Çorbanın terbiyesi için; küçük bir kap içine 1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı un koyun. Üzerine 1 çay bardağı su koyup, terbiyeyi iyice çırpın. Diğer tarafta kaynayan çorba suyunun içine 3 yemek kaşığı tel şehriye ekleyip, 10 dakika kadar pişmeye bırakın.
Çorbanın terbiyesi için; 1 su bardağı yoğurdu, 1,5 yemek kaşığı unu, 1 adet yumurta sarısını, 1 çay kaşığı tuzu ve yarım limon suyunu bir kaba aktarın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Tenceredeki tavuk haşlandıktan sonra tavuğu ve defne yapraklarını içerisinden alın ve tavukları ince olacak şekilde didikleyin.
Terbiyesi için ayrı bir kasede un, yumurta sarısı ve yoğurdu iyice çırpıp arpa şehriyeler şişip yumuşayınca çorbadan birkaç kaşık alıp terbiyeye katalım bu işlemi terbiye ılıyana kadar tekrarlayalım. Yeteri kadar ılıyan terbiyeyi karıştırarak çorbaya ekleyip karıştırmaya devam ederek tekrar kaynatalım.
1 kasede yoğurt, yumurta ve unumuzu çırpalım. Güzelce çarptıktan sonra çorbanın suyundan bir kepçe alıp terbiyeye döküp karıştıralım. Sonra terbiyeyi çorbamıza yavaş yavaş karıştırarak dökelim. Kaynayınca tavukları ekleyelim 10 dakika daha kısık ateşte bırakalım.
İlgili 44 soru bulundu
Çorbanın terbiyesi için; çukur bir kap içine 3 yemek kaşığı yoğurt koyun. Üzerine 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı un ekleyin. Tel çırpıcı yardımı ile iyice çırpın. Ardından kaynayan çorba suyundan 1 kepçe kadar alıp, terbiyenin üzerine koyun.
Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey, her terbiyenin içinde yumurta oldudur. Terbiyenin kesilmesinin nedeni işte bu yumurtadır. Çorba sıcak ve terbiye soğuktur. Yumurtalı terbiye sıcak çorbaya birden eklenirse, yumurta direk olarak pişer, topaklanır ve terbiyeden ayrılır.
Butları 1 litre suda haşlayın. Sonra tavukları didikleyin ve kalan tavuk suyunu tüpe koyup kaynatın. Kaynayınca 1 su bardağı şehriyeyi ekleyip kaynatın 5 dk ya yumuşar. Diğer yandan 2 su bardağı yoğurdu 2 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurtayı da ekleyelim.
Dilerseniz yumurtasız da hazırlayabilirsiniz. Yumurtasız hazırlarken un miktarını biraz daha arttırmaya özen gösterin mutlaka. Çorba terbiyesinin kesilmemesi için mutlaka ocakta kaynayan suda terbiyenize su ilavesinde bulunun.
Daha sonra un çorbasının terbiyesi için: küçük bir kaba 1 adet yumurta sarısı koyun. Üzerine yarım limon suyu ve 3 küçük diş sarımsağı rendenin en ince tarafı ile rendeleyip, ekleyin. Karışımı iyice karıştırın. Bu karışımın içine kaynayan çorba suyundan biraz ekleyip, karıştırın.
Bu terbiye genelde taneli çorbalarda daha çok kullanılır. Çorbanıza hem kıvam hem de ekşilik katmak için birebirdir. Yapılışı: Bir kaseye yumurta sarısı, yoğurt ve unu ekleyip güzelce çırpalım, çorba kaynadıktan sonra ilave edip karıştıralım ve tekrar kaynayınca çorbamız hazırdır.
Tereyağı eridikten sonra üzerine domates rendesini ilave ederek kavuralım. Üzerine sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakalım. Kaynayan suyumuza tel şehriyeleri ekleyip karıştıralım. Son olarak karabiber, pul biber ve yeteri kadar tuzu ilave edip şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Bir kaba 1 yemek kaşığı kadar domates salçası ve 2 yemek kaşığı yoğurt koyuyoruz. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kekik ekliyoruz. Terbiye sosunu tel çırpıcı yardımı ile iyice çırpıyoruz. Dilerseniz baharat miktarlarını artırabilir, köri ve kimyon da kullanabilirsiniz.
Terbiyeyi çorbaya eklerken içerisine tuz atmayın. Çorba kıvam almaya başladığında tuzunu ekleyebilirsiniz.
Tavuk göğsünü ve budu, iri doğranmış kuru soğan ve tuz ile birlikte tencereye aktarın. Üzerine suyu da ekleyin ve orta ateşte kaynatın. Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini didikleyin.
Hangi Çorbaya Hangi Terbiye? Yoğurtlu terbiye pirinç ve şehriyeli çorbalarda tercih edilir. Limonlu terbiye genellikle etli çorbalarda ve sebzeli, taneli çorbalarda tercih edilir. Sütlü terbiye pirinç ve şehriyeli çorbalar ile sebzeli çorbalarda kullanılır.
Çorba Terbiyesi Kesilirse Ne Yapmalı? Çorba kesilirse ayrı bir kapta tekrar un ve yoğurt karışımı yapın. Az miktarda yaptığınız bu karışımı ılıştırarak çorbaya ekleyin. Yavaş yavaş kısık ateşte karıştırın.
Kaynayan tavuk suyuna önce tuzunu ekleyip karıştırın ve ardından eğer kullanacaksanız şehriyeyi ilave edip 5 dakika pişirin. 3. Bu arada bir kasede 5 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurtanın sarısı ve damak zevkinize göre yarım ya da daha fazla limonun suyunu bir araya getirip, güzelce karıştırın.
Tavuk suyu, su ve sütü üzerine ekleyip sürekli olarak çırpmaya devam edin. Erişte, baharatlar ve limon suyunu ilave edin ve ara ara karıştırarak 30 dakika pişirin. Bir taşım kaynatıp kısık ateşte pişirin ve sıcak servis edin.
Süt kullanıldığındaysa da çorbaya eklenen sıvı miktarı artıyor doğal olarak. Bu nedenle normalde çorbaya eklenmesi gereken su miktarını ekleyeceğim süt miktarı kadar azaltıyorum. Örneğin 1 su bardağı süt ekleyeceğim çorbaya normalde 5 su bardağı su koymam gerekiyorsa bunu 4 su bardağına indiriyorum.
Çorbaya kıvam vermek için tereyağı ve unu tavada kavurun. Kavurduğunuz un ve tereyağı karışımını çorbaya ekleyerek karıştırın, kıvam alana kadar pişirin. Çorbanın altını açarak yüksek ateşte fazla suyu buharlaştırarak uçurabilirsiniz.
Unutmayın içinde yoğurt, süt, yumurta olan çorbalara tuz mutlaka çorba kaynadıktan sonra eklenmelidir ve hemen çorba karıştırılarak tuz çorbanın içinde eritilmelidir. . .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri