bir lezzettir. Babamın Siirt'te yapıldığı şekliyle tarif ettiği bu kitel köftesi kızartılarak değil haşlanarak yapılıyor.
Normal bulgurlardan farkı pişmemiş buğdaydan elde edilmiş olmasıdır. Güneydoğu ve İç Anadolu'nun özel ürünleri arasında yer alır.Sert buğdaydan elde edilen bulgur içerdiği yüksek mukavemetten dolayı kolay yapışır ve dağılmaz.İçli köftede şekil verme özelliği önemli olduğundan içli köfte yapımında tercih edilir.
1 Porsiyon (Orta) Kitel (İçli Köfte) 459,32 kaloridir. Kitel (İçli Köfte) içeriğinde 55,44 Karbonhidrat(g), 17,15 Protein(g), 18,36 yağ(g), 8,40 lif(g), 246,67 Sodyum(mg), 445,88 potasyum(mg), 49,26 Kalsiyum(mg), 94,18 A Vitamini(ui), 9,84 C Vitamini(mg), 4,81 ve Demir barındırır.
Çiriş pilavı, bir çeşit bulgur pilavıdır. Çiriş otundan yapılır. Geleneksel Van mutfağında bulunur. Van Çirişli Bulgur Pilavı, 03.05.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumuna tescillenmesi ve coğrafi işaret alması için başvuru yapılmıştır.
karamanda konuşlanmış bulgur fabrikası kalite olarak dünya sıralamasında ilk sıralara oynamaktadır. bakliyat firmaları içerisinde en kalitelisi bence.
Firik bulguru, klasik bulgurdan farklı olarak, buğday tanelerinin ateşte kavrulması ile elde edilen bulgur çeşididir. Firik bulguru için bir tür tahıl ürünü denebilir. Kuzey Afrika mutfaklarında türetilmiş bir besindir. Doğu Akdeniz ülkelerinde de oldukça popüler ve antik bir kökeni eskiye dayanan bir tahıl türüdür.
Kabuğu (Kepeği) Soyulan Bulgur tanesinin rengi açılır. Ayrılan kabuk veya kepek lif bakımından zengin olması nedeni ile Ürün dayanma süresi düştüğü gibi besin değerleri de düşmektedir. O yüzden bulgur alırken renginin çok fazla acık olmamasına ve saydam olmamasına özen göstermek gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri