şişeleme yaptıktan sonra buzdolabında 6 ay saklayabilirsiniz.
Karanlık ve serin bir yerde saklanır. Limonatalarda ve şuruplarda tatlandırıcı olarak kullanılır. ETİKET Dahilen kullanılan bir preparat olduğu için BEYAZ etiketle etiketlenir.
Fo Kokteyl Nar Şurupambalaj Şekli : 700 Ml / Cam Şişe / 6 Lı Koli Raf Ömrü : 5 Yıl Kullanım Alanları : Alkollü Ve Alkolsüz Kokteyllerde, Likör Yapımında, Kremalarda, Krem Şantilerde, Yenilebilir Buzlarda Ice-Slush`Larda İstenilen Ölçülerde Barlarda, Cafelerde, Restaurantlarda, Otellerde Evlerde Pratik Olarak Kullanılır ...
Aroma renk ve yoğunluk bakımından tercih nedenidir. Diğer şuruplara göre kuru madde oranı % 10 fazla olmasına rağmen % 30 daha az tatlıdır. Ağzı açıldıktan sonra kapak kapalı olarak muhafaza edilirse son tüketim tarihine kadar aroma, renk ve yoğunluğunda herhangi bir azalma olmaz.
Kokteyl Şurupları: Basit Şurup
Bu şurubu yapmak kolaydır ve bir aya kadar sürebilir. Raf ömrünü uzatmak için içine meyve ve otlar gibi tatlandırıcılar ekleyebilirsiniz. Şurubu saklamak için buzdolabında buzdolabında saklayabilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
şişeleme yaptıktan sonra buzdolabında 6 ay saklayabilirsiniz.
Şuruplar; kuru, rutubetsiz, oda sıcaklığında saklanmalıdır.
Toz İlaçlarda Bozulma Belirtisi: Topaklanma olur. Tabletlerde Bozulma Belirtisi: Renk değişimi ve kırılma olur. Sıvı İlaçlarda Bozulma Belirtisi: Tortu birikimi olur. Merhemlerde Bozulma Belirtisi: Kuruma, koku ve küf olur.
Açıldıktan sonra 15 gün içinde kullanılmalıdır. 25°C altında oda sıcaklığında saklayınız.
Göz, burun, kulak damlaları da yine ağzı açıldıktan sonra 10 gün içinde tüketilmeli bu süreci, aşan ilaçlar kullanılmamalıdır. Ateş düşürücü, ağrı kesici şuruplar ve nezle şurupları doğrudan güneş ışığı almayan, serin ve kuru yerlerde, oda sıcaklığında (15-25 derece arasında), son kullanma tarihine kadar saklanabilir.
Buzdolaplarında en çok ateş düşürücü, öksürük ve vitamin şuruplarının saklandığını görüyoruz. İlaçlarınızı asla buzdolabında saklamayın. Çünkü bazı şurupların içindeki bazı maddeler dibe çöker ve her dozda eşit miktarda ilaç alınmamış olur. Bu da tedavi sürecini etkiler.
İlaçlar, 15-25 derece arasında oda sıcaklığında saklanmalıdır. Ağrı kesiciler, özellikle çocuklar için kullanılan ateş düşürücü şuruplar, toz biçiminde ve su ile sulandırılmayan antibiyotikler ve bunun gibi ilaçlar ağızları tam olarak kapatıldıktan sonra güneş görmeyen serin bir yerde ve kutusunda saklanmalıdır.
''İlaçların içeriğindeki etken madde, belli bir süre sonra parçalanır ve değişime uğrar. Bu nedenle, son kullanma tarihi geçmiş ilaçların kullanılmasını kesinlikle önermiyoruz. Süresi geçmiş ilaçların kullanılması hem etki azalmasına yol açarken, hem de istenmeyen reaksiyonlara neden olabilir.
Cezve yada tencereye şeker ve su katılır. Harlı ateşte 5-6 dakika kaynatılır. Üzerine yarım çay kaşığı tuz atılır ve tüm malzeme yoğunlaşana kadar pişirilir.
Kapağı açıldıktan sonra 15 gün içinde kullanılmalıdır.
Dr. Göknur Aktay, her ilacı buzdolabında saklamanın yanlış olduğunu belirterek, "Belirli bir sıcaklığın altında saklanan ilaç, kristalleşip bozulabilir. Üzerinde ayrıca belirtilmemişse ilaç buzdolabında muhafaza edilmez" dedi. Aktay, bilinçli ilaç tüketilmesinin önem taşıdığını söyledi.
Nadiren son kullanma tarihi geçen ilaçlar zararlı olur. Yani son kullanma tarihi her zaman ilacın etkisinin geçtiği ya da emniyetsiz olduğu anlamına gelmemektedir. Çoğu medikal otoriteye göre, son kullanma tarihi bir yıl bile geçse ilacın kullanılabileceğini söyler.
Uyku haline geçme, mide bulantısı, kusma, sık soluma, kalp ritminin artması, anormal davranış belirtileri, kasılmalar ve koma hali olabilmektedir. İlacın yüksek dozda alınması ya da oranının yüksek olması belirtilerin daha hızlı ve daha kötü olmasına neden teşkil edebilmektedir.
Bu nedenle kesinlikle kullanım tarihine dikkat edilmelidir. Ancak bazı ilaçlar için uygun koşullarda saklandığında açıldıktan sonra da ilacın miadının bitimine kadar kullanımın sakıncası yoktur."
Bu tip ilaçlarda ilacın son kullanım tarihinin geçmesi ya da ilaçta görünen fiziksel değişimler farklı sorunlara neden olabilir. Bu nedenle kesinlikle kullanım tarihine dikkat edilmelidir.
CALPOL'ü çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. 25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Buzdolabında saklamayınız.
(Çocuğunuzun genel durumu iyiyse, huzursuz değilse şurup içirmeden de takip edebilirsiniz) Şurupların etkisi 30 dk içinde başlayacaktır.
Şurupların içindeki şeker koruyucu görevi gördüğü için, siz meyveleri toplamayı bitirdikten çok sonra bile evde yapılan ürünlerin tadını çıkarabilirsiniz. Ev yapımı şuruplarınızı kapalı, sterilize edilmiş bir şişede bir yıla kadar saklayabilir ve açıldıktan sonra, buzdolabında yaklaşık on gün saklanabilirler.
Şekerin tüm türleri, doğru bir şekilde saklandığında 2 yıla kadar dayanıklılık gösterir. Sahte vanilya aromalı toz şekerler 2 yıl içinde ömrünü tamamlarken, gerçek vanilya özünden yapılan şekerler daha uzun süre muhafaza edilebilir.
Glikoz şurubu gibi keskin bir şeker maddesi karaciğeri daha fazla yıpratır. Karaciğer fonksiyonlarının bozulmasına sebebiyet veren glikoz şurubu, vücut fonksiyonlarının da aksamasına neden olmaktadır. Daha sağlıklı bir karaciğer sistemi için glikoz şurubundan uzak kalmanız önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri