- Yoğurtlu arpa şehriye salatası, yoğurdun tüm değerli besinlerini alırken lif kaynağı olan arpa şehriye sayesinde vücudun lif ihtiyacını karşılar. Özellikle diyet yapanların yoğurtlu şehriye salatasından bir miktar yemeleri tavsiye edilebilir.
Arpa şehriye pilavı ise diyet yapan bireylerin dikkatli tüketmesi gereken bir besindir. Porsiyon ölçüsü olarak 3 yemek kaşığı arpa şehriye pilavı 1 dilim ekmek yerine geçmektedir. Bu nedenle diyet yapan bireylerin arpa şehriye pilavını fazla tüketimi kilo alımına sebep olabilmektedir.
1 tabak arpa şehriye salatası kaç kalori? 1 porsiyonu ise 93.6 gram olup 113.2 kalori içermektedir. Bu yemek Protein, Sodyum, C Vitamini yönünden zengindir.
Çok kolay, lezzetli ve tam bir diyet salatası hafif ama doyurucu olduğu için tavsiye ediyorum sizlere de arkadaşlar.
Bir gece önceden hazırlayıp dolapta bekleterek misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Bunun yanı sıra limon, yağ ve nar ekşisini servis yapacağınız zaman ekleyerek de bir gece önceden hazırlayabilirsiniz. Bu tarif 6 ila 8 kişiliktir. 10 kişilik misafirler için 3 su bardağı arpa şehriye kullanabilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Faydalı Bilgiler: Arpa Şehriye Salatası Tarifi için Malzemeler Nelerdir? Arpa şehriye salatası için gerekli olan malzemeler arpa şehriye, sıcak su, sıvı yağ, közlenmiş biber turşusu, mısır, dereotu, taze soğan ve sosu için nar ekşisi, limon, tuz, karabiber ve zeytinyağı olacak.
Türk mutfak kültüründe kullanım alanları fazla olan arpa şehriye, içerdiği zengin lif ve potasyum sayesinde oldukça faydalı bir besin maddesidir. İçerdiği yüksek miktarda karbonhidrat sayesinde günlük karbonhidrat ihtiyacını karşılamaktadır.
Arpa şehriyenin besin değerleri de merak konusu olmaktadır. 100 gram arpa şehriyede yaklaşık 73.4 gram karbonhidrat bulunmaktadır. Protein miktarı ise 11.1 gram kadardır. Arpa şehriye potasyum, kalsiyum ve demir açısından da zengin bir besindir.
Arpa şehriye bir çeşit küçük makarnadır. Şeklinin arpaya benzemesinden dolayı bu ad kullanılmıştır.
1 kase kısır kaç kalori sorunuza da 178 kalori yanıtını vereceğiz. Büyük bir kase dolusu kısır ise 357 kalori olacaktır.
O halde 1 kase bulgur pilavı kaç kalori diye sorduğunuzda eğer bulgur pilavınız sade yapılmış ise; 149 kalori cevabını verebiliriz. Ayrıca; 1 çorba kaşığı bulgur pilavı 11 kalori. Dolu dolu bir çorba kaşığı bulgur pilavı 23 kalori.
Küçük porsiyon salata 45 kalori civarındadır. Büyük porsiyon salata ise yaklaşık 90 kaloridir.
Bağırsaklarda şiddetli gaz sancılarını meydana getirir. Arpanın aşırı tüketimi sonucu çölyak hastalığına neden olur. Şifa kaynağı olan bu mucizevi besinin yararı olduğu gibi zararları da mevcuttur. Gereğinden fazla tüketimi sonucu karaciğeri yorar ve solunum rahatsızlıklarına neden olabilir.
Piştiğinde ilk kalori değerini koruyamadığı için yüksek kalorili bir yemek haline gelir. 1 porsiyon pilav ortalama 360 kaloridir. Bu değer 100 gramlık pilav için ölçülmüştür. Eğer her öğünde, yardımcı yemeklerle beraber 100 gram pilav tüketirseniz; zamanla kilo alımı gerçekleşir.
Arpa şehriye pilavı, yüksek çözünmeyen lif içeriği nedeniyle kişinin kilo vermesine yardımcı olan harika bir lif kaynağıdır. Çözünmeyen lif, su ile birleşerek midede genişler ve kişinin uzun süre tok hissetmesini sağlar.
Arpa şehriye içeriği bakımından, durum buğdayından elde edilen tüm ürünler doğal olarak glüten içerir.
Eser miktarda soya ve yumurta içerebilir.
-Arpa içerisinde bol miktarda protein, B1, B3 ve B6 vitaminleri içermesi nedeniyle oldukça besleyici olmaktadır. -Arpa şehriye çorbası kalbi kuvvetlendirmeye yarayan en faydalı çorbadır. -Arpa kemikleri güçlendirmeye yaraması açısından gelişim çağında da oldukça fayda sağlar.
Sorbitol bununla birlikte suni tatlanmdırıcı olarak yemeklerde, sakız ve şekerlerde bulunur. Patates, mısır, sehriye ve buğday kalın bağırsakta gaz üretimine niçin olur.
Tahıl grubu; ekmek, pirinç, makarna, erişte, kuskus, bulgur, yulaf, arpa ve kahvaltılık tahılları içerir. Bu yiyecekler buğday, yulaf, pirinç, çavdar, arpa ve mısır gibi tahıllardan yapılır.
İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotunu bir kabın içine koyun. İçine doğranmış kornişon, mısır ekleyin. Ezilmiş sarımsakları ve haşlanmış arpa şehriyeyi de ekleyip harmanlayın. En son baharatları ekleyin.
Kavrulan ve rengi değişen şehriyelere domates rendesini, dövülmüş sarımsağı, kuru nanemizi, tuzot ve göz kararı tuzumuzu atıp biraz daha kavurup ardından üstünü 3 parmak geçecek kadar su ekleyip pişirelim ( su az gelir ve diri kalırsa üstüne ekleyebilirsiniz).
Domatesi, salatalığı ve maydanozumuzu doğrayalım. Dinlenen bulgurun üzerine önce kavrulan soğanlı karışımı dökelim ve iyice karıştıralım. Daha sonra domates, salatalık, maydanoz ve 1 adet limonun suyunu ekleyelim. Afiyet olsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri