Türk mutfak kültüründe kullanım alanları fazla olan arpa şehriye, içerdiği zengin lif ve potasyum sayesinde oldukça faydalı bir besin maddesidir. İçerdiği yüksek miktarda karbonhidrat sayesinde günlük karbonhidrat ihtiyacını karşılamaktadır.
Bulgur pilavı ve pirinç pilavına nefis bir alternatif olan arpa şehriye pilavının tadı damağınızda kalacaktır.Arpa şehriye pilavı diyette de yenebilir.
Bağırsaklarda şiddetli gaz sancılarını meydana getirir. Arpanın aşırı tüketimi sonucu çölyak hastalığına neden olur. Şifa kaynağı olan bu mucizevi besinin yararı olduğu gibi zararları da mevcuttur. Gereğinden fazla tüketimi sonucu karaciğeri yorar ve solunum rahatsızlıklarına neden olabilir.
Arpa şehriyenin besin değerleri de merak konusu olmaktadır. 100 gram arpa şehriyede yaklaşık 73.4 gram karbonhidrat bulunmaktadır. Protein miktarı ise 11.1 gram kadardır. Arpa şehriye potasyum, kalsiyum ve demir açısından da zengin bir besindir.
Arpa şehriye bir çeşit küçük makarnadır. Şeklinin arpaya benzemesinden dolayı bu ad kullanılmıştır. Türk mutfağında çorbalarda ve pirinç pilavında kullanılır.
İlgili 27 soru bulundu
-Arpa içerisinde bol miktarda protein, B1, B3 ve B6 vitaminleri içermesi nedeniyle oldukça besleyici olmaktadır. -Arpa şehriye çorbası kalbi kuvvetlendirmeye yarayan en faydalı çorbadır. -Arpa kemikleri güçlendirmeye yaraması açısından gelişim çağında da oldukça fayda sağlar.
Arpa şehriye içeriği bakımından, durum buğdayından elde edilen tüm ürünler doğal olarak glüten içerir.
Güvenle ve afiyetle tüketebilirsiniz. İçindekiler:Tam Buğday unu, Buğday Unu ruşeym,tuz. Gluten içerir. Alerjenler altı çizilidir.
Tahıl grubu; ekmek, pirinç, makarna, erişte, kuskus, bulgur, yulaf, arpa ve kahvaltılık tahılları içerir. Bu yiyecekler buğday, yulaf, pirinç, çavdar, arpa ve mısır gibi tahıllardan yapılır.
Arpa şehriye pilavı, yüksek çözünmeyen lif içeriği nedeniyle kişinin kilo vermesine yardımcı olan harika bir lif kaynağıdır. Çözünmeyen lif, su ile birleşerek midede genişler ve kişinin uzun süre tok hissetmesini sağlar.
Birçok yemek ve salatada kullanılan arpa şehriye, içerdiği zengin lif sayesinde bağırsakların yumuşamasına ve sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır. İsminin aksine arpadan değil buğdaydan elde edilmektedir.
Sorbitol bununla birlikte suni tatlanmdırıcı olarak yemeklerde, sakız ve şekerlerde bulunur. Patates, mısır, sehriye ve buğday kalın bağırsakta gaz üretimine niçin olur.
Arpanın diyette tüketimi oldukça yararlıdır. Arpa lapası şeklinde tüketilebilen bu tahıl çeşidi, diyet kahvaltılarının vazgeçilmez bir seçeneğidir.
1 kase şehriye çorbası, yemeğiniz için iyi bir başlangıçtır ve kilo yapmaz. Bol miktarda vitamin içeren şehriye çorbası, vücut direncini artırarak hastalıklarla savaşır. Öte yandan şehriye çorbası yaparken az yağ kullanırsanız kalorisi yüksek olmayacaktır.
Bir kepçe arpa şehriye çorbası kaç kalori: 136 kalori. Bir çorba kaşığı şehriye çorbası: 9 kalori. 1 kase şehriye çorbası kaç kalori: 181 kalori. Büyük boy 1 kase şehriye çorbası kaç kalori: 272 kalori.
Bezelye, fasulye, nohut ve mercimek kurubaklagiller grubunda yer alır ve protein, folat, demir, magnezyum ve potasyum kaynakları olduğu için et yerine kullanılabilecek harika besinlerdir. 100 gramında yaklaşık 20-25 gr protein, yaklaşık 5 gram posa, 2 gramdan daha az yağ içerirler.
gibi sorular bu besinle ilgili en popüler sorular arasındadır. 1 Porsiyon (Orta) Şehriye Çeşitleri (Pişmiş) 225,00 kaloridir. Şehriye Çeşitleri (Pişmiş) içeriğinde 45,49 Karbonhidrat(g), 8,09 Protein(g), 0,78 yağ(g), 3,47 lif(g), 1,50 Sodyum(mg), 87,00 potasyum(mg), 15,00 Kalsiyum(mg), 0,77 ve Demir barındırır.
Şehriye küçük taneli makarna. Priscilla Mary Işın'ın, Osmanlı Mutfak Sözlüğü kitabında Arapça Şa'riyye'den bozma bir kelime olduğu, çeşitli şekillerde kesilen çorbalık ve pilavlık küçük hamurlara denildiği yazılmaktadır.
Alerji notu: Buğday ürünü içerir. Süt ve yumurta işlenmemiş hatta üretilmiştir. Süt ve yumurta alerjisi olanlar tarafından güvenle tüketilebilir.
Durum buğdayı irmiği. Eser miktarda soya ve yumurta içerebilir.
Arpa Şehriye, durum buğdayı irmiği ile suyun karıştırılması ve istenilen şekil verildikten sonra kurutulması sonucunda elde edilen yarı hazır gıda maddesidir.
İçerisinde bulunan potasyum ve doğal lifler sayesinde çok faydalı bir besin kaynağıdır. Karbonhidrat bakımından zengin bir gıdadır. bu sayede hem vücudumuzun ihtıyacı olan karbonhidratı karşılar hemde daha uzun süre tok tutma özelliği vardır.
Buğdaygillerden bir bitki (Hordeum vulgare). Bu bitkinin ekmek ve bira yapımında kullanılan, hayvanlara yem olarak verilen taneleri.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri