Aracınızda bulunan cam filmi derecesine bakılmaksızın. araç muayenesinde hafif kusur olarak değerlendirilir. Aracınızın muayeneden kusursuz bir şekilde geçmesi.
Mercek, far yıkama ve otomatik far ayarı yoksa xenon da geçmez. Geçer bu şekilde.
4Aydınlatma aksamı muayenesi testlerinde Ağır Kusur Olanlar:
Far ışıklarının standart dışı olması, gaz deşarjlı farlarda far yıkama sisteminin olmaması Park lambalarının yanmaması Arka stop farlarının çalışmaması
Ancak yeni tip LED ampuller kısa ve uzun farlarda kullanılması halinde bile muayene işlemlerinde rahatlıkla geçebilmektedir. Sis farında da aynı durum geçerli olacaktır. Düz beyaz renkteki LED ışıklar muayeneden geçer.
Araçta cam filmi + beyaz halojen far olmuş olacak muayene den geçer miyim? Evet geciyor. Sadece ampul oldugu icin sıkıntı yok.
İlgili 21 soru bulundu
Ayarsız farların muayeneden geçmesi durumu, güncel olarak mevcuttur. Yani, herhangi bir araba, eğer kendi aracına uygun bir far modelini aracına takmışsa, farlarında ayar olmasa da herhangi bir sorun yaşanmaz ve muayenede araçlar hafif kusurlu olarak görünürler.
Trafik standartlarına uygun, sürücüleri ve yayaları rahatsız etmeyecek şekilde kullanılan kısacası modifiye edilmemiş xenon farları kullanmak yasak değildir.
Sis farı, yol ve yolun etrafındaki nesnelerin rahatça. görülmesini sağladığı için yanmaması durumunda. muayenede hafif kusur olarak değerlendirilir.
2022 yılı için belirlenen Gereksiz Sis Farı Kullanmanın Cezası 64/1-b-1 maddesi gereğince sürücülere trafik cezası kesilmektedir. Bu trafik cezasının bedeli 196 TL olarak belirlenmiştir. 15 gün içerisinde ödenirse 147 TL olarak ödenmektedir. Ceza puanı ise 5 puandır.
Evet, aracınız muayeneden geçecektir.
Amerikan park lambaları genel olarak muayeneden ağır kusur nedeni ile geçmemesine neden olmaktadır.
Muayene tekrarı, muayenenin yapıldığı aynı gün veya muayenenin yapıldığı tarihten itibaren bir aylık süre içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere muayenenin yapıldığı araç muayene istasyonunda veya başka bir araç muayene istasyonunda yapılır.”
Aracınızda bulunan cam filmi derecesine bakılmaksızın. araç muayenesinde hafif kusur olarak değerlendirilir. Aracınızın muayeneden kusursuz bir şekilde geçmesi. için cam filminizi çıkartın.
Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nesip Kemaloğlu, araç muayenesindeki kusurların derecelendirilmesi ile ilgili tekrar bir çalışma yaptıklarını ve uzun farlardaki kusurların ağır kusur olmaktan çıkartılarak hafif kusur kapsamına alındığını söyledi.
Hangi Cam Filmleri Serbest? Işık geçirgenliği %70'in üstünde olan yani ışığı %70'ten fazla geçiren cam filmlerinin kullanılması serbesttir. Cam filmi uygulayan yerlerde bu filmler 1 ve 2 numara olarak adlandırılır.
Araçlarda şartlarına uygun ışık donanımını bulundurmamanın cezası da 488 TL'dir" denildi. SİS FARLARI SARI YAPILIR MI? Öte yandan uzmanlar sis farının yasaklanmasının sebebini şöyle açıkladı:"Sis farları, adı üzerinde sisli havalarda görüşü arttırması maksadıyla kullanılmaktadır.
Kanunun 64/1-b-1 maddesine göre de 'Gece sis ışıklarının sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılmasının cezası 132 TL'dir. Araçlarda şartlarına uygun ışık donanımını bulundurmamanın cezası da 488 TL'dir.”
Özetle; sis farlarında sarı renkli ışık kullanmanın doğru bir tercih olacağını söyleyebiliriz. Sis farlarını kullanmanın asıl amacı yol yüzeyini aydınlatmaktır. Bu sebeple ışık renginden başka diğer önemli husus da sis farlarının uygun yükseklikte olmasıdır.
TÜVTÜRK Araç Muayenede Sis Lambasından Ağır Kusur Olarak Bıraktılar.
Sis farı ruhsata işlenmez.. Araçta sis farı takılı diye değil, güzel havada sis farı yanık geziliyor diye ceza yazılır..
Standart dışı xenon far taktıran araçlara "Karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde ışık donanımı kullanmaktan" 62 lira ceza kesilecek. Bu farların araçların orijinalinde bulunması halinde ise herhangi bir ceza uygulanmayacak.
LED ampul arabaya zarar verir mi? Halojen ampullerde olduğu gibi LED kullanımında da hiçbir sakınca yoktur. Ancak daha hızlı ısınan bu far tipinin ihtiyaç duyduğu soğumanın sağlanamaması halinde farlarınız ya da elektrik aksamı zarar görebilir.
1 EYLÜL 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN HANGİ HALOJEN LAMBALAR YASAKLANACAK? Verimsiz, yönsüz halojen lambaların iki türünün 1 Eylül 2018 tarihinden itibaren AB içinde dolaşıma girmesine izin verilmeyecek: Klasik cam ampuller ve dönüştürücü olmadan çalıştırılan vidalı diplerle. Fişe takılabilen tabanlarla.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri