Şekersiz reçel, tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılamanıza yardımcı olan düşük kalorili besinlerden birisidir. Doğal yollardan üretilmesi, reçelin içerisinde yer alan meyvenin de faydalarını tam olarak görebilmenizi sağlamaktadır.
Diyet için ev yapımı kolay şekersiz reçel tarifleri. Anadolu mutfağının enfes tatlarından biri olan birbirinden farklı ve lezzetli reçel tarifleri, kahvaltılarımızın olmazsa olmazıdır. Tatlı ihtiyacımızı gidermeye yarayan reçelleri sizde diyete uygun hale getirerek gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır.Bağırsakları yumuşatır. Kabızlığı giderir.Vücuda kuvvet ve enerji verir.Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.Halsizliğe ve unutkanlığa iyi gelir.Öksürük ve boğaz ağrılarına iyi gelir.Nezle ve bronşite faydalıdır.
Şeker ilavesi olmayan reçel çeşitlerinin üretim aşamasında tatlandırması amacı ile elma suyunun konsantresi kullanılır. Bu sayede ürünler eşsiz lezzetini tamamen meyvelerin doğal aromalarından alır. Ürünlere ayrıca şeker ilavesi yapılmaz.
Koyu renkli meyvelerde daha fazla A vitamini bulunmaktadır. Reçellerin yüz gramına baktığımızda; çilek reçeli 3.9 IU, vişne reçeli 10.0 IU, kayısı reçeli 1139.7 IU- portakal reçeli 8.8 IU, portakal reçeli 102.8 IU A vitamini değerlerine sahiptir ve günlük almanız gereken sağlıklı besinlerdir.
İlgili 36 soru bulundu
Ayva reçeli, doktorların özellikle tüberküloz hastalığında önerdiği çok şifalı bir besindir. Ayva pişirilerek yendiğinde çok daha faydalı bir besindir. Ayvanın yazdığımız tüm şifalarına reçeli de sahiptir ve özellikle göğüs hastalıkları için uzmanlar tarafından önerilir.
NOT: Şekersiz reçel yapmak için; doğal elma özütü, pekmez, bal, hurma ve doğal tatlandırıcılar kullanabilirsiniz.
Reçel yaparken genellikle az şekerli yapmaya çalışıyorum, fazla şekerli olursa yerken bayabiliyor, bu sebeple Az Şekerli Çilek Reçeli Tarifi çok şekerli reçel yapmak istemeyenler için uygun olacaktır. Reçelde şeker ne kadar az olursa meyvenin lezzeti de o derece öne çıkıyor gibi geliyor bana.
Şekersiz Reçel Bozulur mu? Yeterince kaynamayan ya da doğru hazırlanmayan reçel, tıpkı şekerli reçel gibi bozulur Reçeli cam kavanozlarda, açık, serin ve güneş ışığından koruyarak muhafaza etmelisiniz. Aksi halde bozulacaktır. Şekersiz reçelin en büyük özelliği şekerlenme yaşamamanızdır.
Reçellerin küflenmesini önlemek ve daha uzun süre dayanmalarını sağlamak için henüz reçelin yapım aşamasındayken birkaç noktaya dikkat etmek gerekiyor. Örneğin reçel yapılırken şeker ve meyve oranını dengelemek gibi. Bu oranlar ne kadar doğru konursa, reçeliniz o kadar uzun süre dayanır ve küflenmez.
Reçel Kilo Aldırır mı? Özellikle kahvaltılarda tatlı ihtiyacını gideren reçel çeşitleri, besin değerinin büyük kısmını şekerden aldığı için diyette uzak durulması gereken yiyeceklerdendir.
İçeriğindeki fruktoz şekerin başka bir türevi olduğundan zararlıdır. Diyabet hastalarına bizim tavsiyemiz, nefsi köreltmek için kahvaltıda 1-2 çay kaşığı kadar reçel tüketmeleri.
Kilo vermek ya da fit bir görünüme sahip olabilmek için diyet programına başlayan kişilerin uzak durmaları gereken maddelerden biri de rafine şekerdir. Ev yapımı ya da market ürünü reçellerin hepsinde yüksek miktarda rafine şeker yer alır. Bu nedenle diyet reçeller tercih edilmelidir.
Şekersiz reçel kaç kalori? 1 porsiyon şekersiz reçel yaklaşık olarak 10 gramdır. Yani şekersiz çilek reçelinin 1 porsiyon için kalori miktarı 18 kcal olarak belirlenebilmektedir.
1 tatlı kaşığı vişne reçeli 14 (kcal) kalori değerine sahiptir.
Şekersiz reçel, meyve ve sebzelerin ayıklanıp doğranarak çeşitli biçimlerde kaynatılması ile imal edilmektedir. İçinde işlenmiş şeker bulunmayan şeker ilavesiz reçel ürünlerinin şeker tadı meyvelerin doğal aromasından gelmektedir.
Reçele limon suyu ya da tuzu katmıyorsunuz
Aslında bunun önüne geçmenin çok ama çok kolay bir püf noktası var. Bu da kaynama aşamasının sonuna doğru tencereye limon tuzu ya da limon suyu eklemek. Bunu yaptığınız takdirde reçeli şekerlenmeden ve bozulmadan uzun süre muhafaza edebileceksiniz.
Orta bir tencereye elma suyu koyun ve rengi koyulaşana kısık ateşte kadar kaynatın. Elma suyu koyulaşınca içine çekirdekleri çıkarılmış meyveleri ekleyin. Ocağın altını kısın ve meyvelerin elma suyuyla beraber pişmesini bekleyin. Bu esnada karışıma pekmez ve tuzu ekleyin.
Karbonat veya kabartma tozu sütle şekerin daha kolay yoğunlaşıp karamelize bir hal almasını sağlayacaktır. Bu malzemeleri ilave ettiğinizde sütün birden kabardığını göreceksiniz.
Buradaki en önemli püf noktalardan biri şekeri ilave ettikten sonra 1 gece dinlendirmek. Bu aşamada çilekler kendi sularını salacak ve şekerle beraber nefis bir kıvam alacaktır. Su ilave etmeden reçel yapmak istiyorsanız şekerinizin çileklerle beraber 1 gece dinlenmelerine mutlaka izin verin.
Meyveleri reçel yapmadan önce üzerine toz şeker ekerek bir süre bekletin. Bu meyvelerin yapılarındaki suyun ve tadın açığa çıkmasını sağlayacak. Böylece reçelinize çok fazla su ve şeker koymadan, daha sağlıklı ve lezzetli sonuçlar elde edebileceksiniz.
reçel bu şekilde konserve gibi olur ve 2-3 sene dayanır.. bu şekilde yapılan reçeller soğuduktan sonra ışık görmeyen serin mutfak dolaplarında dik konumda saklanır ..
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri