-Arpa içerisinde bol miktarda protein, B1, B3 ve B6 vitaminleri içermesi nedeniyle oldukça besleyici olmaktadır. -Arpa şehriye çorbası kalbi kuvvetlendirmeye yarayan en faydalı çorbadır. -Arpa kemikleri güçlendirmeye yaraması açısından gelişim çağında da oldukça fayda sağlar.
Türk mutfak kültüründe kullanım alanları fazla olan arpa şehriye, içerdiği zengin lif ve potasyum sayesinde oldukça faydalı bir besin maddesidir. İçerdiği yüksek miktarda karbonhidrat sayesinde günlük karbonhidrat ihtiyacını karşılamaktadır.
Birçok yemek ve salatada kullanılan arpa şehriye, içerdiği zengin lif sayesinde bağırsakların yumuşamasına ve sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır.
Şehriye küçük taneli makarna. Priscilla Mary Işın'ın, Osmanlı Mutfak Sözlüğü kitabında Arapça Şa'riyye'den bozma bir kelime olduğu, çeşitli şekillerde kesilen çorbalık ve pilavlık küçük hamurlara denildiği yazılmaktadır. Kendi başına yemek olarak pişirilmez, çorba ve pilavlara çeşni vermek için kullanılır.
Besin değeri yüksek olan şehriye çorbasında B vitaminleri bolca bulunur. B vitaminleri sayesinde doyurucu ve sağlıklı bir besin olarak ilgi görür. Vücut direncini güçlendiren şehriye çorbasının bir faydası da kişiye enerji vermesidir.
İlgili 31 soru bulundu
Şehriye çorbasının yanına karnıyarık, zeytinyağlı taze fasulye, ton balıklı salata, orman kebabı ya da pirinç pilavı yapabilirsiniz. Şehriye çorbasının yanına ayran ya da gazlı içecekler de iyi gider. Eğer klasik bir salata yemek istemezseniz şehriye çorbasının ardından ton balıklı bir salata tercih edebilirsiniz.
Diyetteyken şehriye çorbası içilir mi? 1 kase şehriye çorbası, yemeğiniz için iyi bir başlangıçtır ve kilo yapmaz. Bol miktarda vitamin içeren şehriye çorbası, vücut direncini artırarak hastalıklarla savaşır. Öte yandan şehriye çorbası yaparken az yağ kullanırsanız kalorisi yüksek olmayacaktır.
-Hastalar için adeta şifa kaynağı olan şehriye çorbası, kış aylarında da içimizi ısıtan ve sevilen çorbalardan biridir. -Arpa içerisinde bol miktarda protein, B1, B3 ve B6 vitaminleri içermesi nedeniyle oldukça besleyici olmaktadır. -Arpa şehriye çorbası kalbi kuvvetlendirmeye yarayan en faydalı çorbadır.
Arpa şehriye ile birçok salata ve meze yapılabilmektedir. - Lif oranı yüksek bir gıda olduğundan kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. aynı zamanda karbonhidrat değeri yüksek olduğundan dikkatli tüketilmesi gerekir.
Arpa Şehriye, durum buğdayı irmiği ile suyun karıştırılması ve istenilen şekil verildikten sonra kurutulması sonucunda elde edilen yarı hazır gıda maddesidir. Makarna, uzun süre muhafaza edilebilen, çeşidi bol, lezzetli, besleyici, kolay hazırlanabilen ve ekonomik gıdadır. Bu yüzden tüketimi çok yaygındır.
Bol proteinli tavuk suyuna çorbalar, paça çorbası, gribe nezleye birebir sarımsak çorbası, canlılık veren kemik iliğine domates çorbası, hasta hasta keyfinizi yerine getirecek mercimek çorbaları, vitamin deposu brokoli çorbası ve daha fazlası tek tıkla mutfağınızda!
Mercimek Çorbası
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
Mide için iyi gelen çorbaların başında mercimek gelmektedir. Ayrıca sebze çorbalarının da iyi geldiği bilinmektedir. Mideye iyi gelen yemekler grubunda ise patates ve ıspanak yemekleri doğru tercih olmaktadır.
Şehriye, buğdaydan elde edilen bir tahıl çeşididir. Karbonhidrat, B grubu vitaminleri, potasyum, demir, magnezyum ve lif açısından iyi bir kaynaktır.
Tahıl grubu; ekmek, pirinç, makarna, erişte, kuskus, bulgur, yulaf, arpa ve kahvaltılık tahılları içerir. Bu yiyecekler buğday, yulaf, pirinç, çavdar, arpa ve mısır gibi tahıllardan yapılır.
●&Nbsp;&Nbsp; &Nbsp;Lif Oranı Ve Protein Oranı YÜKsek Olduğu İÇİn Yemeklerde Hem Tok Tutar Hem De Bağırsakların ÇAlışma Verimine Pozitif Destek Olur.
Şeker hastaları hangi çorbaları yemeli diye soracak olursanız, bol lifli ve sebzeli, az yağlı ve tuzsuz çorbalar sizin için ideal olacaktır. Bu sayede hem doğal beslenmenize devam edebilir hem de diyet yaparken sevdiğiniz gıdalardan uzak durmamış olursunuz.
Portakal, karalahana, limon, lahana, ıhlamur, brokoli şalgam, , ıspanak, turp, greyfurt, çilek, böğürtlen gibi meyve ve sebzeler iyi gelen gıdalardır. Ancak konserveleri önerilmez. Tarçın: 1-6 arası tarçın tüketilmesi kan şekerinin yanında kolesterolü de düşürmeye etki etmektedir.
Mercimek Çorbası
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
Domates Çorbası: Domates çorbası taze ve evde doğal bir şekilde yapıldığı zaman gribin tedavisine önemli ölçüde katkı sağlar. İçinde likopen bulunduğu için kan ve kolesterol seviyesini de önemli ölçüde düzenler. Bu sayede özellikle ileri yaştaki grip hastalarında vücut direncini artırmaya yardımcı olur.
Bütün kuru baklagiller, bulgur, yarma. Hazır çorbalar, et suyu ile yapılmış çorbalar, tarhana, domates çorbaları Taze fasulye, bezelye, ıspanak, kabak, semizotu, pazı, ebegümeci, patates, havuç dışında kalan diğer sebzeler ve kızartmalar tercih edilmemelidir.
En fazla önerdiği tarifler ise brokoli, yulaflı ve patatesli çorbalardır. Çorba ve su diyeti ile 15 gün gibi bir sürede büyük oranda kilo verebilirsiniz. Su ve çorbanın yoğunlukta olduğu diyete çay, sebze ve salata gibi gıdalar ekleyerek diyeti yapabilirsiniz.
Sebze çorbası, yemek için en iyi çorbalardan biridir. Patates, havuç, soğan, yeşil fasulye ve yeşil bezelye ile sebze çorbası yapılır. Domates çorbası, oldukça düşük kalori içeriğine sahip az yağlı bir çorbadır.
DETOKS ETKİSİ YAPAR
Çünkü öğünlere çorba ile başladığınızda; çorbanın düşük kalori sağlaması ama midede fazla yer kaplayarak kısa sürede doygunluğa ulaşmanızı kolaylaştırması daha fazla yemenizi önler. Böylece hem öğünde, hem de gün içinde az kalori alarak zayıflama etkisini de vücutta doğal olarak sağlarsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri