Hava Sızdırmazlık Ve Cam Uygulamaları İÇİn ÖZel Olarak Geliştirilmiş NÖTr Bir Silikon Mastiktir. Pencere Ve Bina Derzlerinde KÖTÜ Hava Koşullarına Karşı YÜKsek Dayanım Sağlayan Bir Yapı Oluşturur.
Özellikle ayna silikon ürünleri ayna ürünlerinin arkasında kalan siyah sır tabakasına zarar vermeden yapıştırma işlemlerini yapar. Ayna silikon ürünleri ile genel olarak cam yapıştırma işlemleri de yapılabilir.
Sikasil® SG-20 mekanik mukavemeti yüksek esneklik ile birleştiren 1-bileşenli, nötr kürlenen silikon yapısal cam yapıştırıcısıdır. EOTA ETAG 002 ile uyumludur ve CE işaretlidir. Çeşitli yüzeylere çok iyi yapışır.
Cam, ahşap, metal ve plastik gibi malzemelerin birleştirilmesinde uygulanır. Duvar, çatı ve zemin gibi yapı elemanlarının izolasyonunda kullanılır. Su sızıntısı olan boru ve çatıların tamirinde uygulanır. Elektrik kablolarının yalıtımında tercih edilir.
Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir. Ancak PVC gibi plastiklere saf silikon kullanarak yapışma sağlamak mümkündür.
İlgili 42 soru bulundu
Özellikle banyoda duşakabin, küvet, lavabo kenarına sızdırmazlık için kullanılmaktadır. Ayrıca cam doğrama, metal, fayans, pvc ve yapı elemanlarının dolgu ve yapıştırmalarında kullanılır. Hava koşullarına dayanıklıdır ve esnek oluşu sayesinde cam macunu yerine pencere ile kasa arasında kullanılabilmektedir.
Silikon, izolasyonda yapıştırma malzemesi olarak kullanılır. Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur.
Dakika üzerinden ele alındığı vakit silikon yaklaşık olarak 240 dakika sonra kurur. Yani ortalama 4 saat içerisinde koruma potansiyeline sahiptir. Tabii ne kadar kalın sürülmüş ise kuruma süresi de bir o kadar artış gösterebilir.
Kuvars veya silika olarak da adlandırılan silikon cam, neredeyse yalnızca saf silikadan yapılmış bir tür birinci sınıf camdır. Silikon dioksit (SiO 2 ), hammadde ağırlığının %99,9'unu oluşturur ve malzemenin kullanım değerini belirler.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
PATTEX Şeffaf Metal Plastik Cam Yapıştırıcı Pattex, çok amaçlı bir yapıştırıcı olup, metal, plastik ve cam yapıştırma işlerinde kullanabilirsiniz.
Evinizde bulunan fırınların camında oluşan hasarlar için de yüksek ısıya dayanıklı olan fırın cam yapıştırıcı tercih edebilirsiniz. Plastik ürünlerin içerisinde bulunan kırıklar için ise plastik cam yapıştırıcı tercih edebilirsiniz. Çeşitler, yüksek yapışma özelliklerinin yanı sıra bütçe açıdan da katkı sağlar.
Camın hammaddesi kumdur. Camın yapılış şekline göre kumun içine kireç, soda, kalker, dolamit ya da feldspa gibi mineraller eklenerek 1500 dereceye alınmış fırınlarda ısıtılır. Yüksek ısıda eriyerek sıvı forma kavuşan bu karışıma şekil verilerek cam halini alır. Sadece kum kullanılarak da cam üretilebilir.
Böyle durumlarda yapılması gereken en önemli uygulama silikonun ısıtılmasıdır. Isıttığınız silikonu temiz bir bez yardımıyla yapıştığı bölgeden çıkarabilirsiniz. Isıtma işlemi için de kullanabileceğiniz en basit yöntem, saç kurutma makinesinden yardım almaktır.
Yeni silikonu uygulamadan önce yüzeyin tamamen kuruduğuna emin olun. Cam üzerinde donmuş silikonu cam kazıyıcı ya da jilet yardımıyla da temizleyebilirsiniz.
Yoğunluk : 0,94 g/ml Uygulama sıcaklığı : 5 °C - 40 °C Kabuk bağlama süresi : yaklaşık 15 dakika (23 °C % 50 bağıl nem) Ara sertleşme süresi : 5 mm/2 - 3 gün Shore A sertliği : yaklaşık 11 E modül (%100) : <0,2 N/cm2 Sıcaklık dayanımı : -30 °C ile 120 °C arasında.
Şeffaf silikon, özel yapısı sayesinde pencerelerden süs eşyası yapımına dek farklı pek çok alanda kullanılabilir. Şeffaf duşakabin silikonu, suya dayanıklı yapıya sahiptir. Duşakabin parçalarının montajında yararlanılır. Solvent içermeyen çeşitleri güvenli kullanım sunar.
Plastik, cam, ağaç, seramik, mermer, metal, kumaş, deri, v.b maddelerin yapıştırılmasında kullanılır Ayrıca hobi çalışmalarında dolgu maddesi ve conta olarak kullanılabilir . Genel olarak yapıştırma işlerinde kullanılır. Çok kuvvetli bir yapışma sağlamasada yapıştığı yeri kolay kolay bırakmaz ve koku yapmazlar.
Ilık ısı olmak şartıyla saç kurutma makinesiyle kurutma süresini çabuklaştırabilirsin. kurutma işlemini hızlandırmak için saç kurutma veya dier ısıtıcı aletler işe yarıyor ama benim gibi çok yakın mesafeden kurutmaya çalışma abi çünkü slikpn sakız gibi eriyor ve kokma yapıyor..
Duşakabinin yapıştırılması için öncelikle silikon kullanılıyor. Bu süreçte silikonun belirli bir süre beklemesi ve kuruduktan sonra kullanılması gerekiyor. Bu süreçte duşakabin takıldıktan sonra en az 24 saat boyunca su değmemesi ve hiçbir şekilde silikon kuruyana kadar kullanılmaması gerekiyor.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Silikon protezlerin değiştirilmesi gerekmez. İlk zamanlarda 10 yılda bir değiştirilmesi önerilmesine rağmen artık silikon protez üretici firmalarının bir çoğu ömür boyu garanti vermektedirler.
Şeffaf silikonun fiyatı, marka, kalite, miktar ve satın alma noktasına göre değişiklik gösterir. Genel olarak, standart bir şeffaf silikon kartuşu 10 TL ile 30 TL arasında değişebilir. Ancak, özel özelliklere veya profesyonel kullanıma yönelik ürünler daha yüksek fiyatlarla satışa sunulabilir.
4 - Uyguladığımız bazı silikonlar neden hiç kurumuyor ? Uyguladığınız silikon kurumuyorsa raf ömrü süresi bitmiş demektir. Silikonun içindeki formülasyonda kurumayı ve malzemenin donmasını sağlayan hardaner yani sertleştirici süresini doldurmuş, etkinliğini yitirmiş demektir.
Plastik, seramik, kumaş gibi yüzeyleri elastik biçimde yapıştıran malzemeler çok yönlü kullanılabilir. Özellikle sıvı silikon çeşitleri basit uygulama şekline sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri